Mathias from Austria

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Oct 2007, 13:11

eugen scrie:mircea,

sf-ul nu cred ca stie din vedere vilele de la snagov. l-au prins astia prin 89 cand a fugit pe vapor si de atunci il tin pe-o insula. a terminat de spalat vasele si-a curatat toti cartofii, a platit biletul, dar nu mai vrea ca a dat de pesti mari. (pe asta am sentimentu' ca o s-o platesc scump...este sf? :)))).

Povestea nu-i asa , si am dat de altceva mai bun . Pesti salbatici 100% , loc pe mal berechet ( mici exceptii , in sensu ca intr-o zona is posturi sa zic mai bune , da aia o stiu aia care stau prin zona , si atunci ii posibil sa gasesti un loc ocupat , insa nicicum toate ), nu tre sa mergi sa ceri bonuri , nu ti se termina timpu in sensu ca ai platit pe zi si cind ti se termina ora pleci , nu abonamente , nu locuri amenajate .
Daca poti sa pescuiesti in astfel de conditii , treburile se schimba , si zimbesti cind vezi pe unii ca se considera norocosi ca pescuiesc pe riuri bine populate in Slovenia sau Cehia , in balti din Ungaria , sau chiar din tara . Inainte si mie mi se parea ca-s foarte tare cind mergeam primavara la ciortan pe amenajare , si prindeam mai mult , evident , decit pe riu , insa atunci nu cunosteam si partea asta ce o cunosc acuma . Acuma m-as sufoca pe o balta amenajata.
Pescuitu in apa dulce in Europa nu mai ii ce o fost . Is tot mai multi cei care apreciaza un pescuit confortabil , poteca pin la loc , pesti introdusi la discretie , gazon , masuta , cafeluta , ghid daca ii cazu . Ii un simulacru teribil , totu ii artificial , un fel de acvariu urias .
Prefer sa bag banii in buzunarul unei companii aeriene , care contra biletu respectiv ma poate duce intr-o destinatie exotica , unde pot face inca un pescuit adevarat , decit la niste afaceristi isteti care ofera pescuit aproape in acvariile lor perfecte. De prins prind in amindoua cazurile , dar nu-i acelasi lucru , si daca tot platesti ...
Am senzatia ca se umfla tot mai mult placinta asta numita generic pescuit , tot mai multa atentie , interese financiare tot mai mari si se pierde exact esenta ( din punctu meu de vedere ).
Nu-i decit o opinie personala si tre luata ca atare .

Fir Intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Oct 2007, 22:35

razvan cristescu scrie:Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.
Si eu as fi facut la fel in locul lui.
Omul a intrebat o chestie in engleza si a obtinut cateva raspunsuri in limba care o intelegea. Au urmat pagini intregi in romaneste, din care n-a inteles nimic.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 16 Oct 2007, 23:16

am vorbit cu mathias si o sa il plimb pe baltile din jurul capitalei in cautarea bibanilor si pe cele mai indepartate si dunare ptr salai, stiuca si somn ;)

acuma ce'om prinde 'om vedea :)

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 16 Oct 2007, 23:22

Si te rog sa nu-i faci confesiuni despre cat suntem noi de cacao,mai de graba nemteste,putin si bun.

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 16 Oct 2007, 23:25

Ospitalieri romanii astia domle'....Daca merg in concediu in Germania, oare cine tre sa fiu sa imi gasesc si eu un ghid de pescuit? Ghita din Moldova?...nu ca asta nu stie limba... :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Oct 2007, 05:38

Tavi scrie:
razvan cristescu scrie:Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.
Si eu as fi facut la fel in locul lui.
Omul a intrebat o chestie in engleza si a obtinut cateva raspunsuri in limba care o intelegea. Au urmat pagini intregi in romaneste, din care n-a inteles nimic.
mai bine asa tavi....cred k daca intelegea....isi facea cruce cu picoru stang... :lol: :lol: mai bine k nuj a inteles

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Oct 2007, 05:40

shootgun scrie:Ospitalieri romanii astia domle'....Daca merg in concediu in Germania, oare cine tre sa fiu sa imi gasesc si eu un ghid de pescuit? Ghita din Moldova?...nu ca asta nu stie limba... :lol:
vreun pui de ministru...sau mai bine te duci ca cartabosu dupa tine :lol: :lol1:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Oct 2007, 05:42

razvan cristescu scrie:Si te rog sa nu-i faci confesiuni despre cat suntem noi de cacao,mai de graba nemteste,putin si bun.

sti bine vorba aia...pauzele lungi si dese cheia marilor succese :lol:

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 17 Oct 2007, 05:58

bine ca stii tu cum e cu" limba" mai "shutupgun"

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 17 Oct 2007, 11:05

jonah scrie:bine ca stii tu cum e cu" limba" mai "shutupgun"
Te-ai simtit lezat ca esti din Iasi? Iti trece....puteam la fel de bine sa dau un alt exemplu...dar asta mi-a trecut prin cap la momentul respectiv...de exemplu,Vasile din Ardeal....Ardelenii au un simt al umorului mai dezvoltat...Si nici nu am pretins ca cunosc limba germana. La capitolul asta tu trebuie sa fi profesorul...doar te cheama Jonah, nu? :lol1:

Închis