politia rutiera, radarul si contestatia
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Caz:
Sambata dimineata am fost oprit de politia rutiera pentru faptul ca am depasit viteza legala in localitate cu fix 50km/h.
A fost o situatie tare nasoala pentru ca eram aproape de iesirea din localitatea respectiva si circulam de ceva vreme in spatele a 2 TIR-uri care mergeau foarte aproape unul de celalalt. A urmat o curba la dreapta dupa care m-am inscris in depasire. Cand am ajuns pe la mijlocul coloanei formate de TIR-uri detectorul a inceput sa piuie dar nu foarte convingator si vazand ca in fata este o benzinarie si intre TIR-uri nu aveam loc sa intru am decis sa continui depasirea. Dupa ce am terminat depasirea detectorul nu a mai scos nici un sunet si nici nu am vazut vreo masina suspecta.
Ce am facut:
- Am incercat sa o dau la pace cu curcanii si chiar daca la inceput pareau destul de amabili nu am rezolvat nimic.
- Cand am vazut ca nu am nici o sansa de scapare am cerut buletinul metrologic. In 2 minute a aparut radaristul cu un logan albastru neinscriptionat si mi-a dat dosarul cu toate actele aparatului si mi-a zis ca am avut 101km/h si nu 100 asa cum a transmis prin statie dar ca mi-a facut un bine sa nu imi suspende permisul. Dupa o atenta verificare actele pareau in regula dar cel care mi-a scris procesul verbal s-a enervat si i-a cerut radaristului sa puna inregistrarea video ca daca am avut 101 imi ia permisul. Radristul i-a spus discret ca nu se vede foarte clar si bla bla. In cele din urma am decis ca era prea riscant sa merg mai departe si decat sa raman fara permis e mai bine cu 6 puncte si 240 ron in 48h si am semnat procesul verbal.
Ce nu am facut:
- Nu am verificat daca seria aparatului corespunde cu seria din buletinul metrologic.
- Nu am cerut inregistrarea video si nu am facut nici o mentiune in procesul verbal.
Mai tarziu am analizat situatia "la rece" si cred ca este ceva in neregula cu inregistrarea video. Sunt aproape sigur ca nu exista sau nu se intelege nimic de pe ea. Cred ce e posibil nici sa nu ma fi detectat (din moment ce detectorul nu a fost foarte convingator) dar m-a vazut cand am intrat in depasirea celor 2 TIR-uri si s-a gandit ca sigur am viteza si daca imi spune ca am avut 100km/h nu o sa fiu tentat sa ii contrazic amenintat fiind cu suspendarea permisului.
Intrebari:
- Credeti ca sunt asa de cumsecade radaristii din ziua de azi incat sa le pese daca imi suspenda permisul sau nu si sa transmita ca circulam cu 100 km/h in loc de 101? Ma gandesc ca nu ar merita sa riste pentru ca in cazul unei actiuni in justitie ar putea fi acuzati de fals.
- Ce sanse de scapare am daca fac o plangere in situatia de fata (cu procesul verbal semnat si amenda platita) daca ei nu au inregistrare video/foto?
- Daca fac reclamatie si din inregistrare reiese ca am avut 101 km/h e posaibil sa modifice contraventia initiala si sa imi suspende permisul?
Sambata dimineata am fost oprit de politia rutiera pentru faptul ca am depasit viteza legala in localitate cu fix 50km/h.
A fost o situatie tare nasoala pentru ca eram aproape de iesirea din localitatea respectiva si circulam de ceva vreme in spatele a 2 TIR-uri care mergeau foarte aproape unul de celalalt. A urmat o curba la dreapta dupa care m-am inscris in depasire. Cand am ajuns pe la mijlocul coloanei formate de TIR-uri detectorul a inceput sa piuie dar nu foarte convingator si vazand ca in fata este o benzinarie si intre TIR-uri nu aveam loc sa intru am decis sa continui depasirea. Dupa ce am terminat depasirea detectorul nu a mai scos nici un sunet si nici nu am vazut vreo masina suspecta.
Ce am facut:
- Am incercat sa o dau la pace cu curcanii si chiar daca la inceput pareau destul de amabili nu am rezolvat nimic.
- Cand am vazut ca nu am nici o sansa de scapare am cerut buletinul metrologic. In 2 minute a aparut radaristul cu un logan albastru neinscriptionat si mi-a dat dosarul cu toate actele aparatului si mi-a zis ca am avut 101km/h si nu 100 asa cum a transmis prin statie dar ca mi-a facut un bine sa nu imi suspende permisul. Dupa o atenta verificare actele pareau in regula dar cel care mi-a scris procesul verbal s-a enervat si i-a cerut radaristului sa puna inregistrarea video ca daca am avut 101 imi ia permisul. Radristul i-a spus discret ca nu se vede foarte clar si bla bla. In cele din urma am decis ca era prea riscant sa merg mai departe si decat sa raman fara permis e mai bine cu 6 puncte si 240 ron in 48h si am semnat procesul verbal.
