Mathias from Austria

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 15 Oct 2007, 22:15

alex,

lucrezi cumva la ajvp si te-ai simtit lezat? :D

in caz ca, te anunt ca eu am fost de mai multe ori in situatia de a duce prieteni straini la pescuit, cumva nu am prea reusit sa le scot autorizatii, ba chiar am trecut prin situatii absurde, faine de povestit dar asta intr-o alta emisiune. cert este ca una scrie negru pe alb pe hartie si alta mi s-a intamplat mie in realitate.

spune-mi si mie ce-i de facut te rog ca sa duc la pescuit pe dunare pe zona de granita un cetatean strain, in mod legal.

dar pentru un roman, care sunt etapele si cum faci daca maine te anunta un prieten din iasi ca vrea pe dunare in zona de granita si trebuie sa-l duci, cu cat timp inainte trebuie sa demarezi procedura si cat dureaza?

de asemenea, spune-mi te rog cum se procedeaza pentru a obtine o autorizatie pe un rau de munte pentru un cetatean strain si ce te faci daca sambata cand ajungi nu e nimeni la ocol, sau e padurarul dar nu e contabila si deci nu-ti pot lua banii, sau sunt amandoi dar nu stiu legea si iti zici in fata ca nu e deschis pentru cetatenii straini. ce te faci, te intorci 3-400km pana acasa sau exista o portita legala.

chiar te rog, arata-ne si noua unde este asa un sistem organizat si primitor pentru turistul strain. nu mai comentez de locuri desi m-ai facut sa rad un pic la aia cu "oltul inca mai tine...si lista poate continua".

oricum, sa stii ca era vorba de apele din zona bucurestilor in principiu. dar daca vrei tu, extrapolam putin, nici o problema.

deci hai, baga, daca tot va luati de mine c-o fi si-o pati, vreau sa aud si eu poezia, miorita si pastoralele alea de la adevarati patrioti, care stiu ce zic si le zic din stiute nu din carti.

rog frumos, cum s-ar spune. :D

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 15 Oct 2007, 23:18

La cati kilometri zici tu ca se afla cel mai apropiat baraj de pe Olt? :lol: Poate se impiedica omul de vreo 15 km in plus, cine stie.

Tu ai scris:

"sadly, you won't be able to xxx there either, because the system requires a special licence and suckers working in the system don't realize that fishing tourism exists and foreigners should also have the right to xxx."

Asadar nu ca e greu de obtinut, nu ca trebuie sa te nimeresti pe-acolo in zile lucratoare, ci simplu, ca nu se poate. Ceea ce e, la fel de simplu, o minciuna.

Pentru cetatenii straini rezidenti in Romania (cum este, teoretic cel putimn, cazul aici) ca sa obtii PG-ul ai nevoie de carnet vizat la zi de membru al unei asociatii de pescuit (da, preferabil AJVPS-ul din judetul respectiv, pentru ca de aia stie politia de frontiera), de pasaport si de legitimatia de rezident. Atat.

Dar, cum spuneam, de ce sa nu defaimam nitel tara in engleza, desigur in paralel cu exagerarea dificultatilor birocratice si cu sugestia repetata in legatura cu utilitatea unui ghid de pescuit. Totul intr-o engleza decenta, de acord. Poate nici nu ceri asa de mult :lol:.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Oct 2007, 06:47

Alex_ scrie: Pentru cetatenii straini rezidenti in Romania ...
Si cu cei care nu-s rezidenti, veniti doar pentru un pescuit, ce faci? Le dai un sut in partea posterioara sa ii ajuti sa gaseasca drumul spre casa?

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 16 Oct 2007, 09:27

Am avut un prieten din germania ce a vrut sa pescuiasca aici.. am intrebat si au zis ca e "simplu": isi face permis :lol: :lol: Adica omu vrea sa pescuiasca 2 zile in concediu si astia zic sa-si faca permis pe un an(si pe deasupra va fi si membru in asociatie dupaia, vai!!!!! ce onoare :roll: ).
Ei tot bagau ca e voie pe nu stiu cate ape, cu toate ca eu le ziceam ca vrea 2 zile numai...

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 16 Oct 2007, 10:35

Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.

Alex_
senior
senior

Mesaj de Alex_ » 16 Oct 2007, 10:50

MihaiV scrie:
Alex_ scrie: Pentru cetatenii straini rezidenti in Romania ...
Si cu cei care nu-s rezidenti, veniti doar pentru un pescuit, ce faci? Le dai un sut in partea posterioara sa ii ajuti sa gaseasca drumul spre casa?

Sunt convins ca exista solutii si pentru ei, doar ca nu am avut eu de-a face cu situatia respectiva si nu vreau sa dau informatii gresite.

Aici discutam despre un rezident, si dupa cum vezi pentru ei exista solutii, similare cu cele pentru cetatenii romani. Asa ca nu suntem chiar ultima tara bananiera, cum ne descrie eugen.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 16 Oct 2007, 11:06

Alex_ scrie: Asa ca nu suntem chiar ultima tara bananiera, cum ne descrie eugen.
Ai dreptate, si io zic ca tot Albania a ramas ultima .... bine, nu stiu pt cat timp :D
Carping Club

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 16 Oct 2007, 11:18

razvan cristescu scrie:Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.
* sau sta cu un traducator si se cruceste
* sau rade de noi
* sau se lasa de pescuit
* sau.........

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 16 Oct 2007, 12:07

Kingfischer scrie:
razvan cristescu scrie:Eu cred ca Mathias a abandonat de mult topicul.
* sau sta cu un traducator si se cruceste
* sau rade de noi
* sau se lasa de pescuit
* sau.........
Sau a plecat demult inapoi in Austria....una peste alta, daca a avut rabdare sa citeasca tot ce s-a postat pe topicul asta cred ca se lasa de pescuit...si se apuca de vanatoare.. :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 16 Oct 2007, 13:00

Cred ca niciunde nu ar fi primit atatea informatii "confidentiale- intimo-pesimiste" ca la noi.Un var de-la meu a fost saptamana trecuta intr-o excursie in Italia,scuze "no Italy,Sicilly".A ramas socat de mizeria strazilor si piatetelor ce contrasta cu optimismul, buna dispozitie si increderea de sine a localnicilor.Vorba lui"Am fost intr-o piata,Europa si Oborul sunt farmacie comparativ".Dar ce sa faci,italienii sunt buricul Europei,mizeria si promiscuitatea sunt la ei "specific-brand" iar vesticii gusta destul din ele si se simt bine(in general) ca mai vad si altceva.N-am auzit vreun italian sa-ti zica ce mizerii poti intalni "in suo paese".
Si totusi au ceva ce noi nu avem,ceva ce ii include in gratiile europei,ca si pe greci.Probabil ca turismul ar fi cel mai important factor,poate ca per ansamblu mentalitatea lor mai are si multe parti constructive comparativ cu a noastra,nu-mi dau seama.
Oricum la noi toate drumurile initial drepte,se ramifica si se infunda invariabil in final.Cred ca miorita e cea mai reprezentativa opera a psihismului romanesc. :cry:

Închis