Crap la gratar cu sos de unt

Durata de preparare: 

Ingrediente: 
1 kg de crap curatat si spalat, sare, 3 linguri unt,
1 lamaie, 1 lingura mustar, piper macinat

Mod de preparare: 
Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min.
Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras,
se scoate pe un platou si se taie feliidupa ce s-aracorit putin.Se prepara un sos din unt
si lamaie astfel: untul se inmoaie pe foc mic, apoi se trage cratita de pe foc, se adauga
zeama de la o lamaie si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza bine.
Se adauga mustarul, continuand operatia.Cand sosul arata cao crema consistenta, se sareaza si se
tine la cald.Se toarna peste pestele fript si se serveste imediat.
Sosul se poate servi si cu pastrav la gratar si sau rasol.

Observatii: