Mathias from Austria

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Oct 2007, 11:05

sf,
ai dreptate, ca de obicei.

alex,

m-am plictisit sa-ti tot explic, o tii una si buna cu tara bananiera, ce-am zis nu sunt minciuni, nu am zis nimic de tara ci de sistem si ce se invarte in jurul nevoilor unui pescar. ce vrei tu sa zici sunt gogosi infuriate. :)

despre partea cu strainii "rezidenti", las-o moarta ca mi-e clar ca nu stii de ce probleme se lovesc ei aici. nici macar nu realizezi ca si un neamtz sau alta natie de excursionist are dreptul sa pescuiasca maine daca ajunge azi in tara, ar da niste bani pe chestia asta, bani cu care s-ar putea face ceva bun pentru ape.

este absurd sa ii pui sa-si faca permis pe un an! si nu e problema unui pescar platitor ce deal are ajvp-ul cu politia de frontiera, e treaba administratorilor sa gaseasca portite ca sa permita lucruri benefice pentru pescari, fie ca-s ei romani sau straini, nu conteaza.

in conditiile astea, cum sa intelegi tu ca nu-i ok sa le ceri sa plateasca pe un an? sigur, e ok sa-i pui sa treaca printr-un mare lant birocratic, unde domnesc niste baietasi si care o freaca pe niste scaune si invart niste hartii fara sa aiba habar despre ce se intampla pe teren.

lasa-ma cu oltul, sunt un pic peste 200 km de aici la primul baraj de pe olt si autostrazi nu sunt prea mult spre directiile alea, insemnand via alexandria sau via pitesti-craiova-slatina, 3 ore ca popa.

indiferent unde merge, pe locurile de sub baraje unde se strange pestele e concurs de pescuit, din care jumate dau la japca. cum sa ii zic sa mearga acolo cand am fost si stiu care-i treaba. e braconaj artistic peste tot, ar trebui sa stii foarte bine daca esti pescar ca mai des prinzi bucati de plasa monofilament decat salau si somn pe toate barajele de pe olt, am pescuit de la izbiceni la avrig pe fiecare baraj si nu vorbesc din carti. nu-mi spune tu mie ca "inca mai tine peste" ca nu e nici 10% din potential.

revenind la subiectul divagarilor, te rog, pricepe ca engleza mea de balta ai inteles-o gresit.

la cum ai interpretat, tu ori esti din ala de prinde trei pesti pe an si crede ca aia e super partida si asa e normal sa fie, ori lucrezi la ajvp, apele romane sau ai vreo balta privata pe undeva.

inclin sa cred foarte tare in varianta doi. deci te inteleg perfect ca preferi sa sustii aberatii in loc sa vezi realitatea. inteleg si de ce simti nevoia sa iti aperi colegii de bransa. dar lasa-ma sa-mi mai exprim inca o data opinia, drept constitutional daca tot esti tu de meserie.

deci da: din punctul meu de vedere, ati face mult bine tarii daca v-ati apuca de broderii in loc sa va prefaceti ca munciti si-o faceti bine.

:D

daca ti-e mai simplu sa crezi ca sunt un roman din cei carora le-ar sta mai bine afara, tine-o tot asa, succes.

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 17 Oct 2007, 11:37

shootgun scrie:
jonah scrie:bine ca stii tu cum e cu" limba" mai "shutupgun"
Te-ai simtit lezat ca esti din Iasi? Iti trece....puteam la fel de bine sa dau un alt exemplu...dar asta mi-a trecut prin cap la momentul respectiv...de exemplu,Vasile din Ardeal....Ardelenii au un simt al umorului mai dezvoltat...Si nici nu am pretins ca cunosc limba germana. La capitolul asta tu trebuie sa fi profesorul...doar te cheama Jonah, nu? :lol1:
normal ca m-am simtit lezat !Jonah nu are legatura cu limba germana.faci confuzie!

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 17 Oct 2007, 11:56

Eugen, arunci vorbe-n vant. Obtinerea PG-ului este la fel de usoara pentru un strain rezident in Romania ca si pentru un roman, dupa cum am demonstrat. Asadar ce i-ai spus tu omului erau gogosi, scurt pe doi.

