ca sa recapitulam putin ce s-a intamplat:
faptele:
in decembrie 2007 am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati cu viteza de 121 Km
limita acolo era 70 km/ora, este vorba de DN1 pe raza localitatii Breaza - cartier Nistoresti
radarul care m-a luat era in mers, a dat curba si domnul politist m-a luat instant, probabil avea intrerupator pe fir sau prin metoda "veioza"
ulterior am fost oprit de un echipaj care mi-a suspendat permisul pentru depasirea cu 50 + 1 Km peste viteza legala
desi i-am rugat sa tina cont de marja de eroare a aparatului radar care evident anuleaza lejer acel 1 Km critic care inseamna suspendarea permisului
bun, in consecinta in ianuarie 2008 am facut o plangere la judecatoria campina, solicitand pozele, certificatul metrologic etc
am atasat si o norma de metrologie, care specifica foarte clar ca aparatele radar pot avea o marja de eroare de +-4%, ceea ce in cazul meu inseamna cam 5Km/ora
am rugat instanta sa constate ca viteza de 121 Km/ora nu este certa, ca eu puteam avea 116 spre exemplu, si sa schimbe incadrarea sanctiunii o treapta mai jos, adica sanctiunea pentru viteza cu depasire de pana la 50 km/ora , adica sa-mi pastreze amenda si sa-mi dea 6 puncte penalizare in loc de suspendarea permisului
ce sa vezi ce sa crezi, judecatoria campina imi respinge cererea motivand negru pe alb ca marja de eroare este de +-4%, adica da puteam avea 116 da puteam avea si 126
instanta scrie negru pe alb ca da puteam avea 116 dar ca se respinge
dupa parerea mea este o incalcare grava a unui principiu de drept, care spune ca orice dubiu foloseste persoanei acuzate ( in dubio pro reo ) si nu celui care acuza
ca urmare, decis sa merg pana la capat cu ciumpalacii indiferent de cost si consecinte ( c-asa mi se pune cateodata ), mi-am angajat un avocat
un avocat care a facut un recurs mai amplu motivat si mai documentat, si Tribunalul Prahova a acceptat recursul meu, inlaturand sanctiunea cu suspendarea permisului
dosarul 5232/Tribunalul Prahova
imediat cum apare motivarea instantei, o pun aici impreuna cu recursul facut de avocat
nu e clar inca pe care din motivele invocate de avocat instanta mi-a dat castig de cauza, asa ca astept motivarea
postez toata treaba asta in ideea in care poate folosi si altora