Chemarea Strabunilor
Dupa milenii de pescuit impreuna pe intreaga planeta , dupa multe esecuri si succese , doi vechi amici se reantalnesc . Gerula si Tutankamon . Se cunosc de pe vremea cand dadeau cu curent pe Nil . Dar pe-atunci erau copii cu minte putina , nu stiau ce fac . Acum insa , trecuti prin viata , prin incercari si prin alte nenorociri dintr-astea vad lucrurile altfel . Pe modelu' vazut de ei in Highlander si-au promis o intalnire la-nceput de mileniu . Ba n-a putut unu' , ba n-a avut alalaltu' timp pan-acu' , iata-i in sfrasit impreuna la o bere pe fascinantele meleaguri Egiptene :
- Si ce mai zici tu , fratioare ? Pe unde mai bati campii ?
- Ce sa zic , mancati-as ? Alea-alea , cum pot si io . De luat mi-o iau continuu , ca astia modernii nu-s asa usor de prostit ca ai de-i prosteam noi pe vremuri , da' m-am invatat . Mi-o iau si-ncerc sa nu-mi pese .
- Nasol coae , nasol de tine . Io-s mai practic . Stii , cand a fost ploaia aia mare de nu stiam unde sa ne mai bagam ? M-am bagat in pivnita la piramida si n-am mai iesit d-acolo . Am dat-o cu aia la barbut si a trecut timpu' usor . N-am mai iesit d-acolo pan-acu' , cand stiam ca vii la o bere . Bine , dracu' , c-am avut semnal pe mobil , c-altfel veneai degeaba . Aaaaaa , sa nu uit , ai vazut desenele alea cu becurile din piramide ?
- Asa ! Ce-i cu ele ?
- Nu s-au prins astia pana azi de faza . Am desenat eu cum dadeam noi cu curent pe Nil . Stii , cand aveai tu bermudele alea din rogojina si scriai pe papirus pentru Cairo Press .
- Aaa , gata stiu . Stiu , mi-aduc aminte . Hahahaha ,..... bai , da' mai ti-aduci aminte de primul nostru forum ? Ala in care tu n-ai vrut sa scrii , ala de m-ai lasat pe mine sa scriu singur ???
- Lasa , mah , nu te plange ca ti-am dat sclavi si clone de sclavi de aveai fro mie de useri . Insa ai fost prost , le-ai pus la toti acelasi avatar de s-au prins astia ca-i manevra .
Iata-i pe cei doi vechi amici la o bere pe-o terasa de pe malul Mediterane-i . Privindu-i , urmarindu-le gesturile si ridurile lasate pe fete de atatia ani de istorie , iti dai seama ca le-a fost dor unul de altul si de aceste momente pline de senzatii . Nici n-ar avea cum altfel . Sunt doua firi pe cat de diferite pe atat de sensibile fiecare-n felul lui . De fapt asta i-a si facut sa se aprecieze atat . Se completeaza unul pe altul . Unul candva dadea la curent pe Nil , celalalt dadea cu carbid . Unul avea sclavi , celalalt jinduia la ei . unul stia doar cu desene si cu hieroglife celalalt insa era deja din tinerete ziarist de talie internationala . ..... Si-atunci , cum sa nu se iubeasca ?
- Auzi , mah ? Da' la tine-n Romania se mai prinde ?
- Ohooo , si inca cum ! O iei prin forumuri , deschizi galeriile la astia , si sa vezi ce de peste prinzi !
- Lasa , ma , vrajeala . Nu pe forum . Direct in balta , zic !
- Da , nene . Fii atent acilea la o tehnica de ultima ora ...
- Baga !
- Taci si-asculta : Intai si-ntai inveti sa te dai cu elicopteru' ....
- Ce-i ala ?
- Bai , ma mai intrerupi mult ? Ai rabdare !!!
- Gata . Zii .
- Asa . .... dupa ce inveti cu elicopteru' te echipezi frumusel c-o lanseta de spinning .....
- Ce-s alea , mah ?
- Baaaah ! Da' ma disperi ! Daca-ai stat la barbut atatea mii de ani ..... Vezi ca acu' esti prost ? Taci , in pielea mea , si-asculta pan-la cap si p-orma-mi spui daca-ti convine !!!
- Hmmm ...... Hai , zii , cu toate ca nu-nteleg nimic din ce spui acolo . Si-am mai auzit ca nimeni nu-ntelege .
- Bun . ..... Unde ramasesem , mah ?
- La nush ce despre .... ceva cu ..... splintinhgn si cu landgetesere , parca ...
- Gata ! Stiu ! Fii atent !
- Sunt !
- Taci , mah !!!
- Gata ! Tac ! Tu nu vezi ca tac ?
- Pai taci dracu' odata !!!!
- Da' tac frate ! Nu vezi ???
- Baaah , esti bulangiu ??? TACI SI ASCULTA !!!
- Hmmmm .....
- Niciun ,, Hmmmm " , .... fii atent : dupa ce le iei si p-astea faci repede rost de niste voblere si niste rotati ......
- Auzi , bai Gerula ! Tu tragi pe nas ? Ce , dracu' , de vorbe-s astea ??? Zii sincer , mie poti sa-mi spui , te droghezi ?
- Baaaah , fraiere , ti-am spus , dac-i stat in pivnita atatea veacuri e normal sa nu stii cu d-astea . E cuvinte moderne si e numele la niste scule de pescuit !
- ..... Auzi , mah , hai sa dormim putin acum si-mi mai spui diseara .
- Culca-te tu . Eu am treaba . Trebuie sa-mi dau un telefon , sa-mi dau niste instructiuni pentru niste bulangii de la Bucuresti de ma mascaresc pe forum .
- Cum vrei . Da' gaseste-ti niste telefoane aproape unu' de altu' , sa nu alergi prea mult intre ele . Si vezi ca tre sa fugi mai repede ca sunetu' S-apuci sa-ti auzi replica in celalalt receptor .
- Hai , bine , vad io cum fac . Somn usor ......