Brac. German.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

edy.tm
veteran
veteran

Brac. German.

Mesaj de edy.tm » 23 Sep 2010, 14:05

Buna.

Am o catea de Brac German, are carnet de sanatate, vaccinele la zi, deparazitari,...este total Maro inchis, cu o pata pe piept alba, As vrea sa stiu daca este cineva pe forum care vrea sa dea la monta un mascul de Brac. A mea este intre par scurt si par sarmos. are parul cam de 4 cm.
.Kg are 25 , si 57 cm., are 1 an si 8 luni ,am asteptat al 3-lea ciclu, fiind acesta.

De ieri a intrat in ,,calduri'' iar dupa 9 zile as vrea sa o dau la monta (bineinteles contra-cost, sau 1 pui la 4 pui fatati, sau 2 pui la mai multi de 5 pui fatati.. ), Eu am gasit pe cineva, insa am spus ca poate mai sunt si altii, nu prea imi place cum arata acel mascul, doar din simpla diferenta de marime, a mea i putin mai mare ca el, si nu este nomal, deoarece masculul trebuie sa fie mai mare ca femela.

Cei care ati avut femele, imi puteti spune va rog frumos cate ceva despre fatare, am citit de pe net, insa sunt cam deplasate acele date... Daca am sa o dau la monta la inceputul lu' octombrie, pui vor veni pe lume la inceputul lu' ianuarie, cam frig... oricum ii tin in casa, pe ei si pe masa , :D

A avut cineva o situatie ca a mea, sa i se ,,programeze'' venirea puilor pe timp de iarna ? Intr-un fel ii bine, in altul i rau..

V-asi multumi daca ati veni cu cateva propuneri,
Multumesc.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 23 Sep 2010, 14:31

Am o catea de Brac German, are carnet de sanatate, vaccinele la zi, deparazitari
Conform reglementarilor AChR daca nu e inscrisa in COR, nu are pedigree si cel putin doua calificative de foarte bine obtinute in expozitii NU ARE DREPT DE MONTA.
S'altare și bunăstare !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 23 Sep 2010, 15:09

decat s-o bunbaceasca vre-un maidanez in parc, mai bine cum vrea edy :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Sep 2010, 15:12

Taicanoe...atunci daca am o catea , care nu apartine unei rase..nu am voie sa o dau la monta? Ca o putem cataloga si pe al lui edy ca un metis de brac defapt.
Ce zici tu , se refera ca puii nu primesc pedigree , din cauza ca nu provin dintr-o mama inregistrata si astfel sunt scosi automat "inafara" rasei ....nicidecum ca edy nu are voie sa o duca la orice mascul unde doreste el...chiar si la unu cu pedigree...daca e dispus sa si plateasca, ca puii nu o sa aiba valoare din punct de vedere al rasei.

Sunt sigur ca edy nu isi face iluzii ca o sa "iasa" pui direct tatuati si cu pedigree;)
Am o catea de Brac German, are carnet de sanatate, vaccinele la zi, deparazitari
...asta a zis ca viitorul mire sa nu se abtina din cauza unor eventuale boli venerice :D :D
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 23 Sep 2010, 15:48

.... :cry: imi pare rau daca v-ati gandit la asta. Taicanoe@ eu nu vreau sa o las sa fete pui pentru ,,BANI'' , o las odata sa fete, si apoi o sterilizez, eu nici nu am vrut sa o las sa fete, insa cineva mi-a zis ca devine mai ,,ADULTA'' .... exact ca un om...

Deci nu o las sa fete pentru bani, si stiu, nu are pedigree, dar daca nu are.. inseamna ca nu are voie sa fete si ea odata ?? , sa fim realisti.. eu vreau sa o dau tot cu un brac, nu ma gandesc la unul cu pedigree, ma indoiesc ca exista ,,numai'' braci germani, cu extra nu stiu ce, din parinti campioni...

exact cum a spus si Adi_ , nu vreau sa o dau cu un Boschet... nu ca a mea ar fi vreo printesa... :)):)):))... insa mai bine caut un Brac, cat de cat... un puiut poate tin si eu :P:P:P.

ULK scrie:
...asta a zis ca viitorul mire sa nu se abtina din cauza unor eventuale boli venerice :D :D
:lol:

Numa' bine.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Sep 2010, 16:15

Stiu cum e edy ..am fost si eu ca tine, am avut aceasi "probleme" ca tine..doar ca iubirea mea pe viata e ciobanescul german :) Am avut si o mai am , desi e foarte batrana deja , una fara pedigree, a urmat dupa ea una din parinti campioni, expozitii..etc.. Oricum , favorita ramane intodeauna primul(a)... Ocupa-te de ea, cu mult drag si ti-o rasplateste neconditionat...asta e sigur.
Nickul meu tot din "domeniul" acesta vine :)....A fost bunicul , la cateaua mea ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Sep 2010, 19:13

pe langa sufletul meu care este un ciobanesc german, mai am si un brac german cu parul scurt, un bulangiu de catel si un profitor de prima clasa.
l-am cules de pe strada acuma cativa ani, de mila (cu toate ca mai aveam la acel moment inca trei caini), dar........deh, cum naiba sa rezisti cand se uita la tine cu ochii aia mari si umezi si se face covrig langa tine sa il mangai??!!
eu nu am rezistat si uite asa m-am ales cu un smecher de prima clasa, care profita de orice oportunitate de a mai infuleca cate ceva, sau de a intra in casa la coltul lui, ca deh, domnul sta in casa !!!

edy,
te'as ajuta cu placere, dar distanta este mult prea mare.
sfat : cauta solutia asta pe forumuri de vanatori, vei gasi mult mai multi braci acolo decat la pescuit :wink:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 23 Sep 2010, 19:24

Chiar am sa dau un anunt pe Hunter club.. cred.

ms.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 24 Sep 2010, 13:41

Taicanoe...atunci daca am o catea , care nu apartine unei rase..nu am voie sa o dau la monta? Ca o putem cataloga si pe al lui edy ca un metis de brac defapt.
Nu dati cu pietre in mine, nu am facut decat sa-l informez pe edy despre prevederile legale ca-l stiu mai tinerel si poate nu e in tema.
Nimeni nu te poate opri sa o dai la monta dar ... de ce ?
insa cineva mi-a zis ca devine mai ,,ADULTA''
:lol: asta face parte din "folclor" - cine ti-a spus chestia asta e total pe langa orice inseamna chinologie. Daca acea catea nu are aptitudini clare de vanatoare nu are rost s-o dai la monta ... si asa e plina tara de caini fara stapan si nu peste tot sunt oameni ca lupul de valcea ca sa ia de pe strada un catel si sa-l creasca cu raspundere si dragoste.
Chiar crede cineva ca pentru o catea cea mai mare bucurie e sa fete ? Ce vei face cu cateii daca nu vei gasi doritori sa-i creasca ?
S'altare și bunăstare !

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 24 Sep 2010, 14:33

doritori sunt.... Dar oricum si veterinarul mi-a spus ca e mai bine sa o las sa fete. ...

Scrie răspuns