Ce nu am facut:
- Nu am verificat daca seria aparatului corespunde cu seria din buletinul metrologic.
- Nu am cerut inregistrarea video si nu am facut nici o mentiune in procesul verbal.
Mai tarziu am analizat situatia "la rece" si cred ca este ceva in neregula cu inregistrarea video. Sunt aproape sigur ca nu exista sau nu se intelege nimic de pe ea. Cred ce e posibil nici sa nu ma fi detectat (din moment ce detectorul nu a fost foarte convingator) dar m-a vazut cand am intrat in depasirea celor 2 TIR-uri si s-a gandit ca sigur am viteza si daca imi spune ca am avut 100km/h nu o sa fiu tentat sa ii contrazic amenintat fiind cu suspendarea permisului.
Intrebari:
- Credeti ca sunt asa de cumsecade radaristii din ziua de azi incat sa le pese daca imi suspenda permisul sau nu si sa transmita ca circulam cu 100 km/h in loc de 101? Ma gandesc ca nu ar merita sa riste pentru ca in cazul unei actiuni in justitie ar putea fi acuzati de fals.
- Ce sanse de scapare am daca fac o plangere in situatia de fata (cu procesul verbal semnat si amenda platita) daca ei nu au inregistrare video/foto?
- Daca fac reclamatie si din inregistrare reiese ca am avut 101 km/h e posaibil sa modifice contraventia initiala si sa imi suspende permisul?
poti oricand sa ataci procesul verbal
chiar daca ai semnat nu inseamna ca esti de acord, ai semnat ca l-ai primit
poti face oricum o plangere la judecatorie si cauti motive de nulitate a procesului verbal
mai soliciti pozele, certificatul metrologic etc etc, daca nu au foto sunt mancati
daca nu vrei avocat, cauti pe net tot ce iti trebuie, iti formulezi singur plangerea si o trimiti la judecatorie prin posta recomandata cu confirmare de primire
asa nu te costa nimic dar trebuie sa cauti si sa muncesti sa-ti ticluiesti plangerea
nu trebuie sa te prezinti la judecatorie, se judeca fara tine
daca vrei sanse mai mari platesti cateva milioane un avocat si e mai simplu
da tu chiar nu ai vazut loganul albastru ?
inca o chestie, sunt f. convins ca de multe ori politia mizeaza pe faptul ca multa lume prefera sa plateasca amenda decat sa-i actioneze in instanta
chiar daca pierd in instanta lor nu li se intampla nimic
e stresul tau si banul tau pentru ambitia ta, pe ei ii doare la basca
ca sa demonstrezi ca a fost un abuz si ei de fapt nu te-au inregistrat si te-au "lucrat"
, asta nu o sa poti niciodata
dar macar poti sa te agiti putin si sa faci plangerea la judecatorie, nu te costa nimic dar macar afli daca chiar te-au pozat sau nu
eu zic ca merita
daca vrei iti dau eu pe mail plangerea facuta de mine, o modifici conform cu sitruatia ta si cu ce soliciti tu, dar macar ai draftul, introducerea etc
chiar daca ai semnat nu inseamna ca esti de acord, ai semnat ca l-ai primit
poti face oricum o plangere la judecatorie si cauti motive de nulitate a procesului verbal
mai soliciti pozele, certificatul metrologic etc etc, daca nu au foto sunt mancati
daca nu vrei avocat, cauti pe net tot ce iti trebuie, iti formulezi singur plangerea si o trimiti la judecatorie prin posta recomandata cu confirmare de primire
asa nu te costa nimic dar trebuie sa cauti si sa muncesti sa-ti ticluiesti plangerea
nu trebuie sa te prezinti la judecatorie, se judeca fara tine
daca vrei sanse mai mari platesti cateva milioane un avocat si e mai simplu
da tu chiar nu ai vazut loganul albastru ?
