Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pana acum majoritatea lansetelor foarte scumpe pe care le-am facut au fost ca sa inlocuiasca acele JDM-uri "net superioare"... Iar sa-ti iei JDM si sa-l modifici nu e treaba usoara fiind construite diferit in zona mandrinei/gripului decat cele americane. Deci nici manopera nu va fi mica, asta daca vrei sa nu se vada ca s-a lucrat la el (pentru sufletul proprietarului).... daca ti se rupe de cum arata mai apoi, atunci normal ca se poate face rabat si la capitolul acesta.bogdan82 scrie:a trecut intai o boare ...
http://stirileprotv.ro/video/fiscul-va- ... l/61267018
apoi veni asa deodata, vama cea intunecata.![]()
s-a ajuns in punctul in care apare aceasta intrebare :
merita o lanseta custom de top(blank cu pret de catalog sarit de 200$) cu componente de top(titane+trancanele vopsite frumos) 2.200 RON? stiind ca in momentul asta un Evergreen Kaleido costa cam 2500RON fara transport/taxe/TVA ? sau un Megabass Destroyer costa cam 1700RON fara transport/taxe/TVA ?
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... leido.html
http://www.japanprofishing.com/rod/mega ... o-ltd.html
merita un custom de tip „buget” 800RON stiind ca un Majorcraft cu componente net superioare costa 550-700RON fara transport/taxe/TVA ?
in momentul asta o lanseta de top JDM dintr-o bucata costa cam 50.000 de yeni(sunt si exceptii in ambele sensuri), adica 1.780RON la care se mai adauga cam 250RON transportul(pt 3 lansete este 370RON) ... si un om care stie cum sa comande nu plateste f multa vama/TVA (nu ma refer la spaga, dar nici nu o exclud)
Statul roman, din punctul meu de vedere, nu-si indeplineste obligatiile, asa ca eu n-am nici macar un zdram de retinere morala cand incerc sa fentez diverse taxe. M-as bucura sa ramana lucrurile cum au fost pana acum, dar se pare ca, cel putin pt o perioada, se va plati vama ... cel putin la coletele mari ...
Presimt ca pe „persona juridica” o sa fie durere ... iar cand ai factura in colet si ti se baga sub nas catalogul de taxe vamale, eventual cel cu valorile bunurile cu valoare nedeclarata, n-o sa o poti da ca Vanghelie in „persoana fizica”, mai ales cand ridici blankuri cu paletul ... cand factura e mai imbracata, semnatura nu-i suficienta - tre sa scoti si stampila din buzunar ... si stampila aia genereaza niste costuri destul de mari.
Personal, cred ca este inceputul sfarsitului pt „industria” lansetelor custom americane in Romania ... se pare ca suntem obligati sa evoluam
Care sunt opiniile voastre? Catre ce ne indreptam?Vor deveni lansetele custom prea scumpe? Pescarii care pescuiesc cu lansete premium de spinning vor pescui cu JDM-uri de baitcast modificate? Ne mai putem intoarce in 2012?
P.S. 1 Mi-as dori sa n-am dreptate
P.S. 2 Stiu ca preturile sunt un subiect cam tabu printre rodbuideri(unii dintre ei imi sunt si prieteni). Imi cer scuze daca am incalcat vreun protocol nescris, dar anumite chestiuni trebuiesc dezbatute public.
depinde de fabrica Andrei, eu nu vb de Kistler sau St CroixAndrei scrie: Parerea mea este ca daca alegi sa-ti faci un custom, in 90% din cazuri nu este pentru ca e mai ieftin decat cel de fabrica... daca e asa... parerea mea este ca undeva se face rabat de calitate...