textil la clean!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Iul 2008, 18:01

onesti scrie:
ilie scrie:Cultiva a prins bine si clean si stiuca si salau.La restul am mai raspuns...
Intrebarea era: cand te-ai dus la magazin si l-ai vazut, la ce te-ai gandit ca-l vei folosi in principal: clean sau stiuca?

Nu stiu daca ma crezi, dar eu am prins stiuci (si nu putzine) la snap beans si la niste micro Dady. Cand le-am cumparat ma gandeam sa dau dupa clean si panfish cu ele.
Am auzit de la altii si eu.Unii ca ar fi bun la clean,altii ca au luat si stiuca,vanzatorul ca e bun la amandoua.Dar am luat si salau,pacat ca nu mai am modelul la care am prins cel mai bine :cry:

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 23 Iul 2008, 18:01

ii cultiva aci cu 25.5 ron, mai is 3 bucati :lol: aci la mine in oras :twisted: care vrea :?:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Iul 2008, 18:11

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6596
stiuca+cultiva=love,poate e doar o intamplare,sau nu?

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 23 Iul 2008, 18:49

grebla scrie:ii cultiva aci cu 25.5 ron, mai is 3 bucati :lol: aci la mine in oras :twisted: care vrea :?:
unde ba?da un mp :twisted:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2008, 18:50

onesti scrie:
Mark Twain scrie:decat sa pui struna de otel mai bine pui un inaintas mono specializat impotriva taieturilor de stiuca; exista fire specializate pe piata;
Sa nu mai spui niciodata asa ceva ca vine Adelin si zice ca e sinucidere. Si apoi intareste si Costi afirmatzia. Ptr. stiuca - numai struna. Au zis!!!
Nu stiu cata stiuca ai prins la viatza ta de mare pescar, dar odata de curiozitate fa si tu un un test: ia doua lansete si pe una pune struna(care crezi tu ca e mai grobiana, dar care sa nu afecteze evolutia nalucii) iar pe cealalta pune ce mono crezi tu ca e mai invizibil.Foloseste aceleasi tip de naluca pe ambele lansete si vezi care din ele prinde mai mult....sau mai exact vezi daca prizi mai mult la "firul invizibil" decat la struna.Repeta operatziunea de cateva ori si o sa tragi sigur concluzia: struna salveaza naluca si nu pune in pericol viatza exemplarelor mai rasarite care pot taia dincolo de agrafa.
Am observat tendintza celor care pescuiesc mult la salau de a nu folosi struna acolo unde stiuca imparte habitatul cu salaul, riscand o taietura in favoarea finetzei pe care salaul chiar o cere.Sunt 100% de acord, pt ca e ridicol sa dai cu sarma in fatza srapilor.Dar atunci cand intram pe o balta de stiuca, unde stiuca e singurul rapitor vizat ce rost are sa ne kkm pe noi, doar ca sa ne aratam ca dam la finetze?!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2008, 18:59

onesti scrie:Intr-o partida recenta la stiuca de 3-4 ore am prins cu Spiderwire de 8 si leader Seaguar de 15lbs cca 30 de stiuci si vreo 10 bassi fara sa-mi taie macar o data. Am schimbat leaderul de vreo 3-4 ori.

Nu stiu ce leadere de mono exista in Romania, dar aici stiu ca sunt leadere de fluorocarbon pt muskinoge, de diferite grosimi, cu bucla la capete, care sunt foarte apreciate.
Cat de mai erau stiucile?! Sau cat de mari erau in raport cu naluca?!Pt ca o stiuca de la 2 kile in sus la un drill in fortza poate reteza cu destula usurintza un fluorocarbon mai gros de 15lbs.
WSB CLUB

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 23 Iul 2008, 19:18

Pescuiesc si cu struna si cu fluorocarbon. Dar imi place mai mult cu fluoro. Dau des cu spinnerbait fara sarma cu ochet si sunt fortzat sa fac nod. N-as putea face asta cu struna. Asta-i principalul criteriu pt care folosesc fluorocarbon. Apoi e mai moale decat orice sarma fie ea din titan cu sau fara coating.
Folosesc si strune uneori cand dau cu voblere, pluguri sau swimbaituri mari de la Storm, Luhr Jensen, Rapala (1-2oz, >15cm). Am un ansamblu cu batz de 1-5oz, mulineta round profile si textil de 30 cu care ma mai joc din cand in cand si pe care am tot timpul struna.

