Brac. German.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- modigliani
- veteran
1 - Colicii nu-s vreun soi de viermi , sunt dureri intestinale . Survin de la trecerea de la hranirea ombilicala la cea bucala . Si oamenii patesc asta .
2 - Parere personala ( si-am crescut multi caini ) , fierbe-le niste oase de vita cu maduva multa . o sa rezulte un soi de piftie extrem de hranitoare . ,, Inventiile " astea de la Pet Shop-uri sunt niste ineptii , mai ales in perioada de dezvoltare a unui catel .
3 - Da , le poti fierbe ceva orez cu resturi de legume . La fel , poti ajuta fiertura respectiva cu ceva oase de vite .
4 - Painea nu-i chiar asa de daunatoare , dar este recomandat ca-n perioada de crestere , pana pe la 14 - 16 luni s-o eviti . Pentru un caine nerasfatat se poate constitui in baza hranei ( in cazul in care decizi sa nu-l hranesti cu ,, rogodele " de la Pet Shop )
5 - Evita laptele , interesul tau este sa-l intarci cat mai repede . Nu vorbim aici de faptul ca n-ai acces la lapte de catea , iar orice altfel de lapte este in sine cel mai bun mediu pentru dezvoltarea multor bacterii sau microorganisme ( d-aici colicii , diaree , intoleranta la unele substante din hrana , etc )
2 - Parere personala ( si-am crescut multi caini ) , fierbe-le niste oase de vita cu maduva multa . o sa rezulte un soi de piftie extrem de hranitoare . ,, Inventiile " astea de la Pet Shop-uri sunt niste ineptii , mai ales in perioada de dezvoltare a unui catel .
3 - Da , le poti fierbe ceva orez cu resturi de legume . La fel , poti ajuta fiertura respectiva cu ceva oase de vite .
4 - Painea nu-i chiar asa de daunatoare , dar este recomandat ca-n perioada de crestere , pana pe la 14 - 16 luni s-o eviti . Pentru un caine nerasfatat se poate constitui in baza hranei ( in cazul in care decizi sa nu-l hranesti cu ,, rogodele " de la Pet Shop )
5 - Evita laptele , interesul tau este sa-l intarci cat mai repede . Nu vorbim aici de faptul ca n-ai acces la lapte de catea , iar orice altfel de lapte este in sine cel mai bun mediu pentru dezvoltarea multor bacterii sau microorganisme ( d-aici colicii , diaree , intoleranta la unele substante din hrana , etc )
ce sfaturi mai vrei???!!!edy.tm scrie:MS de sfaturi.
Prima data am sa incerc totusi sa le dau o pasta din crocanele si apa... si apoi pe parcurs cre ca am sa incep cu supe pana pe la 4-5 saptamani, ca dupaia le dau numai crocanele... si pe langa si ceva branzica..
mai astept ceva sfaturi daca mai are cineva de adaugat..
Modigliani ti-a dat cele mai bune sfaturi posibile, insa tu tot ce stii sau ce vrei, faci.
cu toate ca ai citit pe internet, ca te-ai documentat asa cum zici, ai venit aici si ai cerut sfaturi si le-ai primit, majoritatea foarte bune si demne de urmat.
si??!!
tu tot ceea ce crezi ca este mai bine pt tine ai facut, deci la ce bun sa mai ceri sfaturi daca tot ce vrei tu faci??
cum dumnezeu sa le dai la catei o pasta formata din apa si pelete de la pet shop?? doar ti s-a spus cat se poate de clar ca nu le face bine.
urmeaza ce ti-a spus Pictorul mai sus, chiar nu a vorbit din carti, omul stia ce spune se vede ca a crescut caini.
p.s. ai idee cum se cresteau cainii lupi la scoala de dresaj de la Sibiu?? crezi ca le dadeau pelete??
ciorbe din zarzavaturi din gradina penitenciarelor si foarte rar ceva oase sau carnita si cu toate astea aveau cea mai mica mortalitate si cea mai buna rata de crestere.
daca pe noi nu ne crezi (sau nu vrei), cauta un veterinar batran care sa nu aiba magazin de vanzare cu produse pet shop si cerei sfatul.