inca o chestie, sunt f. convins ca de multe ori politia mizeaza pe faptul ca multa lume prefera sa plateasca amenda decat sa-i actioneze in instanta
chiar daca pierd in instanta lor nu li se intampla nimic
e stresul tau si banul tau pentru ambitia ta, pe ei ii doare la basca
ca sa demonstrezi ca a fost un abuz si ei de fapt nu te-au inregistrat si te-au "lucrat"
, asta nu o sa poti niciodata
dar macar poti sa te agiti putin si sa faci plangerea la judecatorie, nu te costa nimic dar macar afli daca chiar te-au pozat sau nu
eu zic ca merita

daca vrei iti dau eu pe mail plangerea facuta de mine, o modifici conform cu sitruatia ta si cu ce soliciti tu, dar macar ai draftul, introducerea etc
Eu am patit o chestie nasoal saptamanile trecute. Am plecat de la stop primul, cand s-a facut verde. Un militian de la circulatie s-a luat dupa mine si m-a tras pe dreapta spunand ca am vorbit la telefon. Cand i-am aratat ca am in ureche casca bluetooth mi-a spus ca nu am asteptat sa se faca verde si e obligat sa imi ia permisul o luna de zile, sa ma amendeze cu 250 ron si sa imi dea 4 puncte penalizare. M-am enerveat ingrozitor si am inceput sa ma cert cu el. Am refuzat semnarea procesului verbal si am cerut sa specifice ca observatii ca refuz semnarea procesului si ca am plecat pe culoarea verde. Le-a scris, si dupa doua saptamani mi-a venit in posta procesul verbal, la o zi dupa expirarea dovezii. Am angajat un avocat si am atacat in instanta procesul verbal. Am primit permisul inapoi in aceeasi zi, urmand ca saptamana viitoare luni sa am proces. Din fericire exista si un martor, un cunoscut care era in spatele meu si a oprit cana a vazut ca am fost oprit. Sper ca instanta sa isi faca treaba. Oricum, am solicitat sa ne puna la dispozitie filmul de pe camera de supraveghere care este montata pe semaforul respectiv. Avocatul mi-a spus ca daca nu il pun la dispozitie, se cam termina in favoarea mea. Daca il pun, se termina sigur in favoarea mea 
Intrebarea mea: A mai avut cineva problema asta? Si daca da, care a fost verdictul? (Am amici care au trecut pe galben si au contestat in instanta, dar la mine e altceva deoarece eram primul)
Va tin la curent

Intrebarea mea: A mai avut cineva problema asta? Si daca da, care a fost verdictul? (Am amici care au trecut pe galben si au contestat in instanta, dar la mine e altceva deoarece eram primul)
Va tin la curent

Era sambata dimineata, drumul liber si spre iesirea din localitate pe partea stanga era doar benzinaria. Eram 4 oameni in masina si nu am vazut nimic. In mod normal ar fi trebuit sa fie pe stanga dar cu putin timp inainte am trecut pe langa un logan cu 2 curcani in el si e posibil sa fi fost montat sa ii detecteze pe cei care intra in oras, caz in care singurul loc unde s-ar fi putut afla era pe partea dreapta in dreptul TIR-urilor pe care le-am depasit. In cazul asta dupa ce am revenit pe sensul de mers m-a vazut ca am depasit 2 TIR-uri dintr-un foc si e clar ca aveam viteza.danr scrie: da tu chiar nu ai vazut loganul albastru ?
Deci daca nu au nici un fel de inregistrare video sau foto am scapat?
Mi-ar fi de mare folos! Daca nu e prea mare deranjul te rog sa imi trimiti plangerea respectiva.danr scrie: daca vrei iti dau eu pe mail plangerea facuta de mine, o modifici conform cu sitruatia ta si cu ce soliciti tu, dar macar ai draftul, introducerea etc
Multam!
Am 2 amenzi de radar cu camera fixa luate noaptea(infrarosu oare, ca blitz n-am sesizat?), trimise la firma de unde am inchiriat masina(dupa 17 zile de la data faptei !!!) si retrimise catre Politia Mehedinti formularele completate cu numele soferului, adica eu. Din cite citeam pe net singurele radare cu camera fixa autorizate sint pe DN1, n-am auzit sa puna si-n Mehedinti. Cica trebuie sa aiba si bucla inductiva undeva pe marginea asfaltului ca sa fie ok. Ambele amenzi sint la peste 100kmh (stiti ca ramin pe jos 3 luni...) insa ce e curios e faptul ca sint la aceeasi ora si minut desi sint la 3km distanta si in localitati invecinate. La un calcul simplu , la 100kmh , 3 km ii fac cam in 1:30 min. credeti ca am vreo sansa cu o contestatie (autorizatii, etc...), asta si-n conditiile in care daca e sa fie proces tre sa ma duc la Mehedinti? Deocamdata astept sa vad cind imi vine ceva prin posta...
- Dragos Cretu
- senior