Brac. German.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
inca ceva, un catel care nu se hraneste intra in hipotermie in cateva ore si apoi si daca il pui la tata nu poate manca intrucat nu are forta necesara sa suga. trebuie sa ii monitorizezi macar odata la doua - terei ore sa vezi daca e totul ok. daca totusi intra in hipotermie incalzesti apa in peturi de juma de kil is catelul infasurat intro paturica de lana inconjurat de aceste peturi. preferabil 2 dintre ele le prinzi cu scotch una de alta astfel incat sa le poti pune sub catel. cand isi revine si incepe sa miste , il pui la tata chiar daca trebuie sa-i dai pe restul deoparte.
- kingofbeasts
- veteran
sa nu uiti de mamica. trebuie controlata la tate macar odata pe zi sa nu apara coagulari de lapte la vreuna dintre lel. ideal ar fi sa pui catei sa suga de la toate. daca nu va trebui mulsa pentru ca in caz de coagulare risti sa faca mastita. pana la 7-8 zile de la fatare e posibil sa mai elimine bucati de placenta si/sau un lichid maroniu urat mirositor. asta e normal in primele 8 zile dar dupa acest termen daca mai apar astfel de scurgeri trebuie mers la veterinar. veterinarul va trebui sa-ti fie cel mai bun prieten in perioada asta , orice chestiune anormala pe care o observi trebuie sa o discuti cu el. in multe situatii timpul de reactie e vital (intre cateva minute si cateva ore) din acest motiv proaspata familie patruped trebuie monitorizata permanent. temperatura ambientala pentru pui e recomandat sa fie de minim 21 grade celsius mai ales cand mama ii paraseste temporar pentru necesitati.
Va multumesc de urari 
@King- Multumesc de indicatiile spuse, unele stiam si eu, insa cu tatele nu stiam, prea multe, .. stiam ca poate sa faca ,,Mastita'' sau cum i zice, insa nu stiam ca trebuie sa verific eu... Doctortita nu mi-a zis.. insa e o doctorita foarte buna,mi-a dat multe indicatii... Ti se pare ceva in neregula, daca unii din pui 1-2-3 stau cu fundul la burta mamei si parca ,, se odihnesc'' ... eu cred ca au supt destul si au lasat si pe altii in loc... insa l-am mutat in fata sa suga..
Ceva mi s-a parut in neregula, azi am lasat-o sa-si faca nevoile... primul Scaun l-a avut cu o culoare NEAGRA , negru-negru-negru , probabil a mancat un pui
dar celelalte 2 scaune, la decurs de 2-3 minute dupa primul, au fost normale... Si da, i curge putin lichid negru, din ,,Vagin'' insa aia o sa se duca de la sine.. exact cum ai spus, probabil 7-8 zile tine.. si dupaia gata. Insa, cum imi dau seama ca are hipotermie..? Am vazut ca unii nu prea au chef, e exact ca atunci cand mananci de numai poti.. ai starea aia aiurea.. asa era si asta.. insa nu mai are nimic.. deocamdata
@Taicanoe- Ms de urari, insa.. nu eu sunt taticul

@King- Multumesc de indicatiile spuse, unele stiam si eu, insa cu tatele nu stiam, prea multe, .. stiam ca poate sa faca ,,Mastita'' sau cum i zice, insa nu stiam ca trebuie sa verific eu... Doctortita nu mi-a zis.. insa e o doctorita foarte buna,mi-a dat multe indicatii... Ti se pare ceva in neregula, daca unii din pui 1-2-3 stau cu fundul la burta mamei si parca ,, se odihnesc'' ... eu cred ca au supt destul si au lasat si pe altii in loc... insa l-am mutat in fata sa suga..

Ceva mi s-a parut in neregula, azi am lasat-o sa-si faca nevoile... primul Scaun l-a avut cu o culoare NEAGRA , negru-negru-negru , probabil a mancat un pui