p.s scuze ca am rabufnit pe tine, dar cainii mi sunt foarte dragi si este pacat sa nu primeasca cea mai buna crestere
Adi.....
Mie veterinarul mi-a zis de ceva crocanele sa le dau + lapte/apa apoi am citit ca supele sunt bune... asa mi-a zis si modigliani, insa eu nu vreau sa le schimb dieta DIRECT de la lapte la supe, si am zis ca poate i mai bine sa le dau crocanele cu lapte, prima data si apoi sa le schimb, pana ajung la supe...
.. si de unde stii ca eu fac ce vreau, pana acuma ce mi-a zis Kingofbest am si facut, am tinut cont foarte mult de sfaturile lui...
Pelletele alea pentru ce au fost facute ? nu pentru puiuti ? pai daca nu erau bune atunci le luau de pe piata,ca nu se cumpara... Vi tu si zici ca nu-s bune...
Eu la cateaua mea deabia pot sa-i dau niste supa sau ceva mai consistent , deoarece am obs ca face si ea diaree si imediat fac si pui, cum nu i-am mai dat supe, cum pui au avut scaunul corespunzator, (tare). Manca intr-un pedigree, si se simte excelent.
Supe supe si i-ar supe... pai am zis ca le dau supe de la 4 saptamani in colo, insa perioada asta 3 saptamani pana la 4 saptamani pentru mine este cea mai grea.. ca trebuie sa le schimb dieta...
Si de unde ti-o venit sa zici ca eu nu cred, sau nu vreau... ??? spune-mi sa nu mor PROST.
Mie veterinarul mi-a zis de ceva crocanele sa le dau + lapte/apa apoi am citit ca supele sunt bune... asa mi-a zis si modigliani, insa eu nu vreau sa le schimb dieta DIRECT de la lapte la supe, si am zis ca poate i mai bine sa le dau crocanele cu lapte, prima data si apoi sa le schimb, pana ajung la supe...
.. si de unde stii ca eu fac ce vreau, pana acuma ce mi-a zis Kingofbest am si facut, am tinut cont foarte mult de sfaturile lui...
Pelletele alea pentru ce au fost facute ? nu pentru puiuti ? pai daca nu erau bune atunci le luau de pe piata,ca nu se cumpara... Vi tu si zici ca nu-s bune...
Eu la cateaua mea deabia pot sa-i dau niste supa sau ceva mai consistent , deoarece am obs ca face si ea diaree si imediat fac si pui, cum nu i-am mai dat supe, cum pui au avut scaunul corespunzator, (tare). Manca intr-un pedigree, si se simte excelent.
Supe supe si i-ar supe... pai am zis ca le dau supe de la 4 saptamani in colo, insa perioada asta 3 saptamani pana la 4 saptamani pentru mine este cea mai grea.. ca trebuie sa le schimb dieta...
Si de unde ti-o venit sa zici ca eu nu cred, sau nu vreau... ??? spune-mi sa nu mor PROST.
adiwolf scrie:
cum dumnezeu sa le dai la catei o pasta formata din apa si pelete de la pet shop?? doar ti s-a spus cat se poate de clar ca nu le face bine.
urmeaza ce ti-a spus Pictorul mai sus, chiar nu a vorbit din carti, omul stia ce spune se vede ca a crescut caini.
daca pe noi nu ne crezi (sau nu vrei), cauta un veterinar batran care sa nu aiba magazin de vanzare cu produse pet shop si cerei sfatul.![]()

io nu am caini si nu am crescut niciodata dar expresia
sa le dau o pasta din crocanele si apa

numa daca o compari mintal fara a fi crescator de cani cu
nu cred ca tre sa fi un geniu sa iti dai seama care din cele doua variante e mai sanatoasafierbe-le niste oase de vita cu maduva multa . o sa rezulte un soi de piftie extrem de hranitoare

