daiwa exist , varianta cafenea

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

daiwa exist , varianta cafenea

Mesaj de SF » 15 Apr 2012, 18:35

Cum Gigi doreste cu tot dinadinsu sa ne intretina , hai sa trecem aici , si sa lasam topicu ala in pace !

Deci Gigi , am bagat de seama ca la viteza am facut calculu gresit , alea 22 de lb is putin sub 10 kile , ori io am zis"peste" 10 kile :)

Intre timp vad ca ai devenit mester si in pesti marini , si fly marin :lol: :lol:

Nu vreu sa te dezamagesc da cu mici exceptii flayu marin ii cam trucat , pestele ii atras pana la barca cu teasers si fly castingu nu prea exista , ii plina lumea de campioni care isi tuneaza mosoarele si merg cu pari dupa pesti oceanici si nu-s in stare sa scoata 20 de m cinstiti , chestia asta nu prea cadreaza cu cea ce s epretinde a fi pescuitu la fly.
Nu zic ca o fac toti , insa majoritatea , daca pestii ar putea vorbi istoria ar fi alta :wink:
Si nu mai incerca sa ma aburesti cu pesti spada si din alea , is grei la kil , ca orice peste in 30-40 sau mai multe kile ,si is spectaculosi cat incape , insa sant altii multi care la jumate de greutate te golesc , singuru fighter de pe acolo ii jack crevalle , care nu-i o specie de rechin cum se intelege din acea traducere slabuta :oops: , ci un peste din familia carangidae , si care-s alta mancare de peste , aia daca ar ajunge sa creasca cat marlinu sau spada ar fi imposibil de scos , cel putin nu cu scule de lansat si recuperat in mana , adica spin sau , dupa cum crezi tu , cast :lol: :lol:

Apropos , cum stai cu cautarile pe net , ai gasit roundprofilurile alea cu draguri over 15 kilo ? , da pe alea de 30 kile ?(vorbim de lansat , nu te incurca cu scule de lasat plumbi sub barca sau trena :wink: ) :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: daiwa exist , varianta cafenea

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 20:26

:D :D
Tu te vezi cit esti de patetic..??
Ai cerut o mulineta cu frina la 10kg,si cind ti-am aratat-o ai sarit stacheta la 15 si apoi la 30..Leit Gerula..
Apoi drilul in ape mici neoxigenate,si sugestia ca aia cu fly-ul mint...
No bine,pe mine m-ai convins cu asemenea 'argumente',de miine ma las de cast si pescuiesc exclusivla spinn,Multumesc ca mi-ai deschis ochii..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2012, 21:01

Gata , te-ai si intors din cautarea Sfantului Pocal :lol: :lol:

Mai Gigi , te rog frumos sa te intorci la discutie si sa constati cu uimire ca acolo scrie "peste" 10 kile , nu de 10 kile , asa ca lasa vrajeala :lol: :lol:

si 2 , tu cu a ta gurita ai zis ca sant si omoloage la alea a mele , pai mai Gigi , io mi-am tras un 10 000 , are drag de 24 de kile , de aia te-am rugat sa-mi dai si mai tari , daca stii , asa ca nu-mi veni aici cu fofirlici :lol: :lol:

Mai , nu-i o sugestie ca mint asa cum se zice ca mint , insa pur si simplu is o gramada de habarnisti care platesc banu gros , ajung prin io stiu ce locatii exotice si vor sa prinda la fly peste spada si alte bazaconii .
Tipu asta de pesti se poate prinde in doua feluri , momit cu sardina , sau atras cu tot felu de momeli naturale fara carlig pan la barca , is pesti care urmaresc km daca ii cazu , si tre viteza astfel te lasa , cand il vede ghidu in spate trag repede bazaconiile si ala face castu ,da de multe ori lasa firu pur si simplu pana ce depaseste nalucile care excita pestele , un fel de trena cu batu de musca , is putini aia care pot face un cast de pe o barca in miscare , cu valuri si eventual vant , nici nu are rost sa compari cu castu la pastrav pe ceva rau ferit de vant si stand solid pe piatra nemiscata , dealtfel si lansatu la spin normal de pe valuri din barca in miscare nu-i asa usor cum se vede la tv , asa pot sa-ti pun si io poze cu pesti la musca din barca desi habar nu am sa lansez , daca apar cu vreo 2 baracude si un mahi-mahi as fi ...mare pescar de flyfish .
Repet , nu zic ca toti fac asta , insa is mai circumspect pentru ca am vazut multe si intamplator cunosc uno doi ghizi ,nu te lua dupa tot ce se vede , ca uite asa si Gerulica sustine prezenta baracudei in Marea Neagra, ajutat de internet :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2012, 21:19

Deci ce spuneam mai Gigi :D

http://www.youtube.com/watch?v=YEW2OHBR ... re=related

Ai vazut ce casturi de 7 m la primu peste , ai vazut teasearele , ai vazut cum le retrag aia din echipaj , pai din astea fac si io mai Gigi , chit ca mi-o trage orice muscar de pe aici de pastrav , sa nu zic de aia care dau la alte specii .
Un zbor in Madagascar , un bat si o mulineta sa tina ,firu aferent , ghizi sa ma duca , sa-mi atraga pestele si dupa aia ii arunc musca cum o fi pe zona si pan la urma agat unu , asta ii tare greu , demn de pomenit .

