Fitness, bodybuilding

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

BIGFISH
junior
junior

Mesaj de BIGFISH » 24 Sep 2008, 12:53

nu e nici o greseala la procentul de apa din organism .iar cu grasimea ...daca ai cel mult 5% nu intri in veci nici macar in primiii 10 la concursurile profesioniste .dupa moartea lui mohamed benaziza provocata de blocajul renal si infarctul de miocard...doctorii spuneau ca acesta nu avea mai mult de 2% grasime in corp ,iar despre apa...cu greu au putut fi detectate niste urme .cifra pe care am precizat-o provine dintr-un articol dintr-o revista aparuta la vremea aceea ...cam imediat dupa moartea lui benaziza.
aici se pot vedea niste fotografii cu "uriasul" de 158cm mohamed benaziza
http://www.topculturism.ro/discutii/vie ... 221ae88386
la profesionisti lucrurile au scapat de sub control de mult timp .unii declara ca fara insulina ,hormoni de crestere ,igf-2,diversi compusi pe baza de testosteron si multe alte "specialitati" de-astea ,n-ar avea nici o sansa in concursuri .
astfel de date nu prea sunt date publicitatii pentru ca ar arunca intr-o lumina (si mai ) nefavorabila culturismul profesionist . numai in sua sunt aprox. 80 milioane de practicanti de fitness si bodybuilding,iar piata produselor din domeniu acesta are valori de zeci de miliarde de dolari anual .asa ca ,nu e de mirare ca nimeni nu prea vrea sa strice "jucaria".totusi,din cate am citit eu ,fratii weider au renuntat la i.f.b.b.au ramas doar presedinti de onoare.asta e un semn .rau ! au vazut si ei de mult pe ce drumuri au apucat culturistii profesionisti .

daca are cineva curiozitatea sa afle ce si mai ales cat mananca un culturist profesionist intr-o zi ...apoi sa se intereseze de greg kovacs.
elefantul asta "baga" vreo cateva kg de carne ,vreo cateva zeci de oua ,cateva kg de fructe si legume ,orez+pulberi proteice si cu carbohidrati ....si "doar" vreo 15-20 litri de apa.si asta intr-o singura zi ! mananca de 12 ori in 24 de ore ! are 188 cm si 190 kg .face impins din culcat cu 365 kg ,10-12 genuflexiuni corecte si foarte lente cu "doar" 460 kg,la presa nu impinge decat 2000 kg (2 tone !) si asta pentru ca nu vrea sa riste sa se accidenteze !!!,are brate de 68 cm iar perimetrul toracic este de 200 cm (2 metri !!!).aici se poate vedea cum arata in off-sezon ,
http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... o%26sa%3DN

daca asta inseamna a fi culturist profesionist ,atunci eu sunt pescar de crap !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Sep 2008, 13:06

johnnybravo scrie:
io dupa o zi de jigging fac febra la antebrat, daca dau si cu voblere fac febra la lombari, iar de la carat rucsacu cu maimute fac febra la trapez :D oare se mai merita sa faci sala ? :lol:
Vorbesti serios , ca daca ii asa pescuiesti prea putin :lol:

Fir Intins!!!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 24 Sep 2008, 15:30

Eu am facut ani in sir sala + basket sau handbal(sau amandoua intr-o perioada).
in liceu, facultate si cativa ani dupa aveam 4-5 antrenamente de sala dimineata si antrenament la handbal sau basket seara (3-4 pe sapatamana). Mancam de 5-6 ori pe zi si nu luam un kilogram.
de vreo 2 ani m-a "biruit" bucurestiul si calculatorul(munca) si nu am luat decat 25 de kg :cry:
Durerile de incheieturi de la accidentari si efort sustinut nu incepi sa le simti decat cand te lasi de sport. Daca faci constant si moderat nu ai nici o treaba!

PS: pe cati dintre voi i-a durut vreodata incheietura de la mouse?! :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 24 Sep 2008, 15:36

Blue_Fox scrie: uite aici un exemplu bun: http://www.popular-pics.com/PPImages/ar ... er_fat.jpg cum arata arnold "The Austrian Oak" in plina forma si cum arata la 50 si ceva)...

Nu vreau sa supar pe nimeni aici dar ce vedeti in fotografie e Arnold cu ceva grasime pe el care ii "atarna" :)

Merg la sala, alerg si inot cand am timp. Pentru ca treaba asta ma face fericit :D. Dar una peste alta e una sa mergi la sala de cateva ori pe saptamana si alta sa faci culturism.

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 28 Sep 2008, 10:29

xxx are dreptate , cele mai tari concursuri din lume:
Mister Olimpia
Arnold Classic
Noaptea Campionilor, sunt fara teste anti doping de orice fel. La concursuri de mai mica amploare se fac teste anti doping

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 28 Sep 2008, 10:33

Io zic asa: ori faci culturism, ori mai bine daca nu, faci oric e alt sport decat sa meri la sala.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 28 Sep 2008, 11:35

Irod scrie:Io zic asa: ori faci culturism, ori mai bine daca nu, faci oric e alt sport decat sa meri la sala.
exercitiile cu greutati isi au locul lor in antrenament in aproape toate sporturile care necesita conditie fizica. :)

