@Tavi,fiabil inseamna ceva care tine mai bine la uzura ,in timp.Avind in vedere ca mecanismul unei mulinete de casting este mult mai rezistent decit al uneia de spinning,basca faptul ca prima nu are galetul ala ,supus si el unei uzuri..da ,sustin ca o mulineta de cast din categoria 200 de dolari poate fi mai rezistenta in timp ca si una de spinning,din aceeasi categorie..de putere,chiar daca este cap de serie ..
Nu esti de acord,e problema ta,pe mine nu ma obsedeaza testele.Si nici nu ma obsedeaza sa dovedesc nus ce afirmatii,de parca sintem la un proces...io ereticul si voi...sfinta inchizitie..
Testul cu motocicleta nu-i corect sa mi-l ceri,deoarece mulineta mea nu este omoloaga aleia de spey sau ce naiba o fi..daca vrei sa le compari ,compara cu una de pescuti marin la trena..Rezultatul ..poti sa-l tii pentru tine sa-l iei noaptea cu tine-n pat ,ca pe mine nu ma intereseaza..
De fapt, modul incorect cum ai pus problema cu testul asta nu ma mira ,deoarece la fel de incorect,'ai uitat' sa citesti in articolul ala pe care cica 'nu l-ai inteles'propozitia unde ziceam ca pe riu,este greu sa gasesti o termoclina din pricina curentilor..si de acolo mi-ai scos o teorie a chibritului la care esti pur si simplu maestru...
@RINE...ai pescuit vreodata in viata ta la tarpon,sau la marlin??Lasa-ma sa raspund eu ....
1.Da.In cazul asta tot respectul...
2.Nu.Ei bine amice,inseamna ca din punctul asta de vedere,esti pe aceeasi treapta cu mine..Nu esti mai umblat,ca mine ,da stii sa ma condamni pentru lucrul pe care-l blamezi la mine...In cazul asta se cheama ca ai foarte multa minte..
Nu-mi pomeni de stiuci de 60-70cm,care s-au bagat 6000 de mm printre trestii...doamne,bine ca n-au avut un metru ca te implintau cu barca cu tot prin vreun grind ,de te papau mistretii de fund..
Ca o sugestie,ia legatura cu S.F. sa-ti spuna el ce mulineta si ce lanseta foloseste,nu de alta ,dar s-ar putea sa te traga vreo stiuca in apa ,ceea ce ar fi o pierdere cumplita pentru toata suflarea ce tine o undita in mina...sa nu mai vorbim de forum..
Auzi brae, ditai exegetul halieutic si-l baga o biata stiuca de 70cm,cu baraca cu tot prin trestii....
@S.F.ai prins vreodata tapon sau marlin??
Scurt, da sau nu??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.