Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2013, 10:42

poi alea erau "treburile" :D :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 21 Feb 2013, 10:44

Bogdan, fie-i iertat momentul de nebulozitate....Musculita asta, in momentul postarii, se gandea la rulat alt fel de foi....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2013, 10:47

la alea nu e de gandit ma....just do it :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Feb 2013, 16:06

bogdan82 scrie:a trecut intai o boare ...

http://stirileprotv.ro/video/fiscul-va- ... l/61267018

apoi veni asa deodata, vama cea intunecata. :) :)

s-a ajuns in punctul in care apare aceasta intrebare :

merita o lanseta custom de top(blank cu pret de catalog sarit de 200$) cu componente de top(titane+trancanele vopsite frumos) 2.200 RON? stiind ca in momentul asta un Evergreen Kaleido costa cam 2500RON fara transport/taxe/TVA ? sau un Megabass Destroyer costa cam 1700RON fara transport/taxe/TVA ?

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... leido.html

http://www.japanprofishing.com/rod/mega ... o-ltd.html

merita un custom de tip „buget” 800RON stiind ca un Majorcraft cu componente net superioare costa 550-700RON fara transport/taxe/TVA ?

in momentul asta o lanseta de top JDM dintr-o bucata costa cam 50.000 de yeni(sunt si exceptii in ambele sensuri), adica 1.780RON la care se mai adauga cam 250RON transportul(pt 3 lansete este 370RON) ... si un om care stie cum sa comande nu plateste f multa vama/TVA (nu ma refer la spaga, dar nici nu o exclud ;))

Statul roman, din punctul meu de vedere, nu-si indeplineste obligatiile, asa ca eu n-am nici macar un zdram de retinere morala cand incerc sa fentez diverse taxe. M-as bucura sa ramana lucrurile cum au fost pana acum, dar se pare ca, cel putin pt o perioada, se va plati vama ... cel putin la coletele mari ...

Presimt ca pe „persona juridica” o sa fie durere ... iar cand ai factura in colet si ti se baga sub nas catalogul de taxe vamale, eventual cel cu valorile bunurile cu valoare nedeclarata, n-o sa o poti da ca Vanghelie in „persoana fizica”, mai ales cand ridici blankuri cu paletul ... cand factura e mai imbracata, semnatura nu-i suficienta - tre sa scoti si stampila din buzunar ... si stampila aia genereaza niste costuri destul de mari.

Personal, cred ca este inceputul sfarsitului pt „industria” lansetelor custom americane in Romania ... se pare ca suntem obligati sa evoluam :)

Care sunt opiniile voastre? Catre ce ne indreptam? :) Vor deveni lansetele custom prea scumpe? Pescarii care pescuiesc cu lansete premium de spinning vor pescui cu JDM-uri de baitcast modificate? Ne mai putem intoarce in 2012? :P

P.S. 1 Mi-as dori sa n-am dreptate :)
P.S. 2 Stiu ca preturile sunt un subiect cam tabu printre rodbuideri(unii dintre ei imi sunt si prieteni). Imi cer scuze daca am incalcat vreun protocol nescris, dar anumite chestiuni trebuiesc dezbatute public.
Pana acum majoritatea lansetelor foarte scumpe pe care le-am facut au fost ca sa inlocuiasca acele JDM-uri "net superioare"... Iar sa-ti iei JDM si sa-l modifici nu e treaba usoara fiind construite diferit in zona mandrinei/gripului decat cele americane. Deci nici manopera nu va fi mica, asta daca vrei sa nu se vada ca s-a lucrat la el (pentru sufletul proprietarului).... daca ti se rupe de cum arata mai apoi, atunci normal ca se poate face rabat si la capitolul acesta.

