politia rutiera, radarul si contestatia

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Aug 2008, 12:22

ieri a ajuns a treia citatie de la finante ca are nevasta-mea de platit o amenda, care a fost platita a doua zi de la luare ei :lol: :twisted: Deja ma enerveaza incompetentii astia

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 07 Aug 2008, 13:21

Stai lejer. Un tovaras a vandut prin `98 un Opel, si pana acu` un an i-a tot venit ca trebuie sa plateasca impozitul pe el! Cu penalitati! :shock: Nu stie stanga ce face dreapta la Finantze. Oare nu aduce cineva o comisie de la IRS din USA sa implementeze programul lor la noi? :lol: Sa vezi ce de capete ar cadea. Nu stiu cum reusesc ei ca intr-o societate democratica, statul sa iti poata confisca averea obtinuta pe ca nejustificabile. La noi, Constitutia zice: Statul garanteaza proprietatea privata. Nu conteaza ca ai facut trafic de.. marmelada sa zicem, si ai tepuit statul cu milioane de EUR. :?

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 07 Aug 2008, 14:42

da, dar totusi e o adevarata aventura cu amenda aia :evil: Prima data a venit pe numele meu, desi nevasta a condus, a doua oara pe numele sotiei si acum pe numele sotiei, dar cu celalat prenume :lol: Si de fiecare data le-am dus copie dupa chitanta. Si chitanta e eliberata tot de ei. Pur si simplu nu ii inteleg :roll:

Keiler
junior
junior

Mesaj de Keiler » 20 Aug 2008, 15:34

Mi se pare ciudat ca ne-ntrebam cum sa scapam de o amenda, de un "militian", sau mai stiu eu ce, in loc sa ne-ntrebam cum sa scapam de acest stat politienesc, in care politistii stau efectiv ca boschetarii la panda si pana si cei de la "rurala" se afiseaza mandri si superiori pe toate soselele patriei.
Cred ca nu-i nevoie sa va spun care-i impresia strainilor despre noi pe tema asta.
Si nici macar cata dreptate are Politia Romana facand reclama la "viteza ucide", in timp ce colegii lor din Arges (si nu numai) dau drumul pe sosele unor adevarate bombe, reprezentate de incapabili si chiar analfabeti la volan.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Oct 2008, 20:07

se pare ca am castigat !
au trecut 10 luni, am pierdut la plangerea intiala depusa la judecatoria campina, si se pare ca tribunalul mi-a dat dreptate la recurs

imediat cum se confirma public motivele de recurs si motivarea instantei
dosarul 5232 la tribunalul Prahova

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Oct 2008, 08:13

mai baieti stati calmi ca de cateva saptamani tot tin aparatul foto pregatit sa va arat ce face politistul roman intr-o intersectie. E sezonul lemnelor si cum singura legatura cu o parte a judetului arad o reprezinta un pod la care s-a limitat masa admisa la 8.0 sau 7.5 tone (sunt amandoua indicatoarele postate pe o distamta de maxim 800M) baietii s-au obisnuit sa astepte in intersectie si sa-i opreasca pe cei care depasesc tonajul :cry:
Si umbla vorba ca amenda o reprezinta o canistra de 20 l de motorina, ca na........ ce sens are sa confiste lemnele si sa mai faca atatea hartogarii, amenzi, etc :roll:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Oct 2008, 08:22

va rog ramaneti la subiect
as vrea ca acest topic sa ramana un topic cu informatii uile despre plangeri la procese verbale si ce trebuie facut in instanta cand va prinde radar-ul
multumesc

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 09 Oct 2008, 08:24

sorry de offtopic boss. te rog sa stergi abele mesaje
multumesc

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Oct 2008, 08:45

ca sa recapitulam putin ce s-a intamplat:

faptele:
in decembrie 2007 am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati cu viteza de 121 Km
limita acolo era 70 km/ora, este vorba de DN1 pe raza localitatii Breaza - cartier Nistoresti
radarul care m-a luat era in mers, a dat curba si domnul politist m-a luat instant, probabil avea intrerupator pe fir sau prin metoda "veioza"
ulterior am fost oprit de un echipaj care mi-a suspendat permisul pentru depasirea cu 50 + 1 Km peste viteza legala
desi i-am rugat sa tina cont de marja de eroare a aparatului radar care evident anuleaza lejer acel 1 Km critic care inseamna suspendarea permisului

bun, in consecinta in ianuarie 2008 am facut o plangere la judecatoria campina, solicitand pozele, certificatul metrologic etc
am atasat si o norma de metrologie, care specifica foarte clar ca aparatele radar pot avea o marja de eroare de +-4%, ceea ce in cazul meu inseamna cam 5Km/ora
am rugat instanta sa constate ca viteza de 121 Km/ora nu este certa, ca eu puteam avea 116 spre exemplu, si sa schimbe incadrarea sanctiunii o treapta mai jos, adica sanctiunea pentru viteza cu depasire de pana la 50 km/ora , adica sa-mi pastreze amenda si sa-mi dea 6 puncte penalizare in loc de suspendarea permisului

ce sa vezi ce sa crezi, judecatoria campina imi respinge cererea motivand negru pe alb ca marja de eroare este de +-4%, adica da puteam avea 116 da puteam avea si 126
instanta scrie negru pe alb ca da puteam avea 116 dar ca se respinge
dupa parerea mea este o incalcare grava a unui principiu de drept, care spune ca orice dubiu foloseste persoanei acuzate ( in dubio pro reo ) si nu celui care acuza

ca urmare, decis sa merg pana la capat cu ciumpalacii indiferent de cost si consecinte ( c-asa mi se pune cateodata ), mi-am angajat un avocat
un avocat care a facut un recurs mai amplu motivat si mai documentat, si Tribunalul Prahova a acceptat recursul meu, inlaturand sanctiunea cu suspendarea permisului
dosarul 5232/Tribunalul Prahova

imediat cum apare motivarea instantei, o pun aici impreuna cu recursul facut de avocat
nu e clar inca pe care din motivele invocate de avocat instanta mi-a dat castig de cauza, asa ca astept motivarea

postez toata treaba asta in ideea in care poate folosi si altora

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 09 Oct 2008, 09:12

1-0 pentru tine :lol:
cheltuielile de judecata le poti recupera?

Scrie răspuns