Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 08 Feb 2013, 10:07

Ca tot spunea ULK ca Gary Loomis e un mare comerciant si ca blankurile NFC sunt ,,supraevaluate,, desi au in spate experianta, cercetare si teste, uite ca Phenix produce in China dar vinde la preturi de blankuri premium produse in SUA.

K2 - 220$- 250$ adica nici o diferenta fata de blankuri HM produse in USA

Ultra MBX este un blank IM 110 - 170$ adica valori in standardele blankurilor premium produse in USA.

Se stie ca mana de lucru in China este mult mai ieftina decat in USA si ca mai multe companii ca Batson, Beulah(premium) produc blankuri in China pentru a reduce preturile de productie si implicit preturile produsului finit care este mai mic cu 30-35% la Batson (si cu 40-50% mai putin pentru blankurile de fly Beulah) comparativ cu un produs similar fabricat in USA.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 19:49

Interesant si sugestiv filmuletul de aici http://vimeo.com/58392983
Ene de filmuletzul asta ziceai??
Cum se face ca nu respecta NFC-ul,tip-ul??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 19:52

1.7 zecimi,cit la suta este din 1.6mm??Cam zece la suta,nu??Cam zece la suta are eroare...No drace,si io care credeam ca-s perfecte...

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Feb 2013, 10:23

Carevasazica,Ene o disparut in ceata..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Feb 2013, 18:47

NU Gigi doar ca am treaba lucrez :wink:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Feb 2013, 19:30

Gigi cred ca ar trebui sa te preocupe mai tare soarta blankurilor K2 si mai putin NFC HM :wink:

Nu cred ca stii ce trist este un pescar cand o lanseta cu pret premium cedeaza in lanseu dupa 3 partide de pescuit si afost transporta in conditii optime husa +tub si posibilitatea de a fi lovita la transport este minima.

Nu trebuie sa vezi nici o disputa intre branduri aici dar se stie ca NFC. G.Loomis , Lamiglas , St.Croix sau Batson fac blankuri rezistente.

Ce pescar poate fi increzator intr-un brand care are o scurta istorie presarata cu un procent mare de blankuri rupte pentru ca au defecte de fabricatie. Asta va costa si fabrica, dealeri si clientii :wink:

Nu sunt povesti pe orice forum american gasiti marturii despre un procent mare de blankuri K2 si Recon care s-au rupt inexplicabil la prima(mele) partida de pescuit

Nu am obligatii contractuale fata de nici un brand si le recomand toate blankurile in care am incredere ca fiabilitate si sunt performante, respecta specificatiile indiferent cum se numesc .

Am avut mereu o rezerva fata de un brand nou care nu a mai avut experinta de a construi blankuri pentru ca Phenix a folosit in istoria lui blankuri de la alti producatori(G.Loomis) :lol:

Cand te aventurezi pe teritoriul compresiilor mari controlul asupra uniformitatii presiunii si distributiei uniforme a rasina intre foliile de grafit este o chestiune foarte delicata, poti sa scoti blankuri exceptionale sau un procent mare de blankuri care se rup foarte usor.

Fenwick a avut o serie Boron revolutionara de blankuri pentru acele vremuri(anii 87`-88``) care daca nu explodau la primul pescuit nu se mai rupea apoi in conditii normale de pescuit. Numarul mare de blankuri care exploda i-a facut pe cei de la Fenwick sa retraga seria pentru ca a reusit sa le provoace pagube financiare serioase.

Povestea blankului/ lansetei K2 cu toate detaliile va fi povestita asa cum crede propirietarul lansetei cand va fi pregatit.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 09 Feb 2013, 21:37

Cristi, in opinia mea, conceptul de blankuri din categoria K2 se apropie conceptului de supermasina - o scula/jucarie care face compromisuri la capitolul siguranta/durabilitate/comoditate pt un maxim de performanta. Cine isi doreste o asemenea lanseta trebuie sa-si permita(ma refer strict la partea pecuniara) si riscurile asociate unei asemenea lanseta - sensibilitate crescuta la busituri, grija sporita cu unghiurile mici etc etc etc

In Anglia, spre exemplu, multi nu-si permit asigurarea obligatorie pt un bolid de lux(care este calculata in functie de factori precum varsta, locatiam istoric al amenzilor si pana in 2011, sex :) ) ... masina in sine, poate si-o permit.

