daiwa exist , varianta cafenea

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: daiwa exist , varianta cafenea

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 08:00

Am presupus ,poate gresesc...
Daca vrei sa facem un test ,in timp,ti-am zis..trimite o Stella si eu pun la bataie ABU..
Sau cel putin arata-mi un review pe schema sugerata de tine...nici nu cred ca exista...l=ai cerut doar asa sa ma bagi in ceata..te cunosc io,mai bine decit crezi.. :D :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Apr 2012, 10:55

Pai ma Gigi... tu ai zis ca o mulineta de cast de 200 de dolari e mai fiabila si mai nu stiu cum ca o Stella... e afirmatia ta, nu io tre s-o justific cu teste sau review-uri... si tot singur te-ai bagat in ceata si la mulinetele de fly. Alea de SW sunt scule serioase cu frana puternica si f rezistenta. Nu putine sunt mai scumpe ca orice mulineta de spin sau cast.
Ai tupeu sa-ti bagi ABU tau la un test din asta?:
http://www.youtube.com/watch?v=_K-pCq0L ... ure=relmfu
Si tot serioase sunt mulinetele de spey, alea sunt facute sa reziste la demarajele unor somoni de 10+ kile.
Nu sunt din aceeasi categorie cu caraitoarele folosite pentru pastravii cat degetul de la noi.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Apr 2012, 11:22

semlecangheorghe scrie:
Noroc ca ti-o mai dat o mina de ajutor unu de-l trage stiuca 6m prin trestii..Da bah,6m masurati cu ruleta..nici mai mult nici mai putin... :D :D :D
Astfel,o discutie ce putea fi civilizata si politicoasa s-a treansformat in balacareala si atcuri la persoana :(
Asa este tot..
dap.barca avea 6.5 m. si lipoveanul impingea cu ghionderul de intra cu totul in stuf, ce-i asa de greu? si n-am zis fix 6 m. bah, cum rastalmacesti tu cuvintele ,nu-i invitatie la balacareala? evident ,iti place si o intretii
nu-i cazul ca tu sa fii sarcastic . sunt si alte locuri de pescuit. mai grele.clar ca nu stii.
tot tu ai zis ca 99% dintre pescari isi supradimensioneaza echipamentul. de unde stii tu treaba asta?de ce tu (probabil ala 1%)
consideri ca-i supradimensionat si restul 99% nu? cred ca majoritatea are dreptate in cazul asta.prin prisma experientei a 99 de insi decat a unicului.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Apr 2012, 14:06

Gigel , nu cred ca nimeni se gandeste sa-si arete superioritatea (o sa retin totusi ca te gandesti la asa ceva ) , pur si simplu is discutii intre forumisti , si nu trebuiesc privite prea serios , pentru mine de la inceput si pana acuma forumu asta o fost o forma de a combate stresu , prin umorul care se produce pe aici :D

In rest , nu te obliga nimeni sa sustii unele chestii , cum ar fi aia cu omoloagele la spin a mele sau nu stiu de ce mi-ai bagat aia cu fly marin , tu ai venit cu exemplu si dupa tot pe tine nu te mai intereseaza ,si daca tot dai exemple macar da din locuri unde is in regula , sau daca vrei , fa un efort si fa-mi o vizita , sa vezi ca o sa prinzi mahi-mahi la fly fara sa stii cast , si dupa aia poate o sa privesti buna parte din fly marin cu alti ochi .

Daca bag mana prin sertar mai la fund ,dau de un Abu prafuit , ti-am explicat ca intri in categoria "catalinush" , da tu nu si nu , poate tre sa-ti mai explic odata :lol: :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Apr 2012, 14:08

Explica pe asta cu echipamentu supradimensionat Gigi , ca presimt ca iarasi o sa ne distram :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 21:23

@Tavi,fiabil inseamna ceva care tine mai bine la uzura ,in timp.Avind in vedere ca mecanismul unei mulinete de casting este mult mai rezistent decit al uneia de spinning,basca faptul ca prima nu are galetul ala ,supus si el unei uzuri..da ,sustin ca o mulineta de cast din categoria 200 de dolari poate fi mai rezistenta in timp ca si una de spinning,din aceeasi categorie..de putere,chiar daca este cap de serie ..

Nu esti de acord,e problema ta,pe mine nu ma obsedeaza testele.Si nici nu ma obsedeaza sa dovedesc nus ce afirmatii,de parca sintem la un proces...io ereticul si voi...sfinta inchizitie..

Testul cu motocicleta nu-i corect sa mi-l ceri,deoarece mulineta mea nu este omoloaga aleia de spey sau ce naiba o fi..daca vrei sa le compari ,compara cu una de pescuti marin la trena..Rezultatul ..poti sa-l tii pentru tine sa-l iei noaptea cu tine-n pat ,ca pe mine nu ma intereseaza..