Ca la spin folosesc de cele mai multe ori diverse leadere de fluorocarbon e strict o chestie de preferintza. Nu are legatura cu sinuciderea. Si nu cred ca prinzi simtzitor mai multa stiuca folosind o solutzie in detrimentul celeilalte. Am facut si eu teste din astea si nu mi-a dat un rezultat shocant.

Cat despre marimea stiucilor, am prins de la 1.5 la 6 kile, cele mai frecvente fiind in intervalul 2-3 kg.

Adelin - n-am zis niciodata ca as fi dus o viatza de "mare pescar". Si de unde vine termenul de grobian?

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 23 Iul 2008, 19:38

adrignat scrie:
grebla scrie:ii cultiva aci cu 25.5 ron, mai is 3 bucati :lol: aci la mine in oras :twisted: care vrea :?:
unde ba?da un mp :twisted:
ne cunoastem de undeva ca sa iti permiti sa vb asa? :roll: hai sa nu stricam topicu

revenind, io zic ca e pacat sa stricam asa un fel de a pescui , adica e ok sa dai la pastrav cu echipament de spin sau la stuk cu slider tot cu echipament de spin, cum si unii mananca ciorba de fasole cu usturoi sau pescuie la jig cu mono ... totusi, sa cadem de acord ca fiecare stil are particularitatile sale, iar la clean acestea sunt date de voblere pana in 5 cm ( bineinteles ca poti prinde si la mai mari cum intra si stuk la voblere de 3 cm ) si fir monofilament de 0.14, 0.16 , daca in anumite conditii te afli pe un areal in care doua specii sunt predominante si te afli cu echipament care iti permite sa prinzi o specie mai mare dar ! constatand ca aceasta nu raspunde incerci sa tatonezi si cealalta specie fara a schimba echipamentul, nu trebuie sa tragi concluzia ca de acum nu mai are rost sa pescui la stilul consacrat acelei specii :wink: wai dar ce mega propozitie a iesit :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 23 Iul 2008, 19:59

onesti scrie:P
Cat despre marimea stiucilor, am prins de la 1.5 la 6 kile, cele mai frecvente fiind in intervalul 2-3 kg.
...noa fain, ce sa mai zic, super stiuci! :roll:
onesti scrie:Nu stiu daca ma crezi, dar eu am prins stiuci (si nu putzine) la niste micro Dady
....micro Dady zici?! :roll:
...intre 1,5 si 6 kile?!
....noa, fain....nu te cred! :(
Si sti nu cred nici ca :
onesti scrie:Intr-o partida recenta la stiuca de 3-4 ore am prins cu Spiderwire de 8 si leader Seaguar de 15lbs cca 30 de stiuci si vreo 10 bassi fara sa-mi taie macar o data.
... :roll: ce sa fac, pur si simplu nu cred!...oare am stat prea mult pe apa?! :cry:
onesti scrie: Adelin - n-am zis niciodata ca as fi dus o viatza de "mare pescar". Si de unde vine termenul de grobian?
Vine din germana, dar de ce te legi iar de detalii cand tu nu poti sa intzelegi ideea?! :lol:
WSB CLUB

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 23 Iul 2008, 20:19

Adeline
In Croatia cu ce se prinde stuka? Mono+struna metalica, sau textil+pike mono?....... :lol: :lol: :lol:

8)
...... ><(((@> .......

Închis