Tigara electronica m-a ajutat pe mine sa renunt la fumat. Si nu numai pe mine, am un coleg de club care nu mai fumeaza si mai stiu vreo 2 in orasul meu care au renuntat, totodata.
Ca atare, nu, nu este o porcarie ci surogatele ei sunt niste porcarii. Ca orice produs revolutionar, a capatat instant clone din cele mai diverse, ieftine, asiatice. Astfel un eventual cumparator care nu se documenteaza (si astia sunt peste jumatate) isi ia o teapa de nu se vede, ori nu-i mere utilaju sau, mai rau, ajunge la spital. Nu mai pomenesc de presiunea uriasa a producatorilor de tigari, care simt ca le fuge pamantul de sub picioare (a se citi banii din conturi). Un bun exemplu este faptul ca google nu mai face reclama la tigara electronica.
Nu am sa dau vreun link, cine vrea sa caute gaseste si se lumineaza. Insa va spun cum am facut eu, in 3 pasi simpli:
1. Am renuntat la tigari si am fumat electronic, cu un nivel mediu de nicotina, timp de o luna jumate;
2. Mi-am luat un nivel minim de nicotina in e.lichid, pentru alte 4 saptamani;
3. Ultima comanda a fost e.lichid fara nicotina, pentru ca dupa doua saptamani de din-asta, sa renunt completamente la scos abur.
Suna a teapa?
p.s. atrag insa atentia eventualilor e-fumatori la inceput ca exista tendinta, justificata poate de faptul ca este permis fumatul electronic peste tot, sa stai mai mereu cu obectu-n gura

ceea ce poate conduce la un exces de nicotina in organism. Nicotina este vasoconstrictoare si are consecinte nu foarte fericite asupra noastra.