Asaaaa ..... Pai ce sa spun ? Am fost la Bacau la invitatia unui bun amic . Ajung acolo , facem repede cumparaturile pentru un gratar si-un sprit , alea-alea . Stiti cum e . Insa ca din senin Mircea , amicul meu imi spune :modigliani scrie: Baaah ! Sa tii minte poza cu cainele .....
.... povestesc baietilor ce-mi spunea cainele la ureche .
- Bai Pictore . Grataru'-l facem la soacra-mea-n curte . Si ... vezi ca are un caine mare , un ciobanesc , ahtiat dupa forumuri de pescari . Sa nu dea dracii sa deschizi subiectu' .... ca ne-am scos ! Nu mai scapam de el !
- Cum , mah ??? ..... Cainele umbla pe forumuri de pescari ???
- N-ai sa crezi , dar asa e . Parc-a-nnebunit . Nu stiu ce sa ma mai fac cu el .
- Pai de unde dracu' ..... sa stie cainele de pescari pe net ?
- Uite ca stie ! I-am aratat io odata in joaca un forum .... si de-atunci asa o tine !
In sfarsit . Facem gratarul , mancam , bem un sprit ( trec rapid peste astea , vreau sa ajung la faza cu cainele ) , toata lumea se retrage pentru siesta , eu decid sa raman sub minunata bolta de vite de vie sa mai fumez o tigare . Dintr-o data aud :
- Psssst . Pictore ! Bai , n-auzi !
Ma-ntorc uimit catre tarcul cainelui nevenindu-mi sa cred ! Si da , cainele se uita fix la mine incercand un dialog . Ma ridic , ma apropii , si inca nevenindu-mi sa cred ..... zic timorat :
- .... Tu m-ai strigat ?
- Da , eu . Ricki ma cheama .
- Noroc . .... Da' cum de poti vorbi ?
- Am invatat pe balta . Hai ca n-avem timp de prostii d-astea . De unde esti ?
- Din Bucuresti .
- Hmmm ..... Il stii pe unu' Gerula de are forum ?
- Mah .... nu-l stiu personal , am auzit de el . De ce ?
- Fi atent aici : io am intrat la el pe forum .
- Asa , si ?
- Mai nene , asta-i nebun ! Vorbeste singur !!!
- Am vazut si io . Asa e . Lasa-l in pace .....
- Mah , .... nu-l las ! Nu-l las nici de-al dracu' ! E prea fraier . Si stii ce ma enerveaza cel mai mult la el ?
- Nu . Ia zii , ce te poate enerva ?
- Mai frate , asta nici nu cunoaste speciile de pesti ..... si se da admin de forum de pescari ! Zii si tu , asta-i normal la cap ?????
- Bai Ricki , nush ce sa spun ..... Atata poate si el , saracu' .
- Asculta la mine : cand te vezi cu el sa-i spui ca-l astept pe Siret , la un salau . Ii spui ?
- Ii spun , ca nu ma doare gura . Da' de ce vrei sa te vezi cu el pe Siret ?
- Pai ..... , dracu' , sa-i prind io un salau , sa-i intre-n cap la fraier cum arata asta !
- Stai nitel ca nu-nteleg . Adica .... vrei sa spui ca nu stie cum arata salaul ?
- Normal ca nu stie !!! Ai sa vezi tu mai la iarna , cel tarziu , ca-ncurca salaii cu obletii , obletii cu piramidele , piramidele cu racii , Racii cu mumiile , mumiile cu elicopteru' , elicopteru' cu lanseta , ...... si lanseta cu Egiptu' . ..... Samd !
- Bai , lasa-ma ! Nu cred !!!
- Tu asculta la mine ce spun !
- Da' cum de stii tu atatea despre el ??
- Pai .... e simplu ! De fapt el este simplu in gandire . E previzibil . Pana si io , caine moldovenesc crescut in tarc in fundu' curtii ..... po' sa-ti spun c-o zi-nainte ce pocinoage face pe unde-l mananca-n c.ur sa scrie . Si retine , .... n-am mereu acces la laptop ! ....Nici nu-i greu . Scrie numa' ineptii si bezmeticii !
- Adica ???
- Adica , .... uite un exemplu : are un topic la el ,, Cocolos mare impanat cu ancore " . Asta-i inspirata dintr-o carte de bucate , de la ,, Gogosi mari impanate cu prune confiate " . Numa' titlu'-i schimbat . Continutul e acelasi .
- Zii ..... sa mori tu !
- Sa mor io de nu-i asa ! Ca sa nu mai zic de obletii cu labe si cu blana alba , ca sa nu mai zic de altele . Ineptii !! .... Ti-am spus !
- Bai Ricki , mie mi-e rusine sa-i spun asa ceva . Nu pot , nene !
- Pictore , io te-am rugat s-o faci ca-i inspre binele lui . Altfel se face singur de kkt . Daca nu-i poti spune ..... macar intra si tu pe-un forum pe unde vezi ca umbla el mai abitir ca pe nicaieri ..... si ia-l si tu la misto . Da' misto d-ala naprasnic ! Poate-poate-si baga mintile-n cap si se maturizeaza , dracu' !
- Bai Ricki , ..... asta po' sa fac . Da' sa nu afle .
- Pai daca tu nu-i spui n-are de unde . "
.............................................................
Acu' ..... daca pe Culaie Bolovan l-a mancat sa posteze poza cu Ricki ..... v-am spus si motivatia ce-o am in mistourile ale caror tinta este . Am promis lu' Ricki ..... , nene , ma tin de cuvant !