orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
jonah
- veteran

onesti scrie:Intr-o partida recenta la stiuca de 3-4 ore am prins cu Spiderwire de 8 si leader Seaguar de 15lbs cca 30 de stiuci si vreo 10 bassi fara sa-mi taie macar o data. Am schimbat leaderul de vreo 3-4 ori.
Nu stiu ce leadere de mono exista in Romania, dar aici stiu ca sunt leadere de fluorocarbon pt muskinoge, de diferite grosimi, cu bucla la capete, care sunt foarte apreciate.
la noi "e " putine si proaste ! mi le-a taiat stiuca fara drept de apel !

-
Mark Twain
- utilizator constant

am folosit si a facut diferenta! fiecare cu inspiratia si increderea proprie in stil si echipament; unii au puterea de a zice nu asa si sa se adapteze noului si performantelor mai bune ... altii nu; tampit sa fii si sa vezi ca cel de langa tine prinde mai bine ca tine si sa nu te intrebi de ce ... .
-
hunting_fish
- veteran

jonah,
De ce te urinezi pe pike mono? Eu am Balzer de 0,50mm si Ultimate tot de 0,50 mm. Cand e sa se rupa, se rupe langa agrafa, si nu trebuie sa pierd metri buni de textil. Si asa cand vad ca se scamoseaza, tai eu de buna voie 1 - 2 metri...
onesti
Ti-am zis considerentele mele. Ma bucur ca ai posibilitatea financiara care te face sa consideri voblerele consumabile. Sa stii ca in 3 ani am strans o trusa de artificiale care au trecut mult peste 1ooo EUR. Si asta fara soft-plastics. Si nu uita ca in Romania totul e dublu fatza de USA sau Canada, TE ROG!
In schimb cunosc oameni de 100 de ori mai zgarciti ca mine. Cumpara matritza de turnat jig-uri cu inca 2 pescari, ca sa iasa mai ieftin; Cauta plumb pe la firme (de aruncat, ca e gratis) sa iasa mai ieftin, cumpara offset-uri la 100 buc, bineinteles ca e mai ieftin, isi face singur spinner-baituri , ca e mai ieftin, deci toata existentza sa pe acest pamant este o arta de a trai zi de zi CAT MAI IEFTIN. Deci acela daca pierde o oscilanta, intra in apa dupa ea! In loc sa dea 9,5 RON la Gipo pe ea. Daca pierde un vbler E DOLIU IN FAMILIE! Toata familia jeleste 2 luni. CCrede-ma, nu glumesc!
...... ><(((@> .......
-
Sorin
- Moderator

jonah scrie:onesti scrie:Intr-o partida recenta la stiuca de 3-4 ore am prins cu Spiderwire de 8 si leader Seaguar de 15lbs cca 30 de stiuci si vreo 10 bassi fara sa-mi taie macar o data. Am schimbat leaderul de vreo 3-4 ori.
Nu stiu ce leadere de mono exista in Romania, dar aici stiu ca sunt leadere de fluorocarbon pt muskinoge, de diferite grosimi, cu bucla la capete, care sunt foarte apreciate.
la noi "e " putine si proaste ! mi le-a taiat stiuca fara drept de apel !

cred ca sunt de genul PIKE MONO
eu am dat cu ele si mi se par ok
cel de 20 lb mi l-a taiat , da dupa ce prinsese vreo 6-7 bucati cu struna aia
pe ala de 30 lb nu
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
onesti
- veteran

ilie scrie:Ceea ce vroiam sa subliniez eu, e faptul ca un textil nu-ti va scadea frecventa capturilor,poate doar o va selecta
Asta ziceai cu cateva pagini in urma, iar acum
Cand merg la pescuit nu-mi pun in cap sa prind un anumit peste,poate fi orice:clean,salau,stiuca,avat.Si cand stii ca e si dintoasa in preajma de ce sa risc?
Deci pana la urma:
- textilul de 20 (scuze c-am scris 30) selecteaza clenii mai mari?
- pescuiesti expre dupa clean cu textil de 20 si struna?
- pe Cultiva l-ai luat pt stiuca sau pt clean?
Nu m-am prins la aia cu ciocolata si marmota

-
hunting_fish
- veteran

onesti
Nu aveai cum sa te prinzi... era vorba de o reclama SF de aici din Romania, si ma refeream la strune de otel la clean. Adica o utopie. Asa, ca sa intelegi. Si da inapoi, o pagina te rog sa citesti ce am postat acu cateva minute.
Stima!

...... ><(((@> .......
-
jonah
- veteran

eu am avut doua taieturi consecutive de stiuca mare pe Pike Mono de 40 lb ! acum il folosesc la agatat vase de ceramica traditionala prin balcon si bucatarie ! la asa ceva chiar e bun ......e f rezistent !!

-
Sorin
- Moderator

jonah scrie:eu am avut doua taieturi consecutive de stiuca mare pe Pike Mono de 40 lb ! acum il folosesc la agatat vase de ceramica traditionala prin balcon si bucatarie ! la asa ceva chiar e bun ......e f rezistent !!

nu pot sa cred

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
jonah
- veteran

nici mie nu mi-a venit sa cred ! imi venea sa sparg barca de ciuda ! erau doua bucati pe cinste

-
Mark Twain
- utilizator constant

ala de 40 e prea casant

foloseste unul de 20 si o sa fie bine! ala de 40 poti sa-l folosesti si la masina de tuns iarba : am folosit eu unul de 50 de la gipo si e cool