Parerea mea este ca daca alegi sa-ti faci un custom, in 90% din cazuri nu este pentru ca e mai ieftin decat cel de fabrica... daca e asa... parerea mea este ca undeva se face rabat de calitate...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2013, 16:40

Andrei scrie: Parerea mea este ca daca alegi sa-ti faci un custom, in 90% din cazuri nu este pentru ca e mai ieftin decat cel de fabrica... daca e asa... parerea mea este ca undeva se face rabat de calitate...
depinde de fabrica Andrei, eu nu vb de Kistler sau St Croix :)

manopera, blankurile si componentele brandurile precum Daiko, Evergreen sau Majorcraft(in gama lor de pret), personal, le gasesc mai mult decat satisfacatoare.

stiu si eu povestea cu mandrina de Evergreen si pluta tocata, dar blankurile de top japan sunt superioare blankurile de top americane ... de componenete nici nu vorbesc ... la japonezi nu exista inele Alconite(doar Megabass a scos acum o serie ieftina pt piata americana cu Alconite) ...

eu imi fac customuri pt ca nu gasesc lansete cu componenete bune, manopera buna si de spinning de fabrica ... daca s-ar face Evergreenuri, Daiko-uri si Graphiteleader(UFM) de spin pe puteri mai mari, n-as avea customuri :) un blank de Kaleido este mai usor, mai elastic si mai mai placut decat unul de K2 ... spun asta stiind f bine K2-ul ...

personal, as prefera sa dau 3.000RON pe o lanseta din gamele de varf de la Evergreen modificata intr-o lanseta de spin(de un profesionist, bineinteles), decat sa dau 2.500 pe un custom montat pe un blank american ...

P.S. yenul e inca in cadere(politica monetara japoneza)

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Laurentiu Andronic » 21 Feb 2013, 22:43

Bogdane , nu stiu de unde ai ajuns la concluzia ca o lanseta custom buna costa peste 2000 de lei :shock: eu pot sa dau exemple de lansete foarte bune echipate cu inele fuji sic care costa in jur de 1000 de lei , cine vrea briz-brizuri si manere care costa mai bine de 100 de euro nu inseamna ca va avea un plus de calitate aplicata in functionalitatea lansetei ci doar in aspectul coloristic al acesteia , aici fiecare poate sa aleaga in functie de pretentii si de bugetul disponibil ...Personal am facut multe k2-uri pe la 1300-1500 de lei . Din cate stiu eu , corecteaza-ma daca gresesc , tu ai un blanc de k2 si eu zic ca e cam mult sa afirmi cum ca ai cunoaste foarte bine aceste blancuri pana nu pescuiesti cu mai multe modele din gama in conditii diferite . Eu am pescuit cu 4 modele diferite de k2 si pot sa-ti spun ca exceleaza la jiging in special ca sensitivitate in plaja medie spre superioara a greutatilor de lansare recomandate , in plaja inferioara nu lanseaza prea bine iar senzitivitatea e una medie .
In ce priveste lansetele japoneze ,majoritatea au manerul prea scurt in felul asta devenind dezechilibrate si obositoare in pescuit avind si o greutate a lansetei la aceeasi lungime si putere clar mai mare decat a celor americane de top, mai departe fiecare e liber sa aleaga ...
Lansetele custom sunt pentru cei ce stiu ce vor si de ce vor sa fie in acel fel si nu prea pot fi inlocuite cu cele de serie , parerea mea :wink:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Feb 2013, 23:02

Nda... parerile sunt impartite... nu vorbesc despre cazul cu pluta tocata :)... nici o lagatura nu avea acel detaliu cu ce am scris...

Spun despre parerile celor care si-au facut acele lansete ceva mai scumpe(nu neaparat peste 2000... acelea sunt cazuri speciale unde in special componentele de la maner costa mai mult, nu pentru un plus de performanta ci pentru simplul fapt ca arata mai bine), lansete sa zicem peste 1300 lei (nu mentionez despre ce blankuri este vorba pentru a nu mai intra in polemici) in comparatie cu lansetele de la firmele mentionate de tine (unii au sau aveau chiar o gama foarte variata de lansete JDM), si nu este vorba de 1-2 persoane..... este feedbackul pe care l-am primit, si nu numai eu ci si alti rodbuilderi in mai multe cazuri ... ... Repet... feedbackul nu este de la o singura persoana...

