Mathias from Austria

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Oct 2007, 15:18

johnnybravo scrie:
Tavi scrie:
razvan cristescu scrie:Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.
Si eu as fi facut la fel in locul lui.
Omul a intrebat o chestie in engleza si a obtinut cateva raspunsuri in limba care o intelegea. Au urmat pagini intregi in romaneste, din care n-a inteles nimic.
pai tavi, ca moderator, ar trebui sa traduci acum postarile fiecaruia :lol:
ar mai fi o varianta: sa le sterg.
Si ma cam mananca deshtele ... :twisted:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Oct 2007, 15:25

shootgun scrie:
jonah scrie:
shootgun scrie: Te-ai simtit lezat ca esti din Iasi? Iti trece....puteam la fel de bine sa dau un alt exemplu...dar asta mi-a trecut prin cap la momentul respectiv...de exemplu,Vasile din Ardeal....Ardelenii au un simt al umorului mai dezvoltat...Si nici nu am pretins ca cunosc limba germana. La capitolul asta tu trebuie sa fi profesorul...doar te cheama Jonah, nu? :lol1:
normal ca m-am simtit lezat !Jonah nu are legatura cu limba germana.faci confuzie!
Ma rog.... Este stiut faptul ca ardelenii au convietuit sute de ani cu sasii...si ei au un simt al umorului al dracu de bine dezvoltat..La noi in Kronstadt, Jonah e nume sasesc....poti sa intrebi si pescarii din Hermannstadt daca nu ma crezi... :crazy1:
jonah al nost arata cam asa:
Imagine

Ala din Hermannstadt arata un pic altfel si il cheama Johann(is)

:lol: :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Oct 2007, 15:42

apropos

dupa ce un an de zile am campat pe o insula pe Dunare, si frontiera nu a avut nici o problema
dupa ce am lamurit din primavara ca nu se mai cer si nu se mai elibereaza permise speciale de acces pe ostroave

ce credeti ca s-a intamplat

saptamana trecuta adasteaza la noi o barca cu frontieristi impacientati, care ne intreaba de ce nu avem pesmis special de acces pe ostrov
pai sa nu musti din copaci ?

dupa ce le-am explicat toata situatia, si le-am exemplificat cu cutume, nume de inspectori, numere de telefon etc, s-au gandit
si.....
cica de data viitoate sa-l sunam pe seful lor cand mai vrem sa mergem acolo
frate, iti vine sa-i dai in judecata
noroc ca m-am obisnuit si nu-i mai bag in seama de mult

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 17 Oct 2007, 18:34

eugen scrie:leba,

daca lasi chitross pe englezeste, sunt totusi sanse mari sa inteleaga si mathias :D

mi-au placut caltabosii, good! :) zi-mi si mie te rog ce inseamna za straic, sper sa fie ceva faza de gol. pana una alta, mi se pare ca hellboy aplauda ca un isteric la faze de la jumatea terenului.

aia cu "no ducks, deer" nu ai vazut-o sau ai preferat sa bagi no comment? :))))
eugen, za straic=the strike=palitura crinshena! oricum ai lua-o e tot aia :) nu te fa ca nu pricepi. Cat despre ratze si caprioare sa stii ca imi sunt extrem de simpatice toate animalele, n-as omori nici o musca decat ca s-o leg eventual.
si gata ca sa vezi na-na de la Tavi ce ne luam...
Mathias, go xxx with Ionut and lat us know how it was.

p.s. hell, nu mai aplauda ca il pishti pe eugen :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 17 Oct 2007, 19:44

Salut Dodo !...se pare ca-ti place sa fi agasant si pe alte forumuri.
Fir intins ! tuturor. :wink:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Oct 2007, 19:50

SF scrie: Povestea nu-i asa , si am dat de altceva mai bun . Pesti salbatici 100% , loc pe mal berechet ( mici exceptii , in sensu ca intr-o zona is posturi sa zic mai bune , da aia o stiu aia care stau prin zona , si atunci ii posibil sa gasesti un loc ocupat , insa nicicum toate ), nu tre sa mergi sa ceri bonuri , nu ti se termina timpu in sensu ca ai platit pe zi si cind ti se termina ora pleci , nu abonamente , nu locuri amenajate .
Daca poti sa pescuiesti in astfel de conditii , treburile se schimba , si zimbesti cind vezi pe unii ca se considera norocosi ca pescuiesc pe riuri bine populate in Slovenia sau Cehia , in balti din Ungaria , sau chiar din tara . Inainte si mie mi se parea ca-s foarte tare cind mergeam primavara la ciortan pe amenajare , si prindeam mai mult , evident , decit pe riu , insa atunci nu cunosteam si partea asta ce o cunosc acuma . Acuma m-as sufoca pe o balta amenajata.
Pescuitu in apa dulce in Europa nu mai ii ce o fost . Is tot mai multi cei care apreciaza un pescuit confortabil , poteca pin la loc , pesti introdusi la discretie , gazon , masuta , cafeluta , ghid daca ii cazu . Ii un simulacru teribil , totu ii artificial , un fel de acvariu urias .
Prefer sa bag banii in buzunarul unei companii aeriene , care contra biletu respectiv ma poate duce intr-o destinatie exotica , unde pot face inca un pescuit adevarat , decit la niste afaceristi isteti care ofera pescuit aproape in acvariile lor perfecte. De prins prind in amindoua cazurile , dar nu-i acelasi lucru , si daca tot platesti ...
Am senzatia ca se umfla tot mai mult placinta asta numita generic pescuit , tot mai multa atentie , interese financiare tot mai mari si se pierde exact esenta ( din punctu meu de vedere ).
Nu-i decit o opinie personala si tre luata ca atare .

