discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SF
- veteran

cipic scrie:SF scrie:cipic scrie: Nu mai vb de voblere, parerea mea ca singurul vobler cu care arunci foarte mult este Salmo Slider!!!
SF nu are rost sa o dam in S.F.-uri

daca m-ar fi corectat nenea Piotr Piskorski mi-as fi cerut scuze ca nu stiu sa fac deosebirea intre un jerkbait si un vobler!!! Imi aduc aminte de primul targ AVP de la Polivalenta cand a venit nenea Piotr sa ne invete sa pescuim cu ''voblerele'' astea, la demonstratia polonezului ne uitam toti ca niste stiuci cand vad prima data un Slider si ne intrebam:,,Ba, asta vrea sa prindem peste cu vobler fara barbeta?!'' si chiar a avut un atac in timpul demonstratiei nenea Piotr!!! Timpul a trecut si Sliderul a ajuns 43 RON intre timp si probabil o sa mai creasca!!!
Am dat si eu 100 m cu un Slider sau poate chiar mai mult, in momentul lanseului s-a rupt nodul de la textil si s-a dus Slider-ul pana pe malul celalalt, noroc ca nu era nimeni in locul ala ca il decoram cu un Slider pe frunte!!!
Fire intinse!!!
Mai , io inteleg ca Slideru ala, si care o ajuns la 43 de ron , si care ii irelevant pentru discutie , da daca tu crezi ca conteaza....si Piotr Piskorski la Polivalenta what ?

....ce vrei sa zici cu el in discutia de fata , habar nu am ....ca nici zici ca-i sau nu-i

.....deci Slideru de la Salmo ii un vobler ....ori ba !
Ca asa zicem ca toate hardbaiturile is voblere , ce mama dracului !

si aia 100 de m is pe bune

-
andriipopa75
- veteran

si o sa iasa o chinezarie.
f badaran lucrat, greseli in fiecare faza, dar omul e rodbuilder.
-
stefanflorin
- veteran

macar a pus inelele drept, nu ca unii cu nume "mari".
Urasc atarnatorii!
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
stefanflorin scrie:macar a pus inelele drept, nu ca unii cu nume "mari".

-
andrei-ovidiu
- veteran

-
Interesant si sugestiv filmuletul de aici
http://vimeo.com/58392983
Ce e mai grav este ca pretul unui blank NFC HM se-nvarte pe la 200$ si chiar mai mult ...
De retinut ca la 4 MHX-uri MB-844 pe catalogul producatorului varful este dat de 6, adica un aprox. de 2,2 mm, iar la masuratori cu sublerul toate cele 4 blank-uri au iesit la 2,1 si 2,12...si nu-s HM
Hai c-am dat foc la topic...burn for me

-
bogdan82
- veteran

vezi ca varful de 6 are 2.381mm

rotunjit 2.4mm

-
florin1948
- veteran

Iarna-i lunga, plictiseala mare si te apuca cateodata cheful de joaca !
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
-
Andrei
- veteran

-
Ideea e urmatoarea... indiferent de brand, la un moment dat tot va veti lovi de un blank al carui varf difera de masuratorile oferite pe website.
Observatii pana in prezent legat de varfurile blankurilor:
Seeker - sunt mai groase la majoritatea blankurilor
St.Croix - de cele mai multe ori sunt mai subtiri. La seriile de la SC3 in sus, sunt chiar mai subtiri cu o marime.
MHX - inca n-am avut nici unul cu varful mai gros decat specificat, sunt fie de grosimea indicata, fie ceva mai subtiri.
Phenix
- Elixir, de fiecare data mi s-a potrivit tubul inelului la fix, nu am lucrat decat cu modelul de 6'6", deci despre celelalte nu pot sa spun nimic
- K2, sunt cam la fix si ele - nu am avut vre-unu pe care sa-mi fie larg sau mai mic inelul de varf
- UMBX - la fix sau ceva mai subtiri
- Recon n-am observat diferente... dar nici n-am facut atat de multe incat sa pot trage mai multe concluzii, la cele PHX-C766H - la toate ce le-am avut - pot sa spun ca s-a potrivit percet de fiecare data inelul de varf.
Lamiglas - La fix sau mai subtiri, in 80% din cazuri sunt la fix... Doar la fiberglass crankin am patit de vre-o 2 ori sa fie mai groase, dar din cauza lacului care a ramas cu stropi chiar in apropierea varfului, asa ca s-a putut corecta.
T-Russell - marimile sunt date in mm in catalogul de la Matagi, pana acum toate inelele de varf s-au potrivit perfect conform specificatiilor din catalog
NFC - Ori il credem pe Cristi pe cuvant, ori o luam asa cum e in realitate - nu sunt nici ei atat de precisi sau speciali pe cum zice Cristi ca sunt, dar este o chestiune generica, dupa cum se vede, nu este specifica unui anume brand sau NFC-ului.
Concluzia!
La fel cum nu s-a inventat inca blankul perfect drept, la fel este si cu erorile la varfuri.... Parerea mea este ca daca sunt mai subtiri nu e problema, daca ti-ai comandat toate componentele dupa specificatiile de catalog... ci daca e mai gros si nu ti se potriveste inelul de varf comandat...
-
julien
- veteran

andrei-ovidiu scrie:Interesant si sugestiv filmuletul de aici
http://vimeo.com/58392983
Ce e mai grav este ca pretul unui blank NFC HM se-nvarte pe la 200$ si chiar mai mult ...
De retinut ca la 4 MHX-uri MB-844 pe catalogul producatorului varful este dat de 6, adica un aprox. de 2,2 mm, iar la masuratori cu sublerul toate cele 4 blank-uri au iesit la 2,1 si 2,12...si nu-s HM
Hai c-am dat foc la topic...burn for me

Nu-i diferenta mare de la 2,1 la 2,38

Este intocmai si la fix cat trebuie.