INFRACTORI JUVENILI SAU "CANCER GENERALIZAT"Romani

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 25 Oct 2005, 21:08

Si eu sunt de acord cu Armand si cu Adi si cu..toti.
Ma gandesc ca pana nu se introduce pedeapsa cu moartea nu se face prea multa ordine in tara asta. Pentru talharie, omor cu sange rece, viol, furt ce depaseste o anumita suma (cum era pe vremea lui Ceausescu, daca furai de peste 100.000 lei te trimitea in fata plutonului) sa se introduca pedeapsa cu moartea... doar asa o sa-si bage unii mintile in cap.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 25 Oct 2005, 21:20

Vesnica dilema a romanului....dak "aproapele"-ti da o palma ce faci? ii intorci si celalalt obraz sau ii intorci un kp in gura...... :shock:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 25 Oct 2005, 21:36

Eu sunt pt un kp in gura.Nu sunt de acord cu a lua viatza cuiva cu premeditare mai ales nu sunt de acord cu tzarile unde mai exista pedeapsa cu moartea(cu o singura exceptie violatorii de copii) dar fratzilor nu a plecat Iovan cu pushk pe umar la vanatoare de oameni prin Bucuresti .......
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 25 Oct 2005, 21:48

Domnul Iovan nu a plecat prin Bucuresti la vanatoare de oameni . Cred ca uitam elementarul se afla in propria curte pt mine a te afla in casa mea sau in curtea mea e tot aia. NU? tot pe proprietatea mea esti. SA NU UITAM ELEMENTARUL...

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 26 Oct 2005, 07:49

toate dezbaterile astea aiurea din presa si TV pleaca de la ambiguitatea legii, care nu a definit clar legitima aparare. daca legea era clara, toate discutiile astea cu care am fost sufocati in ultima perioada nu-si aveau rostul. in orice caz, sunt de acord cu iovan. cand te trezesti la 3 noaptea cu unul peste tine in casa prima reactie e sa te aperi, nu sa stai sa faci analize psihologice ca sa-ti dai seama ce intentii are respectivul, pentru ca e evident ca n-a intrat peste tine ca sa-ti aduca vreun cadou.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Oct 2005, 07:57

Oricui i s-ar fi intamplat o astfel de chestie, la fel cred ca ar fi reactionat. Ma rog, in functie de posibilitatile fiecaruia. Daca unul a avut arma, a folosit-o, poate fara sa gandeasca in astfel de momente, daca altul ar fi avut un cutit, o bata sau orice alt obiect, cred ca l-ar fi folosit... Urmarile ar fi putut sa fie aceleasi.
Sa-i vad eu pe domnii parlamentari sau pe cei ce au gandit si votat aceasta lege, daca li s-ar fi intamplat asa ceva, cum ar fi reactionat.
Scria undeva, intr-o asemenea lege ca, daca cineva iti violeaza domiciliul, trebuie sa-l imobilizezi si sa anunti politia. Pai, ce, mai stai sa vezi care e mai tare? Tu sau hotul?
In astfel de momente cred ca nimeni nu mai sta pe ganduri.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 26 Oct 2005, 09:07

Legea in cazul autoapararii nu e ambigua, e idioata. Zice ca esti daca esti atacat poti raspunde doar cu o forta cel mult egala cu a atacatorului. Adica daca el e cu mainile goale, si tu la fel. Daca iei o bota deja esti bun de plata. Ceea ce este cea mai mare cretineala dupa parerea mea si nu-mi dau seama ce oameni tampiti au putut da asa o lege. Este un caz ce se preda in care un mosulet a prins un hot ca-i fura gainile, l-a batut cu furca sa zicem sau ce o fi avut la indemna, si dupa aia a fost bun de plata. Traiasca justitita romaneasca. parlamentarii daca ar trece prin asa ceva ar face pe ei inainte sa stie exact ca daca e un hot in casa sau nu. si probabil in 3 sec ar fi politia acolo asa ca nu-si pun probleme ce trebuie sa faca ei.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 26 Oct 2005, 11:01

Daca ma pun in locu lu Iovan cred ca dupa ce l-as fi impuscat l-as fi luat la bataie cu patu pustii so pe urma il aruncam pe geam. Si pe urma iar il impuscam. Asta in ipoteza ca intra omu in casa peste mine.

DAR, conform legii romane (ok e idioata) NU sunt in legitima aparare. Repet, conform legilor in vigoare in Romania.

Asta cu forta cel putin legala e iar aberanta. Daca ala e un luptator de K1 cu mainile goale si eu un pirpiriu de 1,60 si 50 de kile, am voie sa-mi pun in mana un revolver????? Sau am voie doar sa ma ridic pe varfuri si sa sar sa-i dau palme dupa ceafa???
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 26 Oct 2005, 11:10

Trebuie sa va spune ce patii eu ieri. Merg acasa si in fata blocului 3 cioroi de 4-5 ani erau cu un caine care isi facea nevoile in parculetul din fata blocului chiar in dreptul geamului vecinei de la parter si ei se tolaneau pe masina mea de parca ar fi fost banca. I-am dat jos urgent si cu tot cu caine au disparut. Dupa douazeci de minute am coborat din nou jos si am obsevat ca mi-au dat o lectie, oglinda dreapta de la masina disparuse. Amu deabia apuc sa ii prind azi pe acolo :twisted:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 26 Oct 2005, 11:20

ai scapat destul de usor. bine ca nu ti-au spart si vreun geam. sau sa se intoarca dupa 10 minute cu doi magraoni de 2/2, sa te invete sa fii politicos cu minoritarii

Scrie răspuns