Brac. German.

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Sep 2010, 14:47

Se spune (de veterinari) ca sunt mai predispusi la chisturi, cancer mamar, uterin , daca nu au "activitate" pe acolo....Dar poate sa spuna , asta doar si din simplul motiv, sa aiba ce lucra...inca vreo 4-6-8 vaccinuri, deparazitari nu strica nici lui :)...Eventual o cezariana ceva..Tre' sa mance si gura lui :)

Nu cred ca am vazut brac german(metis) pe strada ,devenit maidanez...sigur se gasesc stapani..mai ales daca nu pentru bani se dau...Nu raman pe strada 100%.
Sunt multi care vor sa dea la monta o catea, doar pentru simplul motiv ca o iubesc foarte mult si vor o "contiunare" a ei, printr-un pui , cand ea nu o sa mai fie.

Eu de asta regret ca nu am dat-o la monta niciodata...si deja e prea batrana :(.. Doar pentru firea ei echilibrata, curajoasa ar fi meritat..pot sa zic ca nu are defecte de caracter...care normal, sunt de evitat la reproducere.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 24 Sep 2010, 19:09

prin arad sunt catva vanatori care au brac german. Din pacate am cam pierdut legatura cu ei. Daca nu reusesti de data asta o sa incerc pana atunci sa te ajut
Dar sper sa reusesti. eu ma zgarai pe ochi ca nu am pastrat inca o catea de la catelele pe care le-am avut si acum am pierdut "rasa" Aveam maidanezi de rasa care rupeau sobolanii :wink: si ultima catea s-a stins brusc din viata si era tanara :cry: :cry:

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 24 Sep 2010, 19:32

ULK. exact deci o poate ajuta si la sanatate,....

Luci. imi pare rau pentru cateaua ta.... :( nu cred ca am sa am nevoie de ajutorul acela, insa iti multumesc. cred ca se rezolva :D .

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 25 Sep 2010, 22:18

.
Chiar crede cineva ca pentru o catea cea mai mare bucurie e sa fete ? Ce vei face cu cateii daca nu vei gasi doritori sa-i creasca ?
...nici a mea nu a vut pedigree si ptr aia catzeii is prin germania,acum depinde ce vrei de la caine,sa il cresti in casa sau sa faci vanator din el...

....si da, e o bucurie ptr catzea sa aiba puii,sa vezi catzeii la 4 lunii cu masa pe camp cand ii invatza sa caute soareci pe sub zapada cu mutrele pline de zapada si debusolatzi de ce se intampla, sau cand ii certzi si se ascund intr-un cos mare de numai capul il scot si se uita la tine fix doar doar faci vreo greseala sa poata sari pe tine, atunci nu itzi mai vine sa dai catzeii de langa mama......

...dar cine isi ia brak nu o sa il uite asa de usor,e un caine foarte atasat de stapan, atent la fiecare comanda si mai ales un mare pofticios (de la grisine pana la afine)

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 26 Sep 2010, 11:31

edy.tm scrie:doritori sunt.... Dar oricum si veterinarul mi-a spus ca e mai bine sa o las sa fete. ...
daca asa a spus veterinarul intraba-l daca a facut facultatea prin cursuri la distanta sau cat a costat diploma. :lol:
Tot n-am inteles ... aceasta catea merge bine la vanatoare sau e doar un caine de companie ?
si da, e o bucurie ptr catzea sa aiba puii,sa vezi catzeii la 4 lunii cu masa pe camp cand ii invatza sa caute soareci pe sub zapada ...
La 4 luni cateii sunt deja la alti stapani :lol: si bucuria vizuala e a stapanului ... eu ma refeream la "bucuria" perioadei de gestatie, la "bucuria" fatarii (doamane fereste de o complicatie - cezariana etc.) la "bucuria" alaptarii ...
"edy.tm" - un puiut poate tin si eu
Te-ai gandit ca poate sa fete intre 5 si 10 puiuti ? ca toti acestia vor trebui deparazitati si vaccinati ? toate acestea costa ... in perioada gestatiei si alaptarii cateaua are nevoie de hrana de calitate si poate ceva suplimente de vitamine ... crezi ca se merita tot deranjul pentru " poate tin si eu unul" ???
S'altare și bunăstare !

