Scrumbie italiana

Durata de preparare: 

Ingrediente: 
4 scrumbii proaspete, ½ l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper,
sare, verdeata, 3 linguri de ulei

Mod de preparare: 
Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa
stea presarat cu sare 5 min. Se curata morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subtiri, se pun intr-o
oala, se adauga sare si boabe de piper si se acopera cu vin alb.
Se fierbe zarzavatul 20 min., dupa care se pun scrumbiile intregi si se fierb impreuna cu zarzavatul inca
20 min. Se scot si se pun pe un platou usor adancit, si se inconjoara cu sos de ciuperci.
Sosul se prepara din ciuperci spalate bine, taiate felii subtiri si scazute pe foc mic cu ulei, sare si
boabe de piper. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga peste ele un pahar de supa in care a fiert
pestele. Se scade totul pe foc mic 15 min., dupa care sosul de ciuperci se toarna fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeata tocata deasupra.

Observatii: