INFRACTORI JUVENILI SAU "CANCER GENERALIZAT"Romani

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 22 Oct 2005, 20:36

dr.pike scrie:Asta e ROMANIA in care traim !!! (se citeste cum se scrie :) ). Urasc doua chestii in viata asta: rasismul si tiganii !!!
Dr. Pike, scuza-ma ca intervin, dar te cam contrazici fara sa-ti dai seama poate!
Nu cred ca ai inteles termenul de "rasism" in sensul lui ca fenomen.
Daca as sti ce rasa si neam ai fi ti l-as explica paote mai usor.
Rasism inseamna in primul rand a tine la rasa ta, tot asa cum a fi nationalismul este: "firescul sentiment de iubire din cadrul fiecarei comunitati etnice', asta in contextul obiectiv al apartenentei individului prin nastere la un neam , la o natie".
Rasismul si Nationalismul sunt fundamental rationale !!

Caracterul abuziv de folosire a nationalismului sau rasismului , ca oricare alt fenomen doctrinar central , are la randul sau extremele sale : Xenofobia si populismul !!
Xenofobia este acea deviatie de la nationalismul rational in care dragostea fata de propriul popor este insotita de ura in contra strainilor, respinsa de nationalistii si rasistii autentci dar fiind pe cat de absurda pe atat de usor de inoculat la masele de ingoranti.
Sensul inoculat, indus si cultivat despre rasism si nationalism de catre 'guru'-ii moderni si europeni este exact aceasta extrema a nationalismului - Xenofobia !
Deci rasisti suntem toti, si nu cred ca cineva poate spune ca e 'trendy' sau "european" sa ai nepoti mulatri sau socri manelishti cu ghiuluri grele si rude in pushcarie !
Rasismul nu inseamna "sclavia neagra din USA", si nici lagarele naziste din perioada celui de-al doilea razboi mondial , asa cum ni se spala creierul la televizor zilnic de cateva ori pe zi !
Se pare ca valorile cultivate de societatea moderna ne impiedica sa ne aplecam asupra adevaratelor sensuri ale cuvintelor si fenomenelor.
Din aceste confuzii pot pleca multe probleme.

NO OFFENSE PLEASE !!
:wink:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 22 Oct 2005, 22:32

RASÃ?SM s.n. Teorie social-politică care susţine inegalitatea biologică şi intelectuală a raselor umane. – Din fr. racisme. Cf. rus. r a s i z m.
Sursa: DEX '98

dr.pike te rog sa ne spui din ce neam faci parte si ce rasa esti?....posteaza-ti pedigriul :lol: :lol: :lol:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 25 Oct 2005, 00:16

Mugurstefan tu te contrazici la greu....ori esti filozof ori esti de o subtilitate peste puterea noastra de intzelegere ori ai copiat textul shi i-ai dat paste.... :lol: cum potzi sa spui k unui rasist nu-i poate lipsi sentimentul de iubire fatza de rasa masii?..... :shock:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

george.
junior
junior

Mesaj de george. » 25 Oct 2005, 08:16

ba frate daca as putea sa ma bag in vreo secta sa ai sparg pe toti astia "smecherasi cu figuri "laolalta tigani si romunasi nu as ezita cred.Prima data recunosc ca ma duc la mine pe strada unde sunt niste tigani jegosi cu un ditamai palatul care unul nu munceste dar au gramezi de bani din furturi si trafic de orice fel.Au si o teorie nu fura din tara ca te baga la parnaie.Asa fura de prin Spania iar aia daca ai prind le dau o interdictie mica si gata aia e.Dar au familion mare si pleaca cu randul jegosii dreacu.Si uite asa ajunge Romunia de cacao.Ba frate prin alte orase mari tiganu nu misca de frica(Timisoara) aici mielu ,o furi in strada aiurea si nu se baga nimeni.Astept ajutor de la Ku Klux Klan.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 25 Oct 2005, 15:10

Salutare lume!
Profit de acest topic pentru a aduce in discutie un subiect care pe mine ma enerveaza la culme si in acelasi timp ma ingrozeste!!
Este vorba despre cazul familiei Iovan.
Ma everveaza pt ca domnul Iovan este considerat criminal chiar daca a facut ceea ce orice barbat normal ar fi facut in acest caz, si-a aparat familia si proprietatea.
Din nou enervanta este intoxicarea pe care presa o face pe aceasta tema, pentru a-si creste vanzarile, profitand de ignoranta omniprezenta la noi in tara.
Ce ma ingrozeste este numarul mare de conationali care inghit toate balivernele si tampeniile vehiculate in presa fara sa se gandeasca nici o clipa daca ceea ce ei citesc sau vad la tv este prezentarea faptului in sine sau o parere a unui jurnalist sau a unui "grup de interese".
Sper cineva de pe acest Site sa fie de acord cu mine sau sa ma contrazica cu argumente viabile!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 25 Oct 2005, 15:48

Daca ti-e pusa viata in pericol, omoara-l, n-am nimic impotriva. E si normal, decat sa te omoare el, mai bine il omori tu. DAR, daca hotul vrea sa fuga, nu cred ca e marita sa-l omori. Orice altceva, dar nu omorat.
Eu personal, daca as prinde un hot pe proprietatea mea, l-as bate pana as obosi, plus ca i-as rupe irecuperabil manutzele alea ale lui. Dar nu l-as omori decat in situatia extrema.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

george.
junior
junior

Mesaj de george. » 25 Oct 2005, 20:05

si cum iti dai seama daca esti in pericol de moarte sau ba.Ala poate sa ia o piatra si sa iti dea una in cap si sa cazi lat.Cazuri deastea cu morti stupide sunt la greu.Eu unu sunt de acord cu armand........

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 25 Oct 2005, 20:27

Da... se poate discuta pe tema asta la infinit,este foarte greu sa definesti "legitima aparare"..spun ca se poate discuta la infinit pe tema asta doar daca privesti obiectiv cazul,dar subiectiv privind intamplarea cred ca iti cam pierzi logica shi esti manat de alte sentimente gen tip model cum sa-i crapi capul infractorului care a intrat peste tine in casa ....impulsul primar este sa-ti aperi familia , in astfel de momente nu mai tii cont de legi shi paragrafe inventate de o oranduire sau alta.... :evil:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 25 Oct 2005, 20:36

sunt de acord ca in astfel de momente actionam instinctiv. dar baiatul ala nu venea spre dl. Iovan, ci era pe o teava de gaz, incercand sa fuga. nu cred ca dl. Iovan s-a simtit amenintat in momentul cand a tras. pur si simplu a fost testosteron, dorinta de a-l pedepsi pe individ, nu dorinta de aparare. nu vreau sa ma intelegeti gresit. nu vreai sa iau apararea hotului. dar viata unui om e ceva nepretuit. ar trebui sa fie ultimul lucru pe care sa-l facem, sa luam viata unui om. personal as face asta doar daca as simti ca celalalt m-ar putea omori pe mine.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

salut

Mesaj de MARINESCU ADY » 25 Oct 2005, 20:46

Faptul ca nu acceptam ca domnul Iovan a facut un lucru normal ii nemultumeste pe unii si acest fapt arata ca suntem un popor de inapoiati mintal. Nu o sa-i ajungem niciodata pe unguri (este un exemplu de popor care-mi vine acum in minte ) nu mai mentionez alte tari mult mai dezvoltate.Parca ar fi murit vreo personalitate...atata publicitate arata ca suntem buni la mishtouri si avem niste legi de c...t.In momentul in care un tip intra la tine in casa la 03:30 nu cred ca te gandesti la vreo modalitate de a-i menaja vitza.

Scrie răspuns