Cu alte cuvinte lansetele astea le prefera un anumit tip de pescar pt anumite locuri/aplicatii. Eu unul nu ma apuc sa pescui cu K2-ul prin locuri dificile/greu accesibile - maluri cazute, stabilopozi etc

Imagine
Imagine

Dar, este un lucru imbucurator ca rodbuideri din Romania ofera o garantie reala pt blankuri(garantie care se aplica in cazul defectelor de fabricatie etc etc). Bineinteles ca anumite costuri nu se recupereaza(manopera, transport, eva/pluta), dar eu unul, pescuiesc linistit cu K2-ul cumparat de la tine stiind ca daca-mi plesneste in lanseu, mai devreme sau mai tarziu, blankul respectiv va fi inlocuit.

Faptul ca voi oferiti aceasta garantie reala va confera un avantaj incontestabil fata de importatorii oficial de lansete/blankuri americane care o dau de gard cand vine vorba de garantie cu toate ca sunt obligati prin lege sa o ofere.

La americani, costul garantiei unui blank este inclus in costul blankului(de aia costa un K2 si un NFC HM cat costa).

Nu am vazut inca un NFC HM, dar nu cred ca este la nivelul K2-ului din punct de vedere al senzitivitatii ... si greutatile NFC-urile HM sunt cu 40-50% mai mari decat greutatile K2-urilor ... imi plac mult blankurile elastice(o sa pescuiesc cu doua lansete din fibra de sticla anul asta), dar pe unde/cum pescuiesc eu la jig am nevoie de o ranga rigida. Am incercat sa pescuiesc cu lansete mai elastice, nu prea ma avantajeaza la jig in cele mai multe cazuri.

Probabil, pe viitor, la cat ma stiu eu, imi voi face si un NFC HM, dar fix acum, K2-ul mi se pare cel mai performant blank de jig la ora actuala.

P.S. stiu magazine cu aere de importator in Romania a anumitor branduri care tergiverseaza sau nu accepta sa schimbe niste lansete rupte care ar trebui sa fie de acoperite de garantie...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Feb 2013, 21:50

Bogdan,

blankurile K2 sau Recon s-au rupt in lanseu cu o greutate neglijabila fara sa apuce sa aiba antecedente care sa le cauze la integritatea lor fizica, au fost defecte de fabricatie nu lovituri.(teritoriul compresiilor mari si controlul asupra uniformitatii presiunii si distributiei uniforme a rasina intre foliile de grafit ,este o problema tehnologica.)

Supercarurile ofera mai multa siguranta decat o masina obisnuita chiar la viteze mari si unele sunt si fiabile :wink:

Un kg de blankuri HM costa in jur de 3500-4000$ daca un super care cantareste in jur de 800-900kg vad ca blankurile premium sunt mai scumpe decat un super car (1000kg de blankuri premium HM costa 3.500.000$) nu crezi ca este un pret exagerat pentru producatorii ar care trebuie sa oferi toate performantele inclusiv fiabilitate ?

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 09 Feb 2013, 22:03

Ai dreptate Cristi ... producatorii ar trebui sa scoata blankuri care este sunt megasenzitive si megausoare si fiabile. Dar, in realitate, nu prea exista asa ceva. Daca NFC-urile HM fac exceptie, tot respectul. Dar nu prea trec de cantar la categoria „megausoara”.

Probabil stii ca unele GLX-uri plesneau si numai, deci Gary Loomis nu este chiar un guru infailibil. Pe de alta parte eu n-am mai vazut alta lanseta din grafit sa faca asa : min 21

http://www.steelheadstalkers.com/title_ ... loomis.htm

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Feb 2013, 22:19

Gigi cred ca ar trebui sa te preocupe mai tare soarta blankurilor K2 si mai putin NFC HM

Ene,mi se rupe mie de k2..
Am notat insa ,graba si dispozitia de a schimba ,pe furis,crei tu,subiectul..
Intrebarea era ,de ce blankul NFC,are o abatere de cca 10 la suta fata de cota data de producator?? :?:
La cum le-ai descris ,ai zis ca respecta intrutotul specificatiile.... :idea:

.

Scrie răspuns