Hai sa mai imbunez putin topicul :roll:

Legat de capitolul JDM-uri modificate... anul trecut cred ca am avut cel mai mult de lucru la asa o modificare, si nu la inele, ci la mandrina... Cred ca o saptamana mi-a luat sa gasesc o solutie ca sa o scoata la capat, poate chiar mai mult.... cu finisajul final al mandrinei...

Anul trecut, pe la sfarsitul verii chiar am modificat un Megabass de casting in spinning. Stiu cata bataie de cap am avut pentru a-l face in asa fel incat sa nu se observe ca a fost modificat. La inele nu a fost o problema, matisajele reusind din prima.... ci la finisarea manerului, care daca ar fi trebuit schimbat, ar fi iesit considerabil mai costisitor, mai ales ca Megabassurile au blankurile doar pana undeva in Mandrina, nu pana in capatul lansetei.... In acest caz a fost taiat doar tragaciul, dar mandrina era dintr-un material ceva mai ciudat, si de aceea am avut mult de furca cu finisarea finala a dansei:)...

Imi pare rau ca nu mai am poze cu manerul... cel putin nu stiu pe unde le-am ascuns:D.... Mai jos matisaj inainte si dupa reconstruire....
Inainte
Imagine

Dupa
Imagine

Aici se vede ce textura avea mandrina.... :wallbash: :wallbash:
Imagine

Aici o etapa intermediara
Imagine

Din pacate nu am faza finala :( :( ... pentru care dupa finisare manuala cu cel mai fin smirglu... a trebuit sa discut cu un tehnician dentar, pentru a gasi o solutie care sa uniformizeze textura mandrinei.... noroc ca am gasit ceva, care si apoi a mai trebuit polishat... :wallbash: :wallbash: Doamne urat mirosea solutia salvatoare :lol:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2013, 23:08

Laurentiu, ii gata K2-ul. Inelele sunt montate permanent. Am apucat de l-am pescuit destul de mult cat m-am jucat cu niste configuratii de inele micro(cam 3-4 partide, am prins si vreo doi strapi cu el), l-am si pescuit montat permanent, deci stiu ce poate. Ai dreptate, un K2 il scoteai pana in 1500RON ... dar ... atlasul ii crapat, celalalte firme de transport „agreate” de vama s-au cam dus si ele :)
Ai dreptate si cu senzitivitatea K2 ... nu este chiar „wow !! ” ... multi o lauda :) multi exagereaza :)

Imagine
Imagine

Cand vorbeam de 2.00RON ma refeream la potentialele preturi ale lansetelor custom premium dupa toata panarama de la vama .... Crezi ca preturile lansetelor custom nu se vor modifica pe viitor? :)

P.S. stii ceva de blankul asta? ISI108-2MH

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Infinity-Surf

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 21 Feb 2013, 23:15

M-ati inteles gresit. Preturile actuale la lansetele custom sunt OK, dar vor ramane la fel?
Gurile rele spun ca va creste masiv pretul la componenete. Daca creste pretul componenetelor cu 40%, o lanseta de 1.500RON va cam sari de 2.000RON. Cresterea asta, cuplata cu caderea semnificativa a yenului ridica anumite intrebari. La asta ma refeream.

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 21 Feb 2013, 23:21

... daca s-ar face Evergreenuri, Daiko-uri si Graphiteleader(UFM) de spin pe puteri mai mari, n-as avea customuri :) un blank de Kaleido este mai usor, mai elastic si mai mai placut decat unul de K2 ... spun asta stiind f bine K2-ul ...

Din putina mea experienta si detinator de 2 Evergreen de aproape 4 ani pot doar sa spun ca sunt fabuloase si subscriu ca daca Evergreen ar face o gama mai pentru Europa nu as cumpara altceva, inca o data spun... din mica experienta..
www.spinningclub.ro

Scrie răspuns