textil la clean!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 15 Iul 2008, 19:57

MARIUS POPA scrie:intrebare?aveti probleme cu incalcitul firului la aruncare si spiralele acelea care se fac daca se rasuceste prea mult?pe mine ma enerveaza la culme, si pina il descalci , mai bine il tai; la multifil;ament e la fel, se incalceste si el, astea subtiri zic!?>??cred ca asta e un dezavantaj cu incalcitul , si la lanseu ma trezesc ca se face un cocolos care zboara odata cu firul!
:(
asta se poate sa fie si din cauza ta, adica ori ai incarcat tamburul prea mult, sau nu folosesti o "pana" pe mono si daca mai pui si un vartej...se cam rezolva treaba in proportie de 80%....

PAREREA MEA

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Iul 2008, 20:16

ce este aia o "pana" in discutia noastra!pai m-am incadrat in specificatiile de pe tambur cu diametru si lungimea, !
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 15 Iul 2008, 20:19

Am folosit si folosesc textil si la clean ... cu lider de 1m (un mono bun - nu neaparat fluorocarbon) Am dat cu 6 lbs, cu 8 iar acum dau cu "ata" de 0,10 mm stren cristal fuzionat. Nu stiu daca e mai bine sau mai rau decat cu mono dar imi creaza mie un sentiment de siguranta si asta conteaza - increderea in naluca si echipament.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 15 Iul 2008, 22:04

taicanoe,
cu ce batz cautzi cleanu`? caci textilul iti "spune" una-doua daca ai atac, iar acel 1m de mono e nesemnificativ zic eu si nu e ca la stiuca, unde daca dai cu batz fast si textil = RATEU... La avat merge, zic multi textilu`, ca sa ii infigi naluca in bot, din secunda 2 cum ai simtit atacul.
Stima!
8)
...... ><(((@> .......

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 15 Iul 2008, 22:08

Io va intreb de avantajele textilului in afara de rezistenta si voi ziceti: am prins clean cu textil...
S-a prins clean frumos cu oscilanta de stiuca, struna metalica si fir de 0,30.
N-a tras nimeni concluzia ca asa trebe dat de acum incolo.
Nu zice nimeni ca nu prinzi daca dai cu textil sau ca daca dai cu mono vei prinde de trei ori mai multi. Intrebarea e: merita textilul? Si daca da, de ce?
Deci va rog, in afara de rezistenta....
Si totusi rezistenta, ca nu ma pot abtine.
Am folosit si folosesc textil si la clean ... cu lider de 1m (un mono bun - nu neaparat fluorocarbon) Am dat cu 6 lbs, cu 8 ...
Explicati-mi si mie de ce sa folosesti textil de 6 - 8 lb ca oricum trebe sa pui un "mono bun" ca lider si se duce dreac dreac rezistenta ansamblului?
Nu-i mai simplu si mai ieftin sa dai cu mono bun si atat?

SF, am vaga impresie ca n-o sa raspunda prea multi la intrebarea ta pentru ca se dau numa cu textil deci nu au cu ce compara. :D
Ultima oară modificat 15 Iul 2008, 22:15 de către Tavi, modificat 1 dată în total.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Iul 2008, 22:12

un mono bun si atata!recomnandare daca se poate si renuntam la ideea cu textilul!

Nu-i mai simplu si mai ieftin sa dai cu mono bun si atat?

8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 15 Iul 2008, 22:13

Pareri si pareri... :lol:
...... ><(((@> .......

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 15 Iul 2008, 23:23

fluorocarboane de la P-line, Yo-Zuri, Fluoro-Si sunt ca ceasu'. Nu s-o inventat cleanu care sa rupa mono de 0,18 zic eu, daca nu cumva pescuiesti cu batz de alun, faci noduri de-a moaca, sau dai cu nylon de la rusi de acum 15 ani care dupa prima lansare se face 120m din 100m.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iul 2008, 01:33

Tavi scrie: Explicati-mi si mie de ce sa folosesti textil de 6 - 8 lb ca oricum trebe sa pui un "mono bun" ca lider si se duce dreac dreac rezistenta ansamblului?
Nu pierzi daca faci o bucla bimini , un leader lung si in acord cu textilu , sa zicem 6 lb ( ca sa reziste in timp :lol: , tu , ala care poti , o sa dai cu 2,85 lb ca sa fi original :lol: ) , pe o bucla scurta bagi un bristol interior , iese fin si-l poti baga printre inele , leader lung ,cu un minim de elasticitate aportat si tine mai mult decit un uni-to-uni , pe care il fac majoritatea , sau albright , pe care il folosesc altii , ii drept mai putini , si asta cu nodurile ii o psihoza reusita la rindu ei :lol: :lol:
Daca tineti textil pe tambur , dupa atitia ani , doar pe motivu ca-i mai rezistent si indoiti ancore , cu toate ca prindeti peste , ar trebui sa treceti la alt sport . Daca bine imi aduc aminte , principala calitate a multifilamentului ii lipsa de elasticitate , si aceasta calitate tre folosita in a da efectu cuvenit naluci ,si dupa aia intepat sau ratat , la urma urmei ii important sa obtii muscatura , sa prezinti marfa bine , motiv pentru care v-am intrebat daca ati bagat in seama ceva diferente intre mono si multi in miscarea nalucii .

Io zic sa o lasam si pe asta cu fast plus textil la stiuca , atita vreme cit ii bagat gratuit si ca regula generala peste tot si de catre oricine, pentru ca daca pune botu in ziua aia pe o jerkuiala fina , un twiching marunt , o sa obtineti trasatura in vis ,nu de alta da cu bat mai moale si mono o sa obtineti unele efecte mai greu , si nici nu o sa stiti ca o fost acolo , si o sa plecati acasa foarte satisfacuti ca inca odata ati facut tot ce ati putut si citit in magazine , doar ca era solunarea proasta ( cum o fost azi la mine :lol: :lol: , normal ca ala care scrie face exceptie :lol: :lol: , si oricum am dat cu un medium.fast :lol: , dar in van-a).

Fir Intins!!!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Iul 2008, 10:23

SF scrie: Sorine , ai dat o singura data cu texti la clean , ai luat doi faini , da iti ajunge ca sa zici ca-i o aberatie :) , pe bune , ma asteptam la mai mult :) :wink:

Fir Intins!!!
ma . n-as fi dat nici atunci , da alternativa era sa plec acasa de cum sosisem , si nu ma prea incanta ideea . :D

as fi zis si inainte sa dau ca e o aberatie , pt ca asa cum zice si Tavi .....care e avantaju ???

ca sa dezagati un bobler iti tre un testil de vreo 15 lb ......cu din alea de 6 si 8 nu prea ai ce negocia .....

si acu chiar sa dai cu sfori la clean .....hmmm....

boblerele desi mai scumpe is totusi doar consumabile ......daca vrei sa prinzi peste le dai pe agatatura.....si asta e .....ori te umpli de adrenalina ori de cuvnte de drag .........

de ce te asteptai la mai mult de la mine ? :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Închis