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
- modigliani
- veteran
Experiment : Inainte sa dai cainilor ,, crocanele cu apa " pune cateva ,, crocanele " in apa la muiat . O sa ai o revelatie extrem de ..... voluminoasa !!! Practic ai sa descoperi rostul hranei de la PetShop . E facuta sa se umfle , sa sature animalu' . Daca exagerezi cumva risti sa-ti explodeze cainele , si cand spun asta vorbesc serios !edy.tm scrie: am sa incerc totusi sa le dau o pasta din crocanele si apa...
Repet ( vb lu' AdiWolf : iubesc cainii si fara sa-i fi scarpinat vreodata intre urechi , ca atare-mi pasa si de al tau ) , rogodelele de la PetShopuri sunt create chimic , special facute sa sature cainele cu un efort minim din partea stapanului .
Vrei sa ai CATIVA ANI BUNI un caine sanatos ??? In cazul asta , macar in primul an de viata , in anul in care se formeaza fizic si psihic HRANESTE-L NATURAL ! Legume , oase fierte , orez , resturi de la masa familiei , etc . EXCLUS PETSHOP !!! Dupa cam un an - un an jumate de viata , odata ce s-a format si capata imunitatea fireasca poti sa-l hranesti si cu asa ceva .
Si mai spun odata : neavand lapte de catea ( fireste ca n-ai de unde ! ) elimina-i cat mai rapid laptele din alimentatie .
- modigliani
- veteran
A creste un caine presupune si a stii cu lux de amanunte ce anume presupune aceasta rasa .edy.tm scrie: insa eu nu vreau sa le schimb dieta DIRECT de la lapte la supe, si am zis ca poate i mai bine sa le dau crocanele cu lapte, prima data si apoi sa le schimb, pana ajung la supe...
Ancestral , tragandu-se din lupi si rase salbatice , nu-i nicio nenorocire daca-i tii nemancati o zi sau doua ( am sa mai spun ceva pe tema asta la final de postare ) .
Cainele tinde sa fie moftuors si sa te impresioneze . Tine-l nemancat o zi sau doua ( ca nu i se intampla absolut nimic , cel mult ,, scartaie " de te umple de nervi ) si ai sa vezi cum singur-singurel face tranzitul de la hrana de mic la cea pe care vrei sa i-o administrezi .
Aceasta ramura , canidele , au fost de multe ori flamanzi prin paduri sau stepe . Metabolismul lor tolereaza lejer foamea pret de doua-trei zile .
...........................................
Toti cateii pe care i-am avut i-am crescut tinandu-i flamanzi O ZI PE SAPTAMANA . Asta pana la un an al lor . Ziua respectiva are rostul de a trece prin tranzitul intestinal resturile de hrana ce n-au fost digerate complet ( hrana omnivora ) . Chiar si-n ziua fara hrana au avut scaun ca-n orice zi . Nu in ultimul rand , dupa o asemenea zi dandu-i cateceva din mana nu vei face decat sa-i inoculezi respectul pentru tine . Practic , indiferent de ce se spune , hranirea din mana si vocea autoritara a stapanului ( fireste , odata cu mangaieri- bonus ) consolideaza si defineste relatia dintre cei doi .
A creste un caine are ca prima conditie a gandi ca un caine si in a-l trata ca atare . Relatia gen ,, Bubico " , cu poampoane , bombonele si rasfat peste masura va face din cainele nostru un ,, balast " gratuit , un decor haios prin preajma-ne .
- modigliani
- veteran
Sarbatori Fericite tuturor!!!
2. La caini nu stiam de treaba asta cu postu odata pe sapt, dar la alte animale (porci in special) stiu ca se aplica si cresterea in greutate este vizibila; spuneau batranii ca asa se ingrasa mai usor.
@edy.tm
Eu as zice sa hranesti cateii asa cum spune modigliani, iar daca ai dat catelei ou crud si branza proaspata ai putea sa dai si la catei. Desi e atat de laudata hrana uscata eu nu as da unui catel asa ceva. Nimic nu se compara cu mancarea proaspat gatita (mancare pt catei, nu pt oameni). Tu preferi conservele sau o mancare proaspata??? Cainii la origine au mancat hrana cruda. Bilele au aparut muuult mai tarziu
Aproppo de granulele din comert... or fi bune ca supliment sau ca aliment de baza dar la maturitate. Cainele alor mei (aprox husky) are aproape tot timpul bile intr-un bol. Dar mancarea care i-o da mama e baza, chiar daca are de unde alege. Si nu e supraponderal...
PS pictore parca ai boxeri... Am un tricou (nu mai e chiar nou) cu un boxer imprimat pe piept. Acum l-am redescoperit. Daca il vrei da un semn
1. Cainii sunt ca niste copii. Daca iti prind slabiciunile ajung sa controleze relatia caine/stapan si nici macar sa nu-ti dai seama...modigliani scrie:Cainele tinde sa fie moftuors si sa te impresioneze .
Toti cateii pe care i-am avut i-am crescut tinandu-i flamanzi O ZI PE SAPTAMANA . Asta pana la un an al lor
2. La caini nu stiam de treaba asta cu postu odata pe sapt, dar la alte animale (porci in special) stiu ca se aplica si cresterea in greutate este vizibila; spuneau batranii ca asa se ingrasa mai usor.
@edy.tm
Eu as zice sa hranesti cateii asa cum spune modigliani, iar daca ai dat catelei ou crud si branza proaspata ai putea sa dai si la catei. Desi e atat de laudata hrana uscata eu nu as da unui catel asa ceva. Nimic nu se compara cu mancarea proaspat gatita (mancare pt catei, nu pt oameni). Tu preferi conservele sau o mancare proaspata??? Cainii la origine au mancat hrana cruda. Bilele au aparut muuult mai tarziu
Aproppo de granulele din comert... or fi bune ca supliment sau ca aliment de baza dar la maturitate. Cainele alor mei (aprox husky) are aproape tot timpul bile intr-un bol. Dar mancarea care i-o da mama e baza, chiar daca are de unde alege. Si nu e supraponderal...
PS pictore parca ai boxeri... Am un tricou (nu mai e chiar nou) cu un boxer imprimat pe piept. Acum l-am redescoperit. Daca il vrei da un semn
Pai asa am sa fac, de luni incolo incep sa le dau papa.luci_t scrie:Sarbatori Fericite tuturor!!!1. Cainii sunt ca niste copii. Daca iti prind slabiciunile ajung sa controleze relatia caine/stapan si nici macar sa nu-ti dai seama...modigliani scrie:Cainele tinde sa fie moftuors si sa te impresioneze .
Toti cateii pe care i-am avut i-am crescut tinandu-i flamanzi O ZI PE SAPTAMANA . Asta pana la un an al lor
@edy.tm

Ali- eu nu prea i-am dat conserve la a mea, mai mult ii dadeam mancare proaspata .. de-a noastra. Chiar si acuma am 2 conserve din alea mari de 800 gr cred in frigider... ca nu prea ii dau.
Va doresc Sarbatori fericite Si Un an nou cat mai bun.
Rog un moderator sa inchida topic-ul... cred ca nu mai e nimic de spus...
Numa' bine.