orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
empthy_cluster
- veteran

@sf era o pareren nu mai am incredere in leadere pentru stiuk, mersi de recomandari darr aici la noi gasesc asa ceva, ?
salut.

be smart be silent be deadly.....
-
empthy_cluster
- veteran

kuintautti scrie:
citesc crucish ?
tu oricum citesti crucis chiar daca uneori nu vrei..

be smart be silent be deadly.....
-
Adelin
- Moderator

kuintautti scrie:Adelin scrie:Ai intalnit tu situatii in care sa prinzi doar folosind lider si de struna se se sperie?!Asta era intrebarea! 
Adelin scrie:Eu spuneam sa ai in barca 2 lasete, una cu struna alta fara si TU personal sa pescui alternativ folosind acelas fel de naluca pe ambele betze si sa vezi daca ai mai multe prezentari la lanseta fara struna.Asa nu o sa potzi spune ca cel de langa tine a dat altfel si de acea a avut rezultate sau nu.
Asta era ideea si in felul acesta o sa vezi daca struna e o piedica in calea succesului. 
citesc crucish ?
ptiu ! nici recipientu invelit in hirtie nu m`ajuta !
una e sa dai la peste asa ... orbeste si alta e un pescuiti la vedere
cind ti se intimpla de mai multe ori un lucru ... si vreau sa zic ca vezi asta cu ochi tai... stai sa te gindesti ... oare e exceptie ? oare e o pura intimplare ?
daca e sa luam exemple din pescuitul la musca la alte specii toata lumea poa sa-ti spuna ca acolo des conteza si cum se aseaza lideru pe apa... darmite ce fel e...
Vezi nu mai bea din recipientul asta ca e diluant si nu numai ca nu intzelegi ce vorbesc aia trei, dar nu te mai intelegi nici pe tine ce spui.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Adelin
- Moderator

SF scrie:
Adelin , hai zi pe aia cu taieturile la somn , cind te-o taiat asa rapid citeva exemplare mari
Fir Intins!!!
Nu mai stiu daca am mentionat ca nu aveam echipament de somn, liderul era de 12lb.Nu recomand struna pt somn, un fluorocarbon cum spui tu de 0,45-0,50 fiind destul de gros sa reziste la frecare.Dar noi vorbeam de stiuca unde nu are rost sa dai cu un cablu gros de fluorocarbon care afecteaza evolutia unei oscilante de 8gr, cand sunt strune mult mai discrete care pe langa faptul ca sunt mai sigure nici nu impiedica oscilanta sa lucreze.
Sti ce oserv eu in toata discutia asta, ca fiecare vorbeste pe limba lui si nu se intzelege nimic.Eu chiar am incercat sa fiu cat mai clar in ceea ce am spus.Daca venea cineva si spunea ca a intalnit odata pe balta o situatzie in care stiuca chiar nu dadea in naluca daca avea struna in fatza, iar la aceeasi naluca fara struna manca de rupea, nu puteam decat sa spun ca mie unu nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata.Ce sa zic, in fond fiecare da cum vrea si cum crede ca e mai bine.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Mark Twain
- utilizator constant

ti-am mai raspuns o data ca da; tu nu vrei sa accepti beneficiile leaderului in detrimentul "sarmei" ; in primul rand struna din "sarma" afecteaza evolutia nalucii si nu o face mai apetisanta; cat o afecteaza sa ne spui tu, ca tu le folosesti exclusiv. Cei de peste ocean sunt niste ...... ca dau la leader din fluo in conditiile in care musky, surata geamana a stiucii noastre, este de 5-6 ori mai bataioasa decat a noastra driluri mult mai prelungite si frecare mult mai mare intre multimea de cutitase ascutite. Cine nu asculta, nu compara, nu foloseste ceea ce altii spun ca e fantastic in alte parti e damnat pe viata la o vedere tip cal si la rezultate unidirectionale si limitate;
uite o poveste scurta: eram adeptul lansetelor mai lungi si mai puternice pt pescuitul salaului din barca - foloseam 2,70 - 2,40 cu putere pana la 1p; unul dintre pescarii renumiti imi spune care sunt si avantajele folosirii unui bat scurt cu putere similara sau mai mica; dupa ce am cantarit avantajele si dezavantajele m-am hotarat sa-mi iau una scurta de 1,78 m; crede-ma ca e o noua dimensiune in pescuitul salaului din barca;
Deja am pus in cui celelalte lansete si ma gandesc la urmatoarea achizitie.
-
SF
- veteran

Adelin scrie:SF scrie:
Adelin , hai zi pe aia cu taieturile la somn , cind te-o taiat asa rapid citeva exemplare mari
Fir Intins!!!
Nu mai stiu daca am mentionat ca nu aveam echipament de somn, liderul era de 12lb.Nu recomand struna pt somn, un fluorocarbon cum spui tu de 0,45-0,50 fiind destul de gros sa reziste la frecare.Dar noi vorbeam de stiuca unde nu are rost sa dai cu un cablu gros de fluorocarbon care afecteaza evolutia unei oscilante de 8gr, cand sunt strune mult mai discrete care pe langa faptul ca sunt mai sigure nici nu impiedica oscilanta sa lucreze.
In regula , in cazu asta , nu am stiut ca dadeai cu echipament mai light

,da nici nu ai fata de linguri de 8 gr

( in general

)
Fir Intins!!!
-
SF
- veteran

Stai asa , pai cu ce bat arunci tu 8 gr

, un 5-15 , ala-i bat de stiuca mare . Si firu , tre sa fie subtire , alea 8 gr cu fir mai grosut nu lucreaza pe cadere , asta-i echipamentu tau de stiuca capitala

, sau ai ceva bat 10-30 gr dar care se incarca si lucreaza bine 8 gr
Hai , baga o naluca mai grea , nu prea esti convingator vorbind de trofee capitale cautate cu linguri de 8 gr , sau ne agatam de exceptii
Fir Intins!!!
-
Mark Twain
- utilizator constant

vezi ca e voba de salau nu de stiuca
-
Mark Twain
- utilizator constant

stai putin ... cui i-ai adresat intrebarea ?? mie sau lui adelin ?
-
SF
- veteran

Mark , io cafea nu beau , 3min de exercitii si niste apa rece imi ajunge , m-am trezit acum jumate de ora si bag niste posturi pe aici in timp ce-mi inghit micu dejun

La ce ora te-ai trezit tu si de ce vorbesti singur pe aici
Fir Intins!!!