Normal, cine nu e de acord cu gogoritele tale e de la AJVPS. Acum 60 de ani ar fi fost chiaburul/ochiul dracului/ dusmanul poporului. Chestie de context istoric, in rest mentalitatile nu se schimba.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Oct 2007, 11:58

[quote="Ionut the carp"]am vorbit cu mathias si o sa il plimb pe baltile din jurul capitalei in cautarea bibanilor si pe cele mai indepartate si dunare ptr salai, stiuca si somn ;)

acuma ce'om prinde 'om vedea :)[/quote]

Puteam sa pariez ca cel putin un user il va contacta pe privat hahaha!!! De acuma ininte nu te vei numi Ionut the carp ci Ionut the guide hahaha!!! Spre binele tau sper sa nu joace in echipa contrara hahaha!!!
Acuma pe bune , gestu ii in regula , bine facut Ionut !

Fir Intins!!!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Oct 2007, 12:00

shootgun scrie:
Te-ai simtit lezat ca esti din Iasi? Iti trece....puteam la fel de bine sa dau un alt exemplu...dar asta mi-a trecut prin cap la momentul respectiv...de exemplu,Vasile din Ardeal....Ardelenii au un simt al umorului mai dezvoltat...Si nici nu am pretins ca cunosc limba germana. La capitolul asta tu trebuie sa fi profesorul...doar te cheama Jonah, nu? :lol1:

aici ai dreptate...doar is ardelean :lol1: :headbash:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Oct 2007, 12:05

Tavi scrie:
razvan cristescu scrie:Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.
Si eu as fi facut la fel in locul lui.
Omul a intrebat o chestie in engleza si a obtinut cateva raspunsuri in limba care o intelegea. Au urmat pagini intregi in romaneste, din care n-a inteles nimic.
pai tavi, ca moderator, ar trebui sa traduci acum postarile fiecaruia :lol:

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 17 Oct 2007, 12:29

jonah scrie:
shootgun scrie:
normal ca m-am simtit lezat !Jonah nu are legatura cu limba germana.faci confuzie!
Ma rog.... Este stiut faptul ca ardelenii au convietuit sute de ani cu sasii...si ei au un simt al umorului al dracu de bine dezvoltat..La noi in Kronstadt, Jonah e nume sasesc....poti sa intrebi si pescarii din Hermannstadt daca nu ma crezi... :crazy1:

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 17 Oct 2007, 12:55

ai dreptate dar cind mi-am ales nick name-ul m-am gindit la alt Jonah!de undeva de pe la Antipozi :D :D :D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Oct 2007, 13:32

alex,

esti chiar tare, acum aflam ca si pentru un roman este usor sa obtii pg. domnul meu, in fiecare primavara ne ia tuturor vreo doua luni pana aflam daca se elibereaza permise pe anul in curs si cat costa, totdeauna dureaza de te plictisesti pana stabilesc baietii scorurile.

abia dupa ce se lamuresc lucrurile pot incepe oamenii sa-si caute si de pg, fiindca e nevoie de permis vizat ca sa iei pg. la noi in oras de exemplu obisnuim sa ne strangem mai multi, pentru ca e mai convenabil sa rezolvam problema organizat.

fiindca trebuie mers la dunare, unde se depune un dosar, se completeaza o cerere, careia i se ataseaza permisul cu tot cu minunea de cartonas si toate raman acolo, iti zic sa vii peste minimum o saptamana, atata le ia ca sa puna o stampiluta.

iar ca sa le iei de acolo trebuie sa pierzi din nou alte doua trei ore si musai sa ajungi marti sau vineri intre orele 12 si 14, nu cand poate tot omul.

acuma explica rogu-te pe alta limba toata povestea asta unui strain si zi-i ca-i "that easy". bine, sa fie rezident, desigur, turistu' ne-am lamurit ca n-are nici o sansa, acolo vad ca n-ai insistat.

ajvp, busted! :))))

mi-a facut placere, ca sa zic asa. he he he.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 17 Oct 2007, 13:58

[quote="Alex_"]cine nu e de acord cu gogoritele tale e de la AJVPS. Acum 60 de ani ar fi fost chiaburul/ochiul dracului/ dusmanul poporului. Chestie de context istoric, in rest mentalitatile nu se schimba.[/quote]

am uitat sa comentez faza asta. din pacate, nu mai am timp decat sa-ti zic esentialul: seamana in draci cu limbajul din paginile de scanteia in care imi impacheta mama sandvisurile inainte sa merg la peste inainte de 89. deci daca nu am nimerit-o cu ajvp, ar mai putea fi doar psd. :))

lasand gluma, sa stii ca nu are nici o relevanta ce si cum, curentele de opinie antiajvp ma lasa rece, dupa cum nici afilieri cu asociatiile nou infiintate nu am. simply fishing here.

Închis