textil la clean!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 23 Iul 2008, 22:44

Daca e sa fie struna, atunci sa fie struna de titan. Subtire, rezistenta, flexibila si fara pic de memorie. Te ustura la buzunar (una e aproape 10 USD) dar merita, zic eu. Nu va deveni creatza la prima stiuca pe care o prinzi si nici la a 50-cea. 8)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 23 Iul 2008, 22:44

nu dau nici o apa la moara, dar mie mi se pare ca wolframul este foarte asemanator ca si maleqabilitate cu asa zisul fluorocarbon, si pot spune ca este mai maleabil ca un fluoro de 0.40, tu ai spus ca strunele de `otzel` nu sunt asa maleabile ca fluoroul asa am intzeless eu frate din canada :lol:
itzi mai citez odata fraza ta??? :lol: :lol:
be smart be silent be deadly.....

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2008, 22:44

Mark Twain scrie:Adelin, despre avantajele fluorcarbonului s-a scris in nestire; tu pescuind in balti in care ti se prezinta 100 stiuci/zi vei fi fortat sa renunti la fineturi! dar ce te faci cand nimic nu-i convine suratei si nu ai atacuri?? uite asa se nasc exceptiile si partidele care devin mai frumoase decat cele uzuale cand tu prinzi si altii la 50 m de tine stau si fumeaza trabuce!
Ai intalnit tu situatii in care sa prinzi doar folosind lider si de struna se se sperie?!Asta era intrebarea! :roll:
Ultima oară modificat 25 Iul 2008, 00:26 de către Adelin, modificat 1 dată în total.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 23 Iul 2008, 22:44

se poate si varianta ta; toate sunt legate si interdependente: lanseta, fir, naluca, locatie, apa, anotimp si multe alte variabile; in pescuit nu exista limite si reguli; pescuiesc de ceva timp alaturi de cativa prieteni; pescuim oarecum grupat pt ca zona ne permite. fiecare ... cu stil diferit ... arsenal diferit .. idei diferite ... etc; esecul unuia inseamna succesul celuilalt si invers; nu exista reguli confirmate pentru combinatii de n luate cate nspe :) si asta a simtit-o fiecare pe barba lui de nenumarate ori.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2008, 22:50

Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare: te-ai lovit de situatzia prezentata mai sus sau nu?! :roll:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 23 Iul 2008, 23:08

tu ce zici Adelin?? altfel ma mai bagam in seama?? poti tu afirma ca prinzi mai multa stiuca decat altul care pescuieste langa tine folosing fluorcarbon? dar daca langa tine sunt alte 3-4 barci ?? poti tu afirma ca tu prinzi mai mult decat altul in acelasi timp si spatiu ?? pescuitul in grup organizat are avantajele lui inzecite fata de pescuitul solitar si cred ca invataturile pe care le tragi dintr-o partida iti pot rasturna concepte impamantenite deja! repet - am realizat ca nu e o regula universala si voi fi dispus sa fac orice sa ma bucur de cat mai multe capturi; daca tu ai pescui langa mine si ai prinde de 2-3 ori mai mult cu siguranta mi-ai da tema de gandire pt acasa si poate as adopta si stilul tau. Daca nu ar fi o diferenta prea mare intre mine si tine, dar sa fi prins considerabil amandoi, cu siguranta ca ... aceeasi solutie. daca nu ai prinde si eu da cu siguranta ma voi intreba de ce nu prinzi si tot voi avea ceva de invatat;
pana atunci un sfat: daca nu faceti parte dintr-un grup organizat .... luati-va sotia la pescuit si dati-i o lanseta si o naluca pe care nici nu va trece prin cap sa o folositi! s-ar putea sa aveti surpriza sa prinda peste si poate chiar mai bine decat voi :) acum 2-3 saptamani mi-am luat fetita la pescuit (are 7 ani); i-am dat o lanseta ul, am dotat-o cu un twin power de 1.000, jig de 3 grame; la un moment dat a inceput sa prinda salau cand eu nu mai prindeam :( ; dupa 3-4 salai ma uit sa vad ce si cum ... hm ... juca twisterul intre ape ......