Gigi , ii mai greu sa prinzi o stiuca la fly cinstit decat asta :wink: , idolu ala al tau s-o prins primu , atata tot !
Nu zic ca nu-i bun , da nu-s de ieri in pescuit , si unele lucruri nu-s ce par :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Apr 2012, 21:37

Vorbesti mult si spui putin...
Pe mine nu ma interseaza cit e de cinstit sau nu fly-ul ala,ca nadeste pestii sau nu..ca e trena sau cast
Chestia este ca ,unii scot cu mulinete de fly,pestoci de aia mari..mulinete ce n-au nici pe departe drag-ul de la tancu ala al tau de mulineta..
Si mai spui o chestie interesanta
,nu te lua dupa tot ce se vede ,
Adica nici dupa filmuletul ce l-ai pus tu,sau..???

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Apr 2012, 22:18

De unde ai invatat sa o intorci asa mai Gigi , no cumva din experienta cu getodacu :lol: :lol:

Gigi , asta se intampla cand ai cacealma in mana si plusezi :lol: :lol: :lol:

Te agheti acuma de "vezi ca si cu ale scule se poate" :lol: , cand defapt :

1. inca nu mi-ai arata aia peste 10
2. nici omoaloagele cast la ce folosesc io
3. dupa ce ai zis ca io insinuez ca aia de la fly mint si ti-am pus un video si explicatii , acuma oricum nu mai conteaza , ca tu defapat ai vrut sa zici altceva :lol:

Esti exact ca aia de la crap pe vremuri cand unii afirmau ca-i singuru si cel mai tare stil de pescuit pe lume :lol: :lol:

Mai Gigi , cu unii merge :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 07:17

Mai S.F..-ule,treaba este urmatoarea

Tu ai vrut sa iti arati superioritatea ,dansind pe terenul tau..
Acolo,io recunosc,n-am dansat..
Asa ca te-am invitat sa dabsezi cu cine se stie,adica cu din aia de pescuiesc pe acolo..
Ajuns in faza aia,ai inceput ca Dumitru cu rulmentii,frina peste 10kg,apoi peste 15..dupa aia pe la 30
Aratindu-ti ca esti obsedat de ...frine,ti-am spus ca unii scot peste si cucule de fly..
Greseala fatala...pestii erau anesteziati :D ,relatarile erau trucate..,prezentarile trisate... :D :D
Noroc ca ti-o mai dat o mina de ajutor unu de-l trage stiuca 6m prin trestii..Da bah,6m masurati cu ruleta..nici mai mult nici mai putin... :D :D :D
Daca mi-ai fi spus ca sint subiectiv ,acceptam...de fapt am si scris pe acolo pe undeva...
Faptul ca am scris asta ,adica ca imi asum subiectivismul,n-ar fi trebuit sa imi aduca tot felul de atacuri la persoana din partea voastra..
Astfel,o discutie ce putea fi civilizata si politicoasa s-a treansformat in balacareala si atcuri la persoana :(
Asa este tot..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 07:27

Eu am scris
De ce zic asta??
Acuma sint oleaca subiectiv,recunosc..Dar cind pescuiesti in curenti cu woblere cranck..o simti in mulineta..Multi de pe la noi au renuntat la stelle si twin power-uri in favoarea unor mulinete de casting..

Ceea ce este amuzant la culme,ca nici tu ,nici Pokemonu,nici Tavi nu a-ti pescuit la casting...da vorbiti..
Voi le stiti pe toate..
Intrebarile pe care si le pune Pokemonu,cite reglaje tre sa faci,cum dai noaptea,cit de des faci peruci etc..mi le-am pus si eu exact la fel...Spre deosebire de el, am ales sa incerc pe pielea mea ,caci altfel vorbesc din ce aud...N-am uitat ca mai demult credeam ca sub 5 grame nu poti arunca decit daca iti duce vintul naluca... :D :D La aia face aluzie dragul de Dumitru.. :D :D

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Apr 2012, 07:48

DSC02600.JPG
DSC02600.JPG (164.66 KiB) Vizualizat de 1190 ori
Gigi, eu ti-am pus niste intrebari, nu te-am contrazis, n-am emis teorii....
Si musai sa te mai intreb ceva:
semlecangheorghe scrie:
Chestia este ca ,unii scot cu mulinete de fly,pestoci de aia mari..mulinete ce n-au nici pe departe drag-ul de la tancu ala al tau de mulineta..
De unde stii? :D
Cat despre fiabilitate, poftim un exemplu de mulineta fiabila.. de fly.
Fişiere ataşate
DSC02601.JPG
DSC02601.JPG (163.74 KiB) Vizualizat de 1190 ori
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Apr 2012, 07:54

aaa, de unde stii ca nu am pescuit la cast? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns