Mathias from Austria
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
[quote="Alex_"]
Permisul pe o saptamana m-a costat mai mult decat ala pe un an la noi. Nu stiu daca mi-a cerut spaga, dar n-am lasat-o pe duduie sa se caute de aia doi eurocenti. Si cum rup oleaca de germana n-am discutat prin semne. Apropo, daca dai prin Germania nitel o sa ai surpriza sa constati ca nu toata lumea vorbeste engleza. Uluitor, nu?.[/quote]
Io am pescuit gratis in Germania . M-am dus la burgermeister si i-am zis " Ich bin ein Berliner " , dupa care am adaugat repede in romaneste " si vreau sa pescuiesc" . Si asa am pescuit doi ani de zile pe apele comunei . Nu o saptamina ca si tine si aia contra-cost .
Ai dreptate , nemtii nu prea vorbesc engleza , nu-s asa de studiosi ca noi , la noi in Delta si tintarii zumzaie in engleza , fiecare lipovean avind minimu doua diplome in engleza , defapt daca zici ca vorbesti germana nu inteleg de ce o trebuit sa folosesti engleza pe acolo ? sper cel putin ca atunci cind ai lasat aia doi centi la duduie ai folosit engleza cu accent scotian , ca sa o derutezi , totusi nu avem faima de scotieni hahaha!!!
Fir Intins!!!
Permisul pe o saptamana m-a costat mai mult decat ala pe un an la noi. Nu stiu daca mi-a cerut spaga, dar n-am lasat-o pe duduie sa se caute de aia doi eurocenti. Si cum rup oleaca de germana n-am discutat prin semne. Apropo, daca dai prin Germania nitel o sa ai surpriza sa constati ca nu toata lumea vorbeste engleza. Uluitor, nu?.[/quote]
Io am pescuit gratis in Germania . M-am dus la burgermeister si i-am zis " Ich bin ein Berliner " , dupa care am adaugat repede in romaneste " si vreau sa pescuiesc" . Si asa am pescuit doi ani de zile pe apele comunei . Nu o saptamina ca si tine si aia contra-cost .
Ai dreptate , nemtii nu prea vorbesc engleza , nu-s asa de studiosi ca noi , la noi in Delta si tintarii zumzaie in engleza , fiecare lipovean avind minimu doua diplome in engleza , defapt daca zici ca vorbesti germana nu inteleg de ce o trebuit sa folosesti engleza pe acolo ? sper cel putin ca atunci cind ai lasat aia doi centi la duduie ai folosit engleza cu accent scotian , ca sa o derutezi , totusi nu avem faima de scotieni hahaha!!!
Fir Intins!!!
Ma intreb unde ai vazut tu comparatii intre procentajul de vorbitori de engleza la noi si la nemti in postul meu?SF scrie: Ai dreptate , nemtii nu prea vorbesc engleza , nu-s asa de studiosi ca noi , la noi in Delta si tintarii zumzaie in engleza , fiecare lipovean avind minimu doua diplome in engleza , defapt daca zici ca vorbesti germana nu inteleg de ce o trebuit sa folosesti engleza pe acolo ? sper cel putin ca atunci cind ai lasat aia doi centi la duduie ai folosit engleza cu accent scotian , ca sa o derutezi , totusi nu avem faima de scotieni hahaha!!!
Fir Intins!!!

De altfel am impresia ca la voi nici nu prea conteaza ce spune interlocutorul, parerea mea e ca si tie, si lui Eugen va place doar sa va auziti vorbind.
Eu cred ca primarului i-ai spus "ich bin ein Frankfurter" si de-aia te-a lasat

Onesti, pune si tu un link ca eu sunt mai nou si ma scoti din joc.
[quote="Alex_"]
Eu cred ca primarului i-ai spus "ich bin ein Frankfurter" si de-aia te-a lasat :oops:.[/quote]
Vezi ca am pretins un pic de sportivitate mai sus , vezi ca si altii pot sa coboare daca-i cazu , incearca sa te pastrezi in limitele uzuale ca daca nu o sa te joci pe aici singur cu frankfurteru in minuta .
Inca ceva , daca te apuci foarte sigur de afirmatii si acuzatii , in momentu in care ti se pune o intrebare referitoare la chestia respectiva, mai intii raspunzi la intrebare , dupa aia continui discutia , parca asa ii frumos .
Fir Intins!!!
Eu cred ca primarului i-ai spus "ich bin ein Frankfurter" si de-aia te-a lasat :oops:.[/quote]
Vezi ca am pretins un pic de sportivitate mai sus , vezi ca si altii pot sa coboare daca-i cazu , incearca sa te pastrezi in limitele uzuale ca daca nu o sa te joci pe aici singur cu frankfurteru in minuta .
Inca ceva , daca te apuci foarte sigur de afirmatii si acuzatii , in momentu in care ti se pune o intrebare referitoare la chestia respectiva, mai intii raspunzi la intrebare , dupa aia continui discutia , parca asa ii frumos .
Fir Intins!!!
Si eu am fost de multe ori pe acolo si nu i-am vazut. Dar daca Alex spune ca exista asa o fi. Banuiesc ca traiesc ascunsi si camuflati, asa suprvaegheaza mai bine.MihaiV scrie:Si oare pe ce frontiera isi duce pasii? Ca am pescuit o gramada pe frontiera Germaniei si nu le-am vazut urmele!Alex_ scrie: Tudor, gresesti grav, in Germania exista politie de frontiera.

Alex, nu am pomenit de delta pentru ca pescuitul industrial nu face bun menaj cu cel sportiv. Cata vreme vor fi plase peste tot nu voi pune piciorul.
Pe care frontiera a Germaniei ai pescuit, nu te supara ca intreb?MihaiV scrie:Si oare pe ce frontiera isi duce pasii? Ca am pescuit o gramada pe frontiera Germaniei si nu le-am vazut urmele!Alex_ scrie: Tudor, gresesti grav, in Germania exista politie de frontiera.
Tudor, nu sunt plase chiar peste tot, asta e alta exagerare stil Eugen.
SF, ma asteptam sa nu intelegi. Berliner-ul e si el o gogoasa (la propriu)