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 24 Iul 2008, 05:10

Adelin scrie:Zi daca vrei si iti duc maine ca am un drum la fratzii unguri si stiu un loc unde gasesc. 8)

aoleoo ! ai belito sa ma ierti ! de cind sint aia frati cu romanii ?
Adelin scrie:.Prefer sa nu dau la finetze...si sa ma ierti dar decat un cablu de fluorocarbon, mai bie o struna finutza! :wink:

nu te contrazici diloc :lol:
Adelin scrie:Iti spun asta pt ca am pestuit la stiuca foarte mult, nu ca sa te contrazic.

eee daca vine de la tine… :lol:
Adelin scrie:A intalnit tu situatii in care sa prinzi doar folosind lider si de struna se se sperie?!Asta era intrebarea! :roll:
eu da ! tu nu ... ei si ? sint pesti rusinosi... mare constatare…. :lol:

hai zi ca nu sint pesti rusinosi pe lumea asta !
empthy_cluster scrie:mah kakaturile alea de fluorocarboane sunt doar niste kakaturi, pike mono, prostie pentru stiuk, daka vrei sa iei stiuk kapitala pune otzel, mi-a taiat una si struna de wolfram, fluorocarboanele nici nu le simte, dupa multe esecuri din astea am ajuns la vorbele lui Adelin de anii trecutzi, stiuk== OTZEL, cred ca unii vorbesc in necunostintza de cauza sau doar sa se afle in treaba

mda … de aia milioane de pescari de jur imprejurul lumii le folosesc cu succes...

wolframul oboseste ca si titaniu... se rupe fara avertisment si chiar f usor... esti sigur ca ti-a taiat si nu sa rupt ? mincasei ceva in ziua aia ?

nu ma mir ca faci matanii in toate directiile... bine ca te mai duc baieti la cheste.... si odata ce ai prins si tu un chitic devi iexpert .... :lol:
empthy_cluster scrie:@twain sunt exceptii dar cred ca acele exceptzii le scotzi din naluca, prezentare bataie etc nu din struna :wink:
de parca firul n-are nik de a face cu evolutia nalucii...
empthy_cluster scrie:nu dau nici o apa la moara, dar mie mi se pare ca wolframul este foarte asemanator ca si maleqabilitate cu asa zisul fluorocarbon
baga seva la stomag ca ti se par cam multe...
Mark Twain scrie:am incercat strune fine " a la french" ... kevlar, fite, etc ... la 0 grade plesnea ca ata de papiota! am renuntat de atunci!
si io am primit de la Nea Tudor ( sa traiesti boierule ! ) si am patit si io la fel cu unele... des a fo nodul de vina... la unele structura nu le prieste anumite tipuri de noduri
razvan m. scrie:Daca e sa fie struna, atunci sa fie struna de titan. Subtire, rezistenta, flexibila si fara pic de memorie. Te ustura la buzunar (una e aproape 10 USD) dar merita, zic eu. Nu va deveni creatza la prima stiuca pe care o prinzi si nici la a 50-cea. 8)
am vazut mai ieftin la role de 5 si 10 metri… avanataju e ca le faci cit vrei tu de lungi si pui ce vrei tu pe ele... virtejuri , agrafe etc.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 24 Iul 2008, 06:20

@a`kaka vezi ca esti pe aratura, numai ce s-a curatzat topikul, iar vi sa-l murdaresti? :roll:
be smart be silent be deadly.....

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Iul 2008, 10:49

[quote="Mark Twain"]; in pescuit nu exista limite si reguli;

Tu ai spus-o nu eu:lol: :wink:

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 24 Iul 2008, 11:13

..daca ar exista limite si reguli in pescuit ne am duce la gara......cel putin 50%au avut o idee pe care au pus o in practica .Dar 1%se tin pentru sine, eu cred ca este gresit, numai cu ajutorul altora, mai experimentati creste sansa noastra de a da de "dintoase".

Închis