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 26 Sep 2010, 12:36

.... Eu o tin ca si caine de companie, deci nu e pentru vanatoare, in situatia mea.

Si da, m-am gandit ca o sa trebuiasca sa deparazitez, vaccinez... pe fiecare, si opricum 10 nu are cum sa fete de prima data,... prima data fata putini pui.

Insa oricum 1-2 pui dau la baiatul cu masculul, si ceilalti ii deparazitez si ii vaccinez, un vaccin este 50 lei parca, si o deparazitare 10 lei, , doar ca nu stiu cam cate vaccinuri o sa trebuiasca sa fac de unul, pana in 2 luni. cred ca 2 vaccinuri, sau unul....

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 26 Sep 2010, 13:27

...taica fiecare care isi ia catzea stie la ce se incumeta,daca nu isi da seama la ce se baga inseamna ca e un mare tampit...

....mie imi plak si catzeii iar primi crescutzi de la o lüpoaika neagra ca smoala m-au recunoscut dupa aproape 2 ani(unu la lugoj si altul aici in oras) cand am dat ochii cu ei, iar stapanilor nu le venea sa la creada ochilor ca lupul fioros din tzark sare pe mine in 2 labe si ma linge de bucurie(aveam vreo 10 ani)si tot asa au fost datzi pe la 4 luni, asa ka fiecare care creste catzei ptr placere si nu ptr afacere nu se incumeta sa i dea asa de repede,ii tzine mai mult ca sa fie sigur ca noi stapani nu au probleme cu ei,esentzial e cum ii cresti si cat de mult ai grija de ei si mama,daka nu faci lucrurile astea mai bine itzi iei hamster si il inchizi in cuska.....

....deci edy gandeste-te bine la ce vei face cu catzeaua si puii pe care ii va fata,de obicei la prima fatare pana in 5 face braku german cu paru scurt
....si mare grija la urechi sunt foarte sensibile,ai grija sa fie curate de fiecare data cand o speli sau dupa ce vii de la plimbare din park sau de pe camp

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 06 Dec 2010, 13:47

Suzy , a mea a fatat chiar acuma 2 zile.. intre 4-5 decembrie. Dimineata m-am trezit cu cusca plina de puiuti, inca nu e asa frig, ii mai tin vreo 2-3 zile afara in cusca cu Ea, si apoi ii bag in casa... Nu i-am numarat, insa sunt cam 7-8 .. niste frumuseti de puiuti , Si nu-i adevarat cum mi-au spus unii, Suzy ma lasa si pe mine si pe alti in apropierea custii, pe mine m-a lasat sa ii si aranjez in cusca, ca nu stateau cum-trebe, si nici un sunet n-o scos Mamica... si ca tot ati zis ca nu are drept de monta.. ,,Taicanoe'' am lasat la monta tot cu un Brac :wink:

Imagine
Imagine

Nebuna si-a bagat si mingiuca cu ea in cusca :lol: :lol: :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 06 Dec 2010, 14:04

:lol: sa iti traiasca patatzii :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Dec 2010, 14:49

sa-ti traiasca micutii. baga-i in casa cat mai repede. puii sunt foarte sensibili in primele 2 saptamani de viata. in plus trebuie sa-i ti sub supraveghere iar cant sug trebuie sa ii muti pe rand la tatele cu lapte (in general cele de pe piept vor fi mai putin productive ). unii dintre catei (cei care ajung la tate mai bogate) se vor dezvolta mai repede si vor tinde sa-si pastreze locul la tate impingandui pe ceilalti. cel mai simplu e sa-i marchezi pe fiecare cu cate o ata (de culori diferite) si sa-i pui tu la alaptat in grupe de cate 4. laptele matern in primele 2 saptamani contine foarte multi anticorpi si ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte sistemul imunitar din acest motiv e important sa ajunga toti la tate.

Scrie răspuns