@Taicanoe- Ms de urari, insa.. nu eu sunt taticul

- kingofbeasts
- veteran
edy, cateaua dupa ce fata mananca placenta si spalla puii de sange si celelalte . Scaunul negru al ei de acici provine . daca era vreun pui mort la nastere il scotea din cuib nu-l manca. Cand ai suspiciuni ca un pui are hipotermie pai mana pe el sa vezi daca e rece (mai exact mai rece decat cei care par ok) . daca e hipotermic o sa iti para lesinat sau cel putin neajutorat. de regula il gasesti in afara cuibului sau separat de ceilalti. trebuie sa iti pui intrebari ori de cate ori vezi un pui izolat de restul si de mamica si care nu plange sau nu doarme. in primele zile puii nu se pot incalzi singuri (nu-si pot face termoreglaj) si depind de caldura provenita de la mama sau din mediul exterior pentru a supravietui. din acest motiv ei in permanenta se inghesuie unii in altii si stau lipiti de mamica.edy.tm scrie:Va multumesc de urari
Ceva mi s-a parut in neregula, azi am lasat-o sa-si faca nevoile... primul Scaun l-a avut cu o culoare NEAGRA , negru-negru-negru , probabil a mancat un puidar celelalte 2 scaune, la decurs de 2-3 minute dupa primul, au fost normale... Si da, i curge putin lichid negru, din ,,Vagin'' insa aia o sa se duca de la sine.. exact cum ai spus, probabil 7-8 zile tine.. si dupaia gata. Insa, cum imi dau seama ca are hipotermie..?
inca ceva, mamica trebuie sa aiba suficient loc in cuib pentru ca atunci cand se misca sau isi schimba pozitia sa nu se aseze pe pui si sa-i striveasca sau sa-i sufoce.
ps. nu sunt veterinar dar am trecut anul asta prin asa ceva . oricum intreab-o si pe doctorita despre ceea ce am spus
Despre ceea ce spui, e totul in regula , pana acuma nici un pui nu era mai separat.. sau rece.. mi se par toti OK.
Ms ca mi-ai zis de unde a provenit scaunul acela negru.. Cred ca ai dreptate.. Nu m-am gandit la asta...
Pui sper sa nu aibe probleme cu frigul, cat ii mai tin in casa.. ca aici timpul e fain, si oricum, e multa caldura inauntru in Cusca.. Cusca e mare, (ceea ce nu ajuta la caldura) Insa, e facuta toata din lemn... Apoi am placat-o toata cu Polistiren de 2 cm,i i-am pui o folie groasa.. si apoi... Am imbracat-o toata in talbla din aceea pentru acoperisuri.. tabla groasa... si In plus are si usita, Deci cusca e facuta ETANS.
Nu au probleme cu frigul, au si o patura mare...Sper sa fie totul bine..
Oricum, iti multumesc de sfaturile date, am sa tin cont de ele.
Ms ca mi-ai zis de unde a provenit scaunul acela negru.. Cred ca ai dreptate.. Nu m-am gandit la asta...

Oricum, iti multumesc de sfaturile date, am sa tin cont de ele.

Inca o data va multumesc de urari.- apelez din nou la voi.
Pana acuma a fost totul in regula... am avut o problema cu unul, ca a cazut din cuib, cand au stat primele 2 zile afara, si a intrat in hipotermie, dar m-am descurcat... l-am pus putin pe calorifer, l-am mai frecat, l-am tinut in poala, si apoi l-am pus la tata, langa ceilalti sa se incalzeasca..
Acuma - duminica asta fac 3 saptamani, deci ei au acuma 3 saptamani fara 3 zile, insa, Nu prea stiu ce sa le dau de mancare dupa 3 saptamani , am citit ca trebuie sa le dau bobite royal canin pentru nou-nascuti, inmuiata in lapte/apa si facuta pasta, paine cica nu-i voie ca fermenteaza... M-am gandit sa le fac lapte cu orez,gris, bine fiert, insa nu stiu daca i bun, ce spune-ti ? am zis bine ? sper ca am inteles ceea ce am citit pe net, insa sunt foarte putine topic-uri deschise pe aceasta tema, .
Lapte de 1,5/3,5 grasime. ? care e mai bun ? as putea sa-i dau pur si simplu, lapte fiert sau amestecat cu un galbenus de ou? + indulcit cu putina miere ?
Nu face Colici sau cum li se zic .. (viermi) stiu ca la 3 saptamani trebuie sa-i duc la deparazitare..
Mai scurt. : Cine a crescut pui de cutu, sa-mi spuna si mie micile mari ,,secrete'' din alimentatia unui pui de +3 saptamani.
In supe,cu zarzavaturi,oase de vita.. carnita de pui.. si altele, nu prea am incredere. ...
Va rog dati-mi niste sfaturi... ca tot am citit ca nebunul pe net, si nu prea am gasit mare lucru..
Numa' bine.
si SARBATORI FERICITE TUTUROR.!
Pana acuma a fost totul in regula... am avut o problema cu unul, ca a cazut din cuib, cand au stat primele 2 zile afara, si a intrat in hipotermie, dar m-am descurcat... l-am pus putin pe calorifer, l-am mai frecat, l-am tinut in poala, si apoi l-am pus la tata, langa ceilalti sa se incalzeasca..
Acuma - duminica asta fac 3 saptamani, deci ei au acuma 3 saptamani fara 3 zile, insa, Nu prea stiu ce sa le dau de mancare dupa 3 saptamani , am citit ca trebuie sa le dau bobite royal canin pentru nou-nascuti, inmuiata in lapte/apa si facuta pasta, paine cica nu-i voie ca fermenteaza... M-am gandit sa le fac lapte cu orez,gris, bine fiert, insa nu stiu daca i bun, ce spune-ti ? am zis bine ? sper ca am inteles ceea ce am citit pe net, insa sunt foarte putine topic-uri deschise pe aceasta tema, .
Lapte de 1,5/3,5 grasime. ? care e mai bun ? as putea sa-i dau pur si simplu, lapte fiert sau amestecat cu un galbenus de ou? + indulcit cu putina miere ?
Nu face Colici sau cum li se zic .. (viermi) stiu ca la 3 saptamani trebuie sa-i duc la deparazitare..
Mai scurt. : Cine a crescut pui de cutu, sa-mi spuna si mie micile mari ,,secrete'' din alimentatia unui pui de +3 saptamani.
In supe,cu zarzavaturi,oase de vita.. carnita de pui.. si altele, nu prea am incredere. ...
Va rog dati-mi niste sfaturi... ca tot am citit ca nebunul pe net, si nu prea am gasit mare lucru..
Numa' bine.
si SARBATORI FERICITE TUTUROR.!