textil la clean!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
@Tavi,pescuiesti pe aceleasi ape ca si mine,stii ce inseamna Oltul si ce clean ascunde,a-si fii ipocrit sa spun ca pe Hartibaci dau cu textil,nu ca ar fii sarac in clean(ce bucati am luat pe la Hosman)sau ca textilul mi-ar speria pestii.Sa stii ca atunci cand vrea sa" piste" cleanul nu mai este sensibil deloc, am avut zile cand dadeam cu struna si textil,plus vobler de 7cm ,nu dupa el,normal si s-a intamplat sa am o partida mare tocmai la acest peste.Tocmai datorita faptului ca de la o anumita etate
se comporta zic eu asemeni oricarui rapitor cu renume.Ceea ce vroiam sa subliniez eu, e faptul ca un textil nu-ti va scadea frecventa capturilor,poate doar o va selecta
dar nici un mono bun nu e de lepadat,doar nu m-a facut mama cu mana pe textil,are avantajul ca nu pierd nalucile cu frecventa pe care o aveam cand pescuiam cu mono.Apropo de agrafe,daca n-am struna sigur am agrafa,nu stiu sa prind altfel naluca si nici nu a-si vrea.

hmmmm mie de cele mai multe ori mi se pare exact invers.......ilie scrie:@Tavi,vezi pozele.
@Onesti,totusi chiar mitiflindarii o sa se sperie de un fir mai gros dar nu si bunicii lor![]()

nu zic ca nu se poate..........da nu-i o situatie ideala...........
tot ce vreau sa subliniez aici e ca vorbim d un pescuit specializat.....ca altfel am luat si io stiuca de peste kil cu mono de 0.12 da asta nu inseamna ca de maine o sa merg sa dau la stiuca asa.......
din ce am constatat eu, e ca sunt cateva perioade scurte, mai ales imediat dupa boiste cam prin mai-iunie cand e foarte agresiv, sau primavara devreme si toamna tarziu cand intra cleni marisori si pe textil si naluci nu tocmai adecvate cleanului.
in rest cred ca un mono bun folosit ca linie principala e suficient si mult mai indicat.
in rest cred ca un mono bun folosit ca linie principala e suficient si mult mai indicat.
Asadar ma bucur sa aud ca pe Hartibaci nu folosesti textilul.ilie scrie:@Tavi,pescuiesti pe aceleasi ape ca si mine,stii ce inseamna Oltul si ce clean ascunde,a-si fii ipocrit sa spun ca pe Hartibaci dau cu textil,nu ca ar fii sarac in clean(ce bucati am luat pe la Hosman)sau ca textilul mi-ar speria pestii.Sa stii ca atunci cand vrea sa" piste" cleanul nu mai este sensibil deloc, am avut zile cand dadeam cu struna si textil,plus vobler de 7cm ,nu dupa el,normal si s-a intamplat sa am o partida mare tocmai la acest peste.Tocmai datorita faptului ca de la o anumita etatese comporta zic eu asemeni oricarui rapitor cu renume.Ceea ce vroiam sa subliniez eu, e faptul ca un textil nu-ti va scadea frecventa capturilor,poate doar o va selecta
dar nici un mono bun nu e de lepadat,doar nu m-a facut mama cu mana pe textil,are avantajul ca nu pierd nalucile cu frecventa pe care o aveam cand pescuiam cu mono.Apropo de agrafe,daca n-am struna sigur am agrafa,nu stiu sa prind altfel naluca si nici nu a-si vrea.
![]()

Oltul ca si alte ape mari iti pot oferi surprize iar agataturile chiar sunt o problema si lasa gauri adanci in buget. Asadar bine faci ca pui un textil sanatos in asemenea conditii.
Dar cand discutam de specializare, atunci discutam de solutia optima pentru specia respectiva nu de variante de compromis care sa ne asigure ca facem fata in in orice situatie, de la agatatura pana la ghibortz sau tarpon si mai scapam si cu trusa intacta. N-as vrea sa-mi vand tot arsenalul si sa raman cu un singur batz heavy si un textil de 20 lb (pe care nici nu le am de fapt

Totusi, nu m-am lamurit ce avantaje are textilul in pescuitul cleanului, deci pescuit, nu recuperat naluci.
Singurul care m-a pus pe ganduri a fost SF.
Pana la noi argumente, cred ca ma duc la un clean si o sa dau totusi cu 0,12. Mono, evident

In rest fire intinse, nu conteaza ce fel de fire.