De fapt, modul incorect cum ai pus problema cu testul asta nu ma mira ,deoarece la fel de incorect,'ai uitat' sa citesti in articolul ala pe care cica 'nu l-ai inteles'propozitia unde ziceam ca pe riu,este greu sa gasesti o termoclina din pricina curentilor..si de acolo mi-ai scos o teorie a chibritului la care esti pur si simplu maestru...

@RINE...ai pescuit vreodata in viata ta la tarpon,sau la marlin??Lasa-ma sa raspund eu ....
1.Da.In cazul asta tot respectul... :respekt:

2.Nu.Ei bine amice,inseamna ca din punctul asta de vedere,esti pe aceeasi treapta cu mine..Nu esti mai umblat,ca mine ,da stii sa ma condamni pentru lucrul pe care-l blamezi la mine...In cazul asta se cheama ca ai foarte multa minte.. :wallbash:

Nu-mi pomeni de stiuci de 60-70cm,care s-au bagat 6000 de mm printre trestii...doamne,bine ca n-au avut un metru ca te implintau cu barca cu tot prin vreun grind ,de te papau mistretii de fund..

Ca o sugestie,ia legatura cu S.F. sa-ti spuna el ce mulineta si ce lanseta foloseste,nu de alta ,dar s-ar putea sa te traga vreo stiuca in apa ,ceea ce ar fi o pierdere cumplita pentru toata suflarea ce tine o undita in mina...sa nu mai vorbim de forum..

Auzi brae, ditai exegetul halieutic si-l baga o biata stiuca de 70cm,cu baraca cu tot prin trestii.... :roll: :lol: :lol:

@S.F.ai prins vreodata tapon sau marlin??
Scurt, da sau nu??

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 21:31

S.F. a scris
In rest , nu te obliga nimeni sa sustii unele chestii , cum ar fi aia cu omoloagele la spin a mele sau nu stiu de ce mi-ai bagat aia cu fly marin

Baga bine la cap,sa nu ma intrebi peste vreo 2 pagini iarasi...
Asa cum am recunoscut ca sint subiectiv,tot asa recunosc ca este posibil sa ma insel cu faptul ca omoloaga unei mulinete de spin marin nu-i asa de fiabila...
Prin fiabil inteleg ceva care rezista mai bine la uzura in timp...ca asa zice si definitia cuvintului..
Se poate sa ma insel..nu m timp sa caut ,sa compar,ca sa ce??Sa iti demonstrez tie ceva..
Tot asa de bine se poate sa am dreptate..dar si daca ar fi asa,nu tin sa iti impun tie sa recunosti asta,capisci??
Eu nu sint inchizitie,nici tribunal,nici nu am autoritatea,nici macar pretentia sa iti cer asa ceva..
Sa fii sanatos..
Da sa imi zici pin la urma,ai pescuit tarpon sau marlin??Da sau nu??

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 21:39

Ah ,si mai o sugestie pentru rine....vezi ca la panoul utilizatorului este optiunea"persoana neagreata'
Il aplici la mine si gata....nu mai vezi ce scriu...
Nu-i convenabil??Ce nu stii nu-ti poate face rau...simplu ca buna ziua..

Si mah rine ,si eu imi supradimensionez echipamentul.. :D :D

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Apr 2012, 21:44

semlecangheorghe scrie:
Auzi brae, ditai exegetul halieutic si-l baga o biata stiuca de 70cm,cu baraca cu tot prin trestii.... :roll: :lol: :lol:
breae...atata-i inteles? :lol:
nu brae! ma duceam eu dupa ea ca nu puteam s-o scot d'acolo nici cu supradimensionatu' :lol: :lol:
vis-avis de punctul 1... esti genul care zice: te f..t in bot domnule . si retine domnule, forma de adresare, ca-i forma de respect,
urat !
hai pa! :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Apr 2012, 21:49

semlecangheorghe scrie:Ah ,si mai o sugestie pentru rine....vezi ca la panoul utilizatorului este optiunea"persoana neagreata'
Il aplici la mine si gata....nu mai vezi ce scriu...
Nu-i convenabil??Ce nu stii nu-ti poate face rau...simplu ca buna ziua..

Si mah rine ,si eu imi supradimensionez echipamentul.. :D :D
nu nenea!
zau ca mi-ai lipsi!
stiu :daca am bea o bere amandoi ... :lol:
da' no s-o bem !probabil in veci!
asaa ca ramanem la nivelul asta.
ce sa fac? sunt damnat :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns