CLEANUL
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Bine v-am gasit si fir intins. Am si eu o intrebare. Pescuiesc pe Buzau, mai sus de Berca, si am inteles ca este clean. Pana acum m-am orientat la mreana, dar as incerca si la clean. Ce sfaturi imi dati? Pescuit la adancime, cu plumb culisant? Sau un pater noster clasic? Cam ce dimensiune la carlig si cu ce momeala sa incerc? Pot sa va spun ca in general, in perioada asta apa este tulbure si semitulbure. De asemenea, chiar in zonele cu apa mai adanca, Buzaul este destul de repede, deci la pluta nu stiu daca as reusi sa pescuiesc.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Stalker
reusesti incearca cu greiere la mers, lacuste, boabe de porumb cand apar ele in lapte, mai jos de epurare merge bine cleanul si la viermisori, mai pe tomana poti lua bine la boaba de strugure in dolii, cand sunt visine le poti incerca si pe acelea, bucatele de ficat de pui, merge bine si mamaliga si broscutele mici merg la fel de bine, mormolocii .... - ca "arma" este suficenta o telescopica usoara de 5 m echipata cu un fir de 0,18 de lungime superioara vergii, un but de 15-18 cm de grosime 0,16, un carlig mediu in functie de ce momeala te hotarasti sa folosesti o pluta micuta echilibrata cu 2-3 alice mici. iar la pluta merita sa-ti legi un carlig deoarece cand ii este lui sa atace dadea de multe ori in pluta pe cadere si avand carlig acolo ii pacalesti. Daca vrei sa faci spinn in cearca rotative mici de ex de la mepps 00 max 1 recuperate prin gropane insistat mult ca vor aparea si atacurile. Nush cat clean o mai fi pe Buzau dar merita incercat.Ai renuntat asa repede la mreana dupa ce a plecat cu batu ? fir intins si bete pe apa. acu ramaii dator sa-mi zici locuri de pescuit din Galati
ca is nascut acolo si mereu cand ma duc nu-mi iau undita ca nush lacurile din imprejurimi 

-
- utilizator nou
Patania cu batul a fost asa: dupa ce a tras, eu eram la buchet de rama rosie, a miscat pluta usor de doua ori. Dupa care a urmat lovitura, doua trasaturi de-au incovoiat varga, si la a treia poc batul pleaca pe apa. M-am repezit sa-l scot si am aruncat din nou. Intre timp, am facut cativa pasi, pescuiam in firul apei, m-am dezechilbrat si am facut o baie de toata frumusetea in apa de 30 cm.
M-am ridicat ud fleasca, inclusiv telefonul agatat de gat, tigarile si cheile de la masina cu cip si telecomanda de la alarma!
Asa ca am plecat repede, era destul de rece afara plus ca trebuia sa demontez aparatura si sa o usuc. Asta e. E prima data cand le iau la mine, de obicei le las pe mal, si prima data cand cad in apa. Asta a fost razbunarea mrenei!
Locuri de pescuit in Galati, mda, slabut in general doar Prutul merge bine acum la crap si somn. Rama neagra si mamaliga. Scuze de off topic, dar somnul cred ca-l putem baga la rapitori. Am vazut moaca de 6 kg scoasa la devon, un pestisor naluca din material greu, cu ancora ascunsa in sfoara rosie, pe cand omul dadea la avat. Si avatul lucreaza la suprafata, deci devonul trebuie recuperat rapid si cu zgomot la suprafata apei. Eu am fost martor, si am ramas masca cand am vazut ce scoate din apa. Era exact la confluenta Prut-Dunare.
Dar despre locuri in Galati mai vorbim oricand. Pana atunci, clean la vobler ai prins? Trebuie o linie speciala? Lansetele mele sunt cam scurte, mai de Dunare, pana in 3 m, dar cu actiune rapida, pentru stiuca. Mulinete de spinning am, fir de 0,18, dar vobler de care?

