lucrezi cumva la ajvp si te-ai simtit lezat?

in caz ca, te anunt ca eu am fost de mai multe ori in situatia de a duce prieteni straini la pescuit, cumva nu am prea reusit sa le scot autorizatii, ba chiar am trecut prin situatii absurde, faine de povestit dar asta intr-o alta emisiune. cert este ca una scrie negru pe alb pe hartie si alta mi s-a intamplat mie in realitate.
spune-mi si mie ce-i de facut te rog ca sa duc la pescuit pe dunare pe zona de granita un cetatean strain, in mod legal.
dar pentru un roman, care sunt etapele si cum faci daca maine te anunta un prieten din iasi ca vrea pe dunare in zona de granita si trebuie sa-l duci, cu cat timp inainte trebuie sa demarezi procedura si cat dureaza?
de asemenea, spune-mi te rog cum se procedeaza pentru a obtine o autorizatie pe un rau de munte pentru un cetatean strain si ce te faci daca sambata cand ajungi nu e nimeni la ocol, sau e padurarul dar nu e contabila si deci nu-ti pot lua banii, sau sunt amandoi dar nu stiu legea si iti zici in fata ca nu e deschis pentru cetatenii straini. ce te faci, te intorci 3-400km pana acasa sau exista o portita legala.
chiar te rog, arata-ne si noua unde este asa un sistem organizat si primitor pentru turistul strain. nu mai comentez de locuri desi m-ai facut sa rad un pic la aia cu "oltul inca mai tine...si lista poate continua".
oricum, sa stii ca era vorba de apele din zona bucurestilor in principiu. dar daca vrei tu, extrapolam putin, nici o problema.
deci hai, baga, daca tot va luati de mine c-o fi si-o pati, vreau sa aud si eu poezia, miorita si pastoralele alea de la adevarati patrioti, care stiu ce zic si le zic din stiute nu din carti.
rog frumos, cum s-ar spune.