BIGFISH
junior
junior

Mesaj de BIGFISH » 28 Sep 2008, 12:39

nu cred ca trebuie condamnat sportul ca atare ...nimeni nu obliga pe nimeni sa foloseasca steroizi .insa obsesia unora pentru dimensiuni cat mai mari ii impinge spre acte necugetate .
la nivel de profesionisti lucrurile sunt clare : banii care sunt pusi in joc ii determina pe participanti sa se dopeze pana plesnesc .
insa e de neinteles ce ii determina pe incepatori sa apeleze la steroizi .nu cred ca exista macar un motiv logic pentru care ti-ai risca sanatatea ,doar pentru a castiga 1-2 centimetri pe brat ,pe care oricum o sa-i pierzi ceva mai tarziu .poti sa ai musculatura mai mult decat buna si o sanatate la fel practicand culturismul in mod total natural.pe de alta parte ,multi nu stiu ca musculatura nu se dezvolta direct proportional cu organele internele -inima ,ficat etc .deja daca ai depasit cu cateva kg greutatea optima ,inima lucreaza mult mai greu ,iar in timp se imbolnaveste .in mod natural,corpul stie sa se protejeze ,da semne de oboseala etc. de care,vrei ,nu vrei,trebuie sa tii cont .dar daca intervii din afara cu steroizi care maresc anduranta la efort si mai au cine stie cate alte efecte care 'mascheaza" starile naturale ,in timp dai peste cap tot sistemul .efectele sunt de multe ori tragice .
cu o alimentatie rationala si adecvata efortului depus ,cu un program de antrenament structurat si adaptat scopului propus ,cu odihna suficienta ,e imposibil sa nu obtii niste rezultate bune .
cazuri de dopaj exista si la biliard (o sa radeti dar asa e ....au existat si probabil exista concurenti care apeleaza la substante care maresc precizia la loviturile cu tacul prin eliminarea tremuraturilor mainilor ,le da o stapanire de sine mai buna etc .),la sah (pentru acuratetea in gandire ...si aici sunt o gramada de substante ),la golf etc .nu cred ca exista sport profesionist in care sa nu se foloseasca substante interzise .
uitati-va la atletism-aproape ca e de necrezut ca exista oameni care pot parcurge 10 m in mai putin de o secunda .si lucrurile nu se vor opri aici,cu siguranta .maine -poimaine vom auzi ca s-a parcurs 100 m in mai putin de 9 secunde .cine crede ca aceste performante se obtin doar in mod natural ,se imbata cu apa rece .
avem deja oameni care pot ridica deasupra capului 300 kg si poate chiar si mai bine .
uite aici unul care impinge din culcat 1050 lbs ,adica 476,28 kg ...de necrezut !!!
http://www.youtube.com/watch?v=c7NRwF9KWIY
si exemplele pot continua ...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 28 Sep 2008, 14:02

vad lucrurile in felul urmator: diferenta dintre un culturist profesionist si unul amator este ca primul practica sportul ca sursa de venit iar cel de-al doilea ca hobby. in romania nu stiu sa existe multi profesionisti. desigur, sunt multi dintre noi astia care nu iau bani din culturism care folosesc steroizi. e intradevar o modalitate ciudata de a-ti pierde banii si sanatatea dar e exact treaba lor. avem fiecare viciile noastre mai mult sau mai putin nesanatoase. personal cred ca trebuie sa avem mai multa ingaduinta pentru cei care nu ne deranjeaza in mod direct. ca cetateni-model ai frumoasei romanii, ne place inca sa aratam cu degetu' inspre cei diferiti: "x-ulescu e satanist, y-ulescu face sex in grup, z-ulescu ia steroizi". lasati bre oamenii in pace :lol:

BIGFISH
junior
junior

Mesaj de BIGFISH » 28 Sep 2008, 15:08

n-a spus nimeni ca are ceva cu ei .fiecare sa faca ce vrea ,la un moment dat se va judeca singur .insa nu poti sa fii pasiv la niste lucruri care sunt mai mult decat nocive ...nu stiu cat de bine esti la curent cu ce se intampla in culturismul actual .odata cu noile descoperiri din medicina s-au perfectionat o gramada de substante care,pe langa faptul ca sunt nocive ,sunt si usor de gasit .cu putina publicitate devin "suplimente".
inofensiva creatina pe care unii o iau dimineata ,la pranz si seara ...de fapt nu e chiar inofensiva .cei mai multi o adopta pentru ca retine apa in muschi si ii fac sa para mai mari .si mai are si alte efecte .intrebare : inima nu este ,cumva ,si ea tot un muschi ? sigur ca este ...mai departe poti intreba un doctor cardiolog ...
ajtorul dat de insulina e unul de netagaduit pentru culturistii care vor sa fie (si mai ) mari .insulina e unul dintre hormonii cei mai anabolici din corp.stii ce inseamna o doza facuta aiurea ? moarte .iar daca nu-i facuta aiurea poate insemna dependenta pentru tot restul vietii .vorbim aici de niste metode "uzuale".la categoria "grupa mare" intra altele de care nu cred ca ai vrea sa stii ...
sportivii care apeleaza la astfel de practici sunt mari ,masivi,definiti .ei sunt primii care sunt vazuti de incepatorii care intra pentru prima data intr-o sala .bineinteles ca toti vor sa arate ca ei .ce-i de facut mai departe ?raspunsul e aflat foarte usor ...si uite asa se perpetueaza raul .nu zic ca toti procedeaza asa .dar foarte multi apeleaza la substante interzise si nocive .
acestea fiind spuse ,nu poti sta cu mainile in san si sa te uiti cu nepasare in jurul tau .e valabil si pentru satanisti si pentru homosexuali si alte "categorii" de-astea .
cum ti-ar sta tie sa iesi pe strada cu copiii de mana si sa vada doi barbati care si-o trag in parc ?! ce raspuns le-ai da la intrebarile lor ?
copiii sunt foarte sinceri ,ei nu prea stiu sa minta .intrebarile lor or sa te "loveasca " acolo unde te doare mai rau ...
asa ca ...nu e chiar asa si cu lasatul asta in pace ...

Scrie răspuns