M-am ridicat ud fleasca, inclusiv telefonul agatat de gat, tigarile si cheile de la masina cu cip si telecomanda de la alarma!
Asa ca am plecat repede, era destul de rece afara plus ca trebuia sa demontez aparatura si sa o usuc. Asta e. E prima data cand le iau la mine, de obicei le las pe mal, si prima data cand cad in apa. Asta a fost razbunarea mrenei!
Locuri de pescuit in Galati, mda, slabut in general doar Prutul merge bine acum la crap si somn. Rama neagra si mamaliga. Scuze de off topic, dar somnul cred ca-l putem baga la rapitori. Am vazut moaca de 6 kg scoasa la devon, un pestisor naluca din material greu, cu ancora ascunsa in sfoara rosie, pe cand omul dadea la avat. Si avatul lucreaza la suprafata, deci devonul trebuie recuperat rapid si cu zgomot la suprafata apei. Eu am fost martor, si am ramas masca cand am vazut ce scoate din apa. Era exact la confluenta Prut-Dunare.
Dar despre locuri in Galati mai vorbim oricand. Pana atunci, clean la vobler ai prins? Trebuie o linie speciala? Lansetele mele sunt cam scurte, mai de Dunare, pana in 3 m, dar cu actiune rapida, pentru stiuca. Mulinete de spinning am, fir de 0,18, dar vobler de care?
Stalker
Voblere mici, merge excelent Hornetul de la Salmo, variantele de 3,5cm si 2.5cm (cred ca sunt de vanzare si aici pe site, daca nu gasesti la Energo, nu stiu insa daca au magazin in orasul tau). E bine sa ai cat mai multe culori disponibile, din ce-am observat eu nu stii niciodata la care vrea in ziua aia, e bine sa ai ce testa. Ca linie eu folosesc un textil soliddomnul gigi scrie: Pana atunci, clean la vobler ai prins? Trebuie o linie speciala? Lansetele mele sunt cam scurte, mai de Dunare, pana in 3 m, dar cu actiune rapida, pentru stiuca. Mulinete de spinning am, fir de 0,18, dar vobler de care?

Cu lacrimi Bastus!
-
- utilizator nou
Da, asa e. Mai am de invatat despre pescuitul in ape colinare si de munte. De aia par poate putin pisalog, dar sunt deschis la sfaturi, v-am mai zis. Mai ales ca simturile mele de pescar batran imi spun ca ce am eu in panoplie (pentru Dunare si Delta) nu are nici o legatura cu pescuitul pe Buzau.
Lansetele zic eu ca sunt destul de usoare, nu carbon, dar vad ca multi dintre voi pescuiesc cu lansete lungi, de 5 m. Este obligatoriu? Sau merge si o lanseta fina de 2,10 sau 2,70, usoara si rapida?
Va multumesc pentru sfaturi.
Magazine sunt destule in GL, sper sa gasesc voblerele necesare.
PS Intr-adevar, apa Buzaului este cumplit de murdara tot timpul. N-am vazut-o limpede anul asta niciodata.
Lansetele zic eu ca sunt destul de usoare, nu carbon, dar vad ca multi dintre voi pescuiesc cu lansete lungi, de 5 m. Este obligatoriu? Sau merge si o lanseta fina de 2,10 sau 2,70, usoara si rapida?
Va multumesc pentru sfaturi.
Magazine sunt destule in GL, sper sa gasesc voblerele necesare.
PS Intr-adevar, apa Buzaului este cumplit de murdara tot timpul. N-am vazut-o limpede anul asta niciodata.
Stalker
-
- utilizator nou
Da, mi-am dat seama dupa ce am cautat voblerele de care mi-ai spus. Intr-adevar e greu sa arunci 2 g cu o lanseta de-a mea....
A zis ca folosesti fir textil? Poate imi dai un sfat si aici. Multumesc din nou. O lanseta Cardinal ET bolognese carbon 5 sau 6 m este buna pentru inceput? Sau un Match de 3,90 m din 3 buc, 13 inele, 4-7g?
A zis ca folosesti fir textil? Poate imi dai un sfat si aici. Multumesc din nou. O lanseta Cardinal ET bolognese carbon 5 sau 6 m este buna pentru inceput? Sau un Match de 3,90 m din 3 buc, 13 inele, 4-7g?
Stalker
Folosem si eu acum ceva timp o lanseta asemanatoate ET-ului...dar de 4 m. Cred ca una de 3 m e mai buna..pt ca la cate lanseuri ai sa faci..e bine sa fie cat mai usoara.
Alegerea asta e un oarecare compromis..daca vrei sa o mai folosesti si pentru alt stil de pescuit.
Cea de 3.9 m..imi pare cam greoaie..
Alegerea asta e un oarecare compromis..daca vrei sa o mai folosesti si pentru alt stil de pescuit.
Cea de 3.9 m..imi pare cam greoaie..
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura