eugen scrie:mircea,
sf-ul nu cred ca stie din vedere vilele de la snagov. l-au prins astia prin 89 cand a fugit pe vapor si de atunci il tin pe-o insula. a terminat de spalat vasele si-a curatat toti cartofii, a platit biletul, dar nu mai vrea ca a dat de pesti mari. (pe asta am sentimentu' ca o s-o platesc scump...este sf? :)))).
Povestea nu-i asa , si am dat de altceva mai bun . Pesti salbatici 100% , loc pe mal berechet ( mici exceptii , in sensu ca intr-o zona is posturi sa zic mai bune , da aia o stiu aia care stau prin zona , si atunci ii posibil sa gasesti un loc ocupat , insa nicicum toate ), nu tre sa mergi sa ceri bonuri , nu ti se termina timpu in sensu ca ai platit pe zi si cind ti se termina ora pleci , nu abonamente , nu locuri amenajate .
Daca poti sa pescuiesti in astfel de conditii , treburile se schimba , si zimbesti cind vezi pe unii ca se considera norocosi ca pescuiesc pe riuri bine populate in Slovenia sau Cehia , in balti din Ungaria , sau chiar din tara . Inainte si mie mi se parea ca-s foarte tare cind mergeam primavara la ciortan pe amenajare , si prindeam mai mult , evident , decit pe riu , insa atunci nu cunosteam si partea asta ce o cunosc acuma . Acuma m-as sufoca pe o balta amenajata.
Pescuitu in apa dulce in Europa nu mai ii ce o fost . Is tot mai multi cei care apreciaza un pescuit confortabil , poteca pin la loc , pesti introdusi la discretie , gazon , masuta , cafeluta , ghid daca ii cazu . Ii un simulacru teribil , totu ii artificial , un fel de acvariu urias .
Prefer sa bag banii in buzunarul unei companii aeriene , care contra biletu respectiv ma poate duce intr-o destinatie exotica , unde pot face inca un pescuit adevarat , decit la niste afaceristi isteti care ofera pescuit aproape in acvariile lor perfecte. De prins prind in amindoua cazurile , dar nu-i acelasi lucru , si daca tot platesti ...
Am senzatia ca se umfla tot mai mult placinta asta numita generic pescuit , tot mai multa atentie , interese financiare tot mai mari si se pierde exact esenta ( din punctu meu de vedere ).
Nu-i decit o opinie personala si tre luata ca atare .
Fir Intins!!!