Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ckostea
utilizator nou
utilizator nou

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ckostea » 19 Feb 2013, 22:31

Va multumesc pentru raspunsuri! Nu stiu cum se intinde eva, am doar lansete normale nu custom, insa materialele similare dar mai putin dense nu m au multumit(neopren&armaflex). Practic am doua raspunsuri de la voi pentru diametrul interior: 12mm si 17mm. Fac medie intre valori si apoi rotunjesc? :D
Gripurile ar fi acestea:
http://www.hopkinsholloway.co.uk/produc ... tegory/214
Costin

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 19 Feb 2013, 23:14

ckostea scrie:Va multumesc pentru raspunsuri! Nu stiu cum se intinde eva, am doar lansete normale nu custom, insa materialele similare dar mai putin dense nu m au multumit(neopren&armaflex). Practic am doua raspunsuri de la voi pentru diametrul interior: 12mm si 17mm. Fac medie intre valori si apoi rotunjesc? :D
Gripurile ar fi acestea:
http://www.hopkinsholloway.co.uk/produc ... tegory/214
Costin

Ia diametrul de 12, si oligatoriu sapun ca altfel nu aluneca. In principiu se monteaza exact ca si cu l-ai lipi cu epoxy, cand il tragi nu te opresti pana nu ajunge unde trebuie

ckostea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ckostea » 19 Feb 2013, 23:44

E limpede! Multumesc!

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 20 Feb 2013, 09:07

ckostea scrie:E limpede! Multumesc!
ca sa nu intampini absolut nici o problema, ia un sapun normal de maini, umezeste-l un pic si freaca blankul cu el chiar daca ti se pare ca e cam uscat nu e nici o problema pt ca il poti umezi un pic inainte sa tragi eva, apoi toarna sapun lichid pe interiorul tubului de eva astfel incat sa acoperi foarte bine peretii interiori chiar daca e in surplus nu e o problema pt ca se usuca si dupa cum am spus mai sus se incleiaza, apoi dintr-o miscare il fixezi pe pozitia care trebuie si sanatate ca nu mai iese de acolo decat taiat. :respekt:

ckostea
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ckostea » 20 Feb 2013, 22:05

:respekt: :respekt:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2013, 02:55

a trecut intai o boare ...

http://stirileprotv.ro/video/fiscul-va- ... l/61267018

apoi veni asa deodata, vama cea intunecata. :) :)

s-a ajuns in punctul in care apare aceasta intrebare :

merita o lanseta custom de top(blank cu pret de catalog sarit de 200$) cu componente de top(titane+trancanele vopsite frumos) 2.200 RON? stiind ca in momentul asta un Evergreen Kaleido costa cam 2500RON fara transport/taxe/TVA ? sau un Megabass Destroyer costa cam 1700RON fara transport/taxe/TVA ?

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... leido.html

http://www.japanprofishing.com/rod/mega ... o-ltd.html

merita un custom de tip „buget” 800RON stiind ca un Majorcraft cu componente net superioare costa 550-700RON fara transport/taxe/TVA ?

in momentul asta o lanseta de top JDM dintr-o bucata costa cam 50.000 de yeni(sunt si exceptii in ambele sensuri), adica 1.780RON la care se mai adauga cam 250RON transportul(pt 3 lansete este 370RON) ... si un om care stie cum sa comande nu plateste f multa vama/TVA (nu ma refer la spaga, dar nici nu o exclud ;))

Statul roman, din punctul meu de vedere, nu-si indeplineste obligatiile, asa ca eu n-am nici macar un zdram de retinere morala cand incerc sa fentez diverse taxe. M-as bucura sa ramana lucrurile cum au fost pana acum, dar se pare ca, cel putin pt o perioada, se va plati vama ... cel putin la coletele mari ...

Presimt ca pe „persona juridica” o sa fie durere ... iar cand ai factura in colet si ti se baga sub nas catalogul de taxe vamale, eventual cel cu valorile bunurile cu valoare nedeclarata, n-o sa o poti da ca Vanghelie in „persoana fizica”, mai ales cand ridici blankuri cu paletul ... cand factura e mai imbracata, semnatura nu-i suficienta - tre sa scoti si stampila din buzunar ... si stampila aia genereaza niste costuri destul de mari.

Personal, cred ca este inceputul sfarsitului pt „industria” lansetelor custom americane in Romania ... se pare ca suntem obligati sa evoluam :)

Care sunt opiniile voastre? Catre ce ne indreptam? :) Vor deveni lansetele custom prea scumpe? Pescarii care pescuiesc cu lansete premium de spinning vor pescui cu JDM-uri de baitcast modificate? Ne mai putem intoarce in 2012? :P

P.S. 1 Mi-as dori sa n-am dreptate :)
P.S. 2 Stiu ca preturile sunt un subiect cam tabu printre rodbuideri(unii dintre ei imi sunt si prieteni). Imi cer scuze daca am incalcat vreun protocol nescris, dar anumite chestiuni trebuiesc dezbatute public.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2013, 06:48

:lol: esti inspaimantator de atent la tot felul de trebi :P

io zic ca o sa se gaseasca un smen...dar pe serii mici , nu cum ajunsese precedentul :D
si asta oricum va duce la cresteri majore de pret la customuri si va revitaliza industria europeana de profil, daca nu cea locala :twisted:

deci, ne combinam asa 20-30 de psihopati si aducem niste treburi din alea de rulat blankuri ? :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2013, 09:31

........psihopati....... :lol1: :lol1: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 21 Feb 2013, 10:02

Pai cred le pot primi niste "amici" din tarile vecine si le aducem noi cu masina in tara...daca merge cu masinile inscrise in BG de ce nu ar merge si cu blankuri?

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2013, 10:26

Dumi, m-am gandit si eu la chestii de genul ... dar sunt combinatii relativ incerte, nu cred ca se pot misca des volume mari de marfa prin cate 2 intermediari ...
MuskMd scrie: deci, ne combinam asa 20-30 de psihopati si aducem niste treburi din alea de rulat blankuri ? :lol:
astea is vise domnu ... in primult rand iti lipseste experienta si calificarea sa rulezi blankuri ... in al doilea rand iti lipseste materiile prime(grafit, rasina, mandrine de rulat) si in al treilea rand iti lipseste echipamentul(un aparat ca sa-ti taie foile de carbon, presa de rulat, cuptorul si „masina” de slefuit blankurile) :)

Scrie răspuns