daiwa exist , varianta cafenea

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: daiwa exist , varianta cafenea

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Apr 2012, 21:52

rine a scris
da' no s-o bem !probabil in veci!
Din pacate atita te duce mintea.. :(

Nu cred ca ai stomac sa ma digeri..asa ca iti sugerez insistent sa ma transformi in persona non grata..E mai bine pentru tine..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Apr 2012, 21:57

semlecangheorghe scrie:rine a scris

Nu cred ca ai stomac sa ma digeri..asa ca iti sugerez insistent sa ma transformi in persona non grata..E mai bine pentru tine..
atac la persoana brae?
atat ma duce mintea . ca m-ai atacat.
brae..copil mare...cum sa ne vedem bre?
esti intr-un capat de tara? care-i probabilitatea?
pentru persoana non..de ce-i mai bine pentru mine? :roll:
intreb si eu ca prostu'

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Apr 2012, 22:30

Gigi, tu ai adus in discutie mulinetele de fly cu care se prind tarponi ca sa-i arati lui SF ca mulineta lui cu frana de zeci de kile forta e supradimensionata. Eu am inteles ca tu le vezi ca pe niste scule subdimensionate...sau ceva de genul.
De-aia ti-am aratat ce poate o asemenea mulineta. Acum ma trimiti sa compar mulineta "da fly" cu vinciurile de trena. :D
Angrenajul hipoid se foloseste bine-mersi la diferential.
http://www.youtube.com/watch?v=SPoxAWBYhik
Pare-se ca e destul de fiabil, si in zilele noastre se foloseste. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 16 Apr 2012, 22:31

rine scrie: pentru persoana non..de ce-i mai bine pentru mine? :roll:
E ca'n bancul ala asta:

Un tigan taia de zor la un lacat. Vine militianul si il intreaba:
-Ce faci tigane aici?
Tiganul: -Cant la vioara sefu'.
Militianul:-Pai nu se aude nimic tigane.
Tiganul:- Lasa ca auzi tu maine...

Asa si tu Rine, lasa ca vezi tu... :headbash:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Apr 2012, 22:44

SF scrie:Explica pe asta cu echipamentu supradimensionat Gigi , ca presimt ca iarasi o sa ne distram :lol: :lol:

no vezi? amu' s-o pus pe mine :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Apr 2012, 07:25

Tavi scrie:Gigi, tu ai adus in discutie mulinetele de fly cu care se prind tarponi ca sa-i arati lui SF ca mulineta lui cu frana de zeci de kile forta e supradimensionata. Eu am inteles ca tu le vezi ca pe niste scule subdimensionate...sau ceva de genul.
De-aia ti-am aratat ce poate o asemenea mulineta. Acum ma trimiti sa compar mulineta "da fly" cu vinciurile de trena. :D
Angrenajul hipoid se foloseste bine-mersi la diferential.
http://www.youtube.com/watch?v=SPoxAWBYhik
Pare-se ca e destul de fiabil, si in zilele noastre se foloseste. :D
Tavi ai inteles gresit..sau ma rog te faci ca intelegi gresit,nu-i prima oara..
N-am zis ca mulineta aia de fly e subdimensionata ,si, prin comparatie mulineta de spin a lui S.F.,supradimensionata
Am aratat ca frina nu este totul ca sa scoti un peste mare..si asta pentru ca S.F.,ii tot dadea inainte cu imensa rezistenta a frinei mulinetei sale..Precis ca o cautat pe net,ca din proprie experienta ma indoiesc ca o pescuit cu cast marin,si o gasit el ca valoarea la mulinetele cu care si poti lansa e mai mica decit la Saltiga lui..ma rog..Ce nu stie el ,sau se face ca nu stie( :D ),este ca la mulinetele de casting ,marime asta ce o folosim noi,frina se poate tuna,adica mai cumperi niste discuri si ii maresti rezistenta..Atunci e posibil ca si la alea de pescuit marin sa fie asa,adica le poti ridica valoarea drag-ului..Nu stiu daca e asa,si nici nu am chef sa caut informatii pe net..sa o faca cine vrea..

Scuza-ma daca mi s-a parut inoportun sa compari mulineta mea de clasa medium,pentru apa dulce,cu mulineta aia de fly pentru spey(asta-i cea mai mare clasa la voi?)...intr-adevar inoportunitatea mea a fost total deplasata..Chiar ar fi un bun subiect de test...de exemplu ,cit tine frina la Daiwa Pixy comparativ cu frina la mulinetoiul ala de spey..Poate daca vorbesti cu cei de Tackle Tour se indura si ne lumineaza din bezna in care ne aflam..