Fir Intins!!!
doamne cat de bine ai sintetizat ceea ce se intampla si se v-a intampla si la noi.din pacate :cry:
stima si :respekt: pt opinia ta,chiar merita retinuta si dezvoltata
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 17 Oct 2007, 23:05

eugen scrie:alex,

esti chiar tare, acum aflam ca si pentru un roman este usor sa obtii pg. domnul meu, in fiecare primavara ne ia tuturor vreo doua luni pana aflam daca se elibereaza permise pe anul in curs si cat costa, totdeauna dureaza de te plictisesti pana stabilesc baietii scorurile.

abia dupa ce se lamuresc lucrurile pot incepe oamenii sa-si caute si de pg, fiindca e nevoie de permis vizat ca sa iei pg. la noi in oras de exemplu obisnuim sa ne strangem mai multi, pentru ca e mai convenabil sa rezolvam problema organizat.

fiindca trebuie mers la dunare, unde se depune un dosar, se completeaza o cerere, careia i se ataseaza permisul cu tot cu minunea de cartonas si toate raman acolo, iti zic sa vii peste minimum o saptamana, atata le ia ca sa puna o stampiluta.

iar ca sa le iei de acolo trebuie sa pierzi din nou alte doua trei ore si musai sa ajungi marti sau vineri intre orele 12 si 14, nu cand poate tot omul.

acuma explica rogu-te pe alta limba toata povestea asta unui strain si zi-i ca-i "that easy". bine, sa fie rezident, desigur, turistu' ne-am lamurit ca n-are nici o sansa, acolo vad ca n-ai insistat.

ajvp, busted! :))))

mi-a facut placere, ca sa zic asa. he he he.

Ultima oara cand am pescuit in Germania pe rau nu m-a asteptat nimeni cu permisul pe malul apei. A trebuit sa caut sediul asociatiei care avea in grija tronsonul respectiv si sa le dau banutii. Diferenta fata de situatia de la noi imi scapa. N-am pescuit afara pe ape de frontiera, dar mai mult ca sigur ca si la ei trebuie vreo aprobare de la graniceri ca sa te plimbi prin zona lor. Din acest punct de vedere bati campii cu gratie. Si la ei nu prea merge cu "suna un prieten" sau alte chestii de-astea cand te-a prins granicerul in zona interzisa.

La chestia cu ajvps e clar ca n-ai priceput aluzia.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Oct 2007, 00:33

[quote="Alex_"]

Ultima oara cand am pescuit in Germania pe rau nu m-a asteptat nimeni cu permisul pe malul apei. A trebuit sa caut sediul asociatiei care avea in grija tronsonul respectiv si sa le dau banutii. Diferenta fata de situatia de la noi imi scapa. [/quote]

Nu-i nimic daca iti scapa , de aia ii forum sa ne ajutam uni pe altii . Uite aici http://www.vdsf.de/ . Mie mi se pare ca pentru un strain in Germania ii mai usor decit pentru un neamt insusi , poti sa zici acelasi lucru despre Romania ?
Ce-mi scapa mie sint niste referiri la apele de frontiera , da mi le poti arata tu , io am dat pe Google si inafara de niste legi din 1965 valabile in fostu DDR , unde daca faceai o poza erai suspect de spionaj , nu prea am gasit . Nu as vrea sa trag concluzia ca nemtii din punct de vedere pescaresc nu au ape de granita . Poate nu am cautat io bine .

Fir Intins!!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Oct 2007, 06:45

Ai cautat bine, dar eu nu inteleg de fapt ce vrea Alex. Caci e clar ca oricate argumente i-ati dat o tine una si buna pe a lui, cum ca la noi e paradisul pescarilor si neamt de nemtu lor n-au mai vazut asa civilizatie si lipsa de biroratie! Asa ca daca nu vrea omul sa va creada, asta e. Se supara cineva dintr-atat?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Oct 2007, 17:17

misule, las-o asa ca e bine! :D

alex,

te rog frumos, spune-mi si mie ce-a fost dupa ce-ai gasit asociatia din germa? ti-au cerut banii pe tot anul si a trebuit sa lasi si un pic de sapga, pe motiv ca nu aveau sa-ti dea rest. stii ca la noi se mai intampla din astea.

deci cum a fost? tot asa tree sa astepti pana termina blonda vopsita sa-si faca manichiura? ti-au zis ziua buna la intrare sau tot asa se uitau la tine printre gene, pe stilu' "tu ce ...matii vrei?". cum ati discutat, prin semne?

daca-ar fi tot ca la noi, prima problema de care s-ar lovi turistul cu dorinta de permis banui eu asa c-ar fi exact cele 4 clase, hai 8, din dotarea functionarului public.

sa nu-mi zici ca si la front desk stam bine de tot, te rog eu sa nu insisti!
nu de alta, dar as sti pe unde pot face niste pozne cu mutre ale unor vasnici paznici care apara resursa tarii. asa bine se vede din prima ca-s motivati si dotati cu profunda intelegere a lucrurilor, doamne pazeste. crapa astia de ras pe aici, mai bine lipsa. :D

dupa ce epuizam povestea ta despre za germens, trecem un pic si la tarile alea unde permisul e la liber prin benzinarii sau se ia mintenas la orice ora de la primarie, sau nu are sens? :)))

despre pescuit, nimic, cum trage stiuca la nemti?

Închis