orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Mark Twain
- utilizator constant

te rog f mult sa ma scuzi, imi cer iertare si te rog sa ma ierti ca am indraznit sa ma bag ca musca in curul calului .... ; sunt un nesimtit asta sunt si de abia acum realizez ca e un topic privat in care nu trebuie sa ma bag

de acum topicul iti apartine in totalitate

fire intinse si spor la scris in continuare
-
Adelin
- Moderator

[quote="SF"]Stai asa , pai cu ce bat arunci tu 8 gr

, un 5-15 , ala-i bat de stiuca mare . Si firu , tre sa fie subtire , alea 8 gr cu fir mai grosut nu lucreaza pe cadere , asta-i echipamentu tau de stiuca capitala

, sau ai ceva bat 10-30 gr dar care se incarca si lucreaza bine 8 gr
Hai , baga o naluca mai grea , nu prea esti convingator vorbind de trofee capitale cautate cu linguri de 8 gr , sau ne agatam de exceptii
Tu nu vrei de fapt decat sa faci pe smecheru', dar de, poate asa "functzionezi".
Uite batzul cu care lansez oscilante de la 5gr la 30gr cu textil de 10lb-15lb, binenteles folosind struna metalica:
http://www.kistlerrods.com/p/KR/c-h2-sp ... MH69S.html
si de pe mal am unul ceva mai lung:
http://www.kistlerrods.com/p/KR/c-h1-sp ... 76MHS.html
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Gerula_
- junior

A trecut lumea de la Dacii obosite la bete Kistler, se vede c-a crescut nivelul de trai in Romania

.
Ontopic, ca parca era vorba despre clean la textil, cred ca depinde mult si de culoarea textilului. Mi s-a intamplat sa dau dupa avat cu rotativa mai mica, fara leader, direct pe antirasucitor si textil, si sa intre clean, dar firul era verde cu ceva negru in el si relativ subtire. Daca Ilie da cu ceva de genul asta nu e nici o surpriza ca prinde.
-
toni f
- veteran

bre severe, stai bre cuminte in banca ta , ca te manaca lumea de viu pe aici, ahahhahahahaha
nici nu stiu de unde a inceput discutia, dar pare ca evolueaza ca aia cu avatu si coada
de fapt dc m-am bagat : sever, tre sa ma iei la niste scoala de spin de balta, cu goange mici mici de-alea de ai tu prin trusa ... iti zice nea victor de ce
si ca sa scriu la topic: acu imi fac un hot shot loomis de 5 oz, sa dau cu linguri de 3 grame, cu fir de 40 de oz si lider de 1, sa prind guvidu' cand loveste tare ... daca nu vrea guvidu, ii pun repede o taparina de muste pe 0.60 sa prind ceva oblete la bataie

-
Mark Twain
- utilizator constant

daca bagi banii in bete de crap normal ca ajungi la solutia lansetei de spin universala! goangele mele prind peste la care altii doar viseaza, toni frate ! uite cum facem, maine mergem la o partida de spin! esti invitatul meu; ia aparatul foto si camera de luat vederi cu tine !
-
onesti
- veteran

Adelin scrie:... un fluorocarbon cum spui tu de 0,45-0,50 fiind destul de gros sa reziste la frecare.Dar noi vorbeam de stiuca unde nu are rost sa dai cu un cablu gros de fluorocarbon care afecteaza evolutia unei oscilante de 8gr, cand sunt strune mult mai discrete care pe langa faptul ca sunt mai sigure nici nu impiedica oscilanta sa lucreze.
Sti ce oserv eu in toata discutia asta.....

Adelin, grosimea firului nu e o masura a rezistentzei la abraziune. Un fir de 0.5 poate fi mult mai putzin rezistent la abraziune decat unul de 0.25.
Cablu' ala gros de fluorocarbon daca e suficient de lung si de soft nu influentzeaza negativ evolutzia nalucii. Ce ar influentza aceasta evolutzie ar fi sistemul de prindere al ei de fir. Dar atata timp cat in inelul despicat, duo-lock, bucla, etc se regasesc gradele necesare de libertate, naluca va evolua corect.
Sa nu mai pomenesc despre influentza greutatzii si profilului nalucii. Intr-un fel se-ntinde cablu' cu lingura ta de 8 g si-n altul cand recuperezi un crank de 1.5 oz si 15 cm.
Bag'o la baietzi pe aia cu
" Stitzi voi din ce-i facut Kistlerul meu? Asa ca masura a calitatzii ! Din fibre folosite in industria aeronautica!" La care, instant, catziva baietzi mai sensibili scapa involuntar o picatura de emotzie in chilotzii proaspat apretatzi cu faina.
-
Adelin
- Moderator

onesti scrie:Adelin scrie:... un fluorocarbon cum spui tu de 0,45-0,50 fiind destul de gros sa reziste la frecare.Dar noi vorbeam de stiuca unde nu are rost sa dai cu un cablu gros de fluorocarbon care afecteaza evolutia unei oscilante de 8gr, cand sunt strune mult mai discrete care pe langa faptul ca sunt mai sigure nici nu impiedica oscilanta sa lucreze.
Sti ce oserv eu in toata discutia asta.....

Adelin, grosimea firului nu e o masura a rezistentzei la abraziune. Un fir de 0.5 poate fi mult mai putzin rezistent la abraziune decat unul de 0.25.
Cablu' ala gros de fluorocarbon daca e suficient de lung si de soft nu influentzeaza negativ evolutzia nalucii. Ce ar influentza aceasta evolutzie ar fi sistemul de prindere al ei de fir. Dar atata timp cat in inelul despicat, duo-lock, bucla, etc se regasesc gradele necesare de libertate, naluca va evolua corect.
Sa nu mai pomenesc despre influentza greutatzii si profilului nalucii. Intr-un fel se-ntinde cablu' cu lingura ta de 8 g si-n altul cand recuperezi un crank de 1.5 oz si 15 cm.
Bag'o la baietzi pe aia cu
" Stitzi voi din ce-i facut Kistlerul meu? Asa ca masura a calitatzii ! Din fibre folosite in industria aeronautica!" La care, instant, catziva baietzi mai sensibili scapa involuntar o picatura de emotzie in chilotzii proaspat apretatzi cu faina.
Mister onanesti, picatura din chilotzi atat de familiara tie, nu a scapat-o nimeni, pt ca aiureala aia cu Kistlerul si industria de avioane era la caterinca, dar probabil ca tu prea iei viatza in serios.Vezi, nu mai pune atata suflet ca o sa suferi!

WSB CLUB
-
onesti
- veteran

Iar esti pro fund, tovarashu' moderator.
Du-te mai bine si intreab-o la magazin pe fata care vinde care-i diferentza intre fluorocarbon si nylon. Sigur stie.
Vezi ca daca tot esti cu banu' pe tine: ia-tzi alta scula pt linguri. Kistleru' ala nu-i dedicat acestei tehnici.
-
Adelin
- Moderator

onesti scrie: Kistleru' ala nu-i dedicat acestei tehnici.
Eram sigur ca dai cu botu', dar cine tzi-a cerut tzie parerea despre lanseta cu care dau eu la stiuca?Trebuie sa fie neaparat specializata?!...sau tu sti doar ca trebuie sa musti?!

WSB CLUB
-
Gerula_
- junior

Eu as vrea sa-l cunosc pe ala caruia nu i se pare o rusine ca Adelin sa fie moderator, avand in vedere halul in care se comporta. (dilucu iese din discutie, ala ar fi in stare sa-l pupe in dos si pe Sarsaila ca sa fie luat la pescuit in vreun loc unde se mai si poate prinde ceva).