Angrenajul hipoid e fiabil intr-un diferential.....sau hai sa comparam mere cu caise.. :D :D :D

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Apr 2012, 07:33

rine scrie:
semlecangheorghe scrie:rine a scris

atac la persoana brae?
atat ma duce mintea . ca m-ai atacat.
brae..copil mare...cum sa ne vedem bre?
esti intr-un capat de tara? care-i probabilitatea
?
pentru persoana non..de ce-i mai bine pentru mine? :roll:
intreb si eu ca prostu'
Da mah ,io m-am legat de tine,asa din senin.

Si dupa aia o si dai la intors..las ca stiu bine ce ai vrut sa zici ,cind ai spus ca in veci nu vom bea o bere impreuna..

Si n-ai zis tu ca incerci sa ma eviti??Se pare ca nu poti..D-aia ai nevoie de ajutor..Optiunea "persoana neagreata"este tocmai pentru sensibili ca tine..nu inghiti pe cineva,intri pe profilul respectivului,si activezi optiunea mai sus amintita...si gata measejele acesteia sint partial ascunse..Si atunci gata...nu te mai deranjeaza nimeni...numai esti obligat sa citesti ce scriu...si esti fericit..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Apr 2012, 07:49

Recapitulind..
Tavi,rine,S.F.pun cast-ul la zid...da ei ,niciunul nu au pescuit macar o luna in viata lor la asa ceva...Poate Tavi,da cred ca in secret ,ca vaz ca evita "ielegant",sa zica da ori ba,poate io fi rusine...cine stie???

Si tot ei,acuza ca unii vorbesc ..."din auzite...de pe net" :lol1: :lol1:

Oh,da cind ii intrebi....mah, da tu ai pescuit tarpon,sau marlin???
Aaaa,nu,...nuuuu,...da io m-am luptat cu neste stiuci,frate..nu asa,pfuai.. 700mm de stiuca ,se baga 6000 de mm printre trestii,de le scoteam numai cu "spargatorul de trestii"afara... :D :D :D :D Alea locuri.."grele""..pfuai.. :D :D :D :D

Altii ,mai cerebrali..da cerebrali la maxim,pin' in virful unghiilor..le trebe..teste.
Da, ca lumea asta asa e facuta sa le faca lor ..teste.
Un dialog imaginar..

La prinz...
-Draga,ai sarat supa??
-Desigur ,dragule..
-Sigur??Ai testat-o??Cit e concentratia??Da exact,in mg/l...Altfel nu maninc..Si daca ai facut in public afirmatia..e musai sa o demonstrezi..Esti sigura ca ai testat-o??
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Sa vedem acu ce zice Petrus al nost'...El o pescuit marlin sau tarpon..??Mor de curios sa vaz..

Intre timp se anunta oaresce intariri,da tot din aia care au zis ca imi dau ignore ,da nu se pot abtine :D :D :D

Brae,dati-mi ignore si trati-va linistiti viata.. :D :D :D :D :D :D

Lumea asta e prea cruda pentru voi...

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Apr 2012, 08:37

sau hai sa comparam mere cu caise
Ma Gigi, tu o iei prea personal. Nu am pus castul la zid, nu te-am contrazis.
Eram curios de unde ai tras tu concluzia asta:
semlecangheorghe scrie:O mulineta de 200 de dolari,este mai fiabila,mai puternica si tine mai mult decit orice stella ori daiwa....
Inteleg ca e o presupunere de-a ta si atat. Si e tot mere cu caise...tocmai ca nu auzisem ca cineva sa se apuce de asemenea teste nu intelegeam de unde concluzia...
Lasa-ma cu tarponii si marlinii ca tu i-ai adus in discutie, nu io :D
Vad ca esti curios nevoie mare: am lansat si pescuit cu cateva mulinete de cast, nu mai stiu exact cu care si cate.. din amintiri: curado, pixi, parca un cronarch...si inca fro cateva. Bete.. nu mai stiu. Vrei o lista exacta? Sau vrei sa-ti spun cat timp am pescuit cu ele? F. putin, vreo juma de ora, cat sa fac cateva lanseuri precise la 35 de metri. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Apr 2012, 08:45

Concluzia vine din faptul ca o mulineta de spinn din clasele medium ,chiar si cap de serie,are un angrenaj inferior din punct de vedere al rezistentei la uzura,si din punct de vedere al fortei,decit al unei mulinete de baitcasting,chiar daca aceasta este din clasa de pret 200$

Acesta este un adevar care pur si simplu nu necesita demonstratie ,atit este de evident.
De aia nimeni nu s-a obosit sa faca un test..

Cine se oboseste sa faca test daca focul arde??E suficient sa te apropii ca sa iti dai seama.. :D :D :D :D :D
Numai tu ...'nu intelegi'..da' las ca 'prietenii stiu de ce'... :D :D :D :D

Oauu,si chiar ai fost baitcastor...Oare asa o sa ajung si io..sa dansez prin panglici?? :D :D :lol1:

.

Scrie răspuns