barci pneumatice

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dorupau
junior
junior

Mesaj de dorupau » 17 Ian 2008, 21:22

Am mai gasit una :http://www.xxx-boat.com.cn/free/Articl ... icleID=135, se pare ca pot fi gasite si in rom. la Baracuda.
Ei zic 1500 RON, dar in afara de dimensiuni si greutate nu prea afli multe.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 18 Ian 2008, 23:17

dorupau scrie:Am mai gasit una :http://www.xxx-boat.com.cn/free/Articl ... icleID=135, se pare ca pot fi gasite si in rom. la Baracuda.
Ei zic 1500 RON, dar in afara de dimensiuni si greutate nu prea afli multe.
Asta e ca un kingfisher de aceeasi dimensiune
Eu mi-as lua kingfisher daca e mai ieftin

calcaneu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de calcaneu » 15 Feb 2008, 18:24

Salut !

Eu mi-am luat asta http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... miniu.html# si imi incape sub patul din camin . intra si in portbagaj lejer in cutia ei, iar de carat o cari in 2 huse cu manere : flotoarele (cam 30 kg) le car eu iar podeaua de aluminu (cam 25 kg) sper sa le poata cara prietena in spate :))
Acu mai e doar problema de motor, dar aia am apucat s-o postez in alta parte :)
@Mihaif99 : am citit ghidul tau pt barci pneumatice, e scris superb, e clar ca ai experienta in domeniu ! Dar am si eu o nelamurire : acolo scriai ca
" Barca are 150 kg!!, fund moale (chila gonflabila, shi o podea de 2 cm grosime, placi in rama de aluminiu. Barele laterale sunt EXTREM de groase, cam cat antebratul. Barca are puterea maxima de 35 cai si 7 - 8 oameni capacitate. Cu un motor de 8 (opt) cai pe care il aveam in garaj, barca salta in planaj cu doi oameni si mergea frumos la 30 km/h. "

Pai barca mea are doar 55 de kg, deci daca pun motor de 8 cai o sa zbor din ea ?

Mersi !

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 16 Feb 2008, 00:35

calcaneu scrie:Salut !

Eu mi-am luat asta http://www.hibiscussport.ro/barca-pneum ... miniu.html# si imi incape sub patul din camin . intra si in portbagaj lejer in cutia ei, iar de carat o cari in 2 huse cu manere : flotoarele (cam 30 kg) le car eu iar podeaua de aluminu (cam 25 kg) sper sa le poata cara prietena in spate :))
Acu mai e doar problema de motor
..........................................
Pai barca mea are doar 55 de kg, deci daca pun motor de 8 cai o sa zbor din ea ?

Mersi !
Felicitari, imi inchipui ca ai cumparat Alu 320.... E faina, o sa iti placa!. Am avut shi eu pena anul trecut un Achilles fabricat 1986, 3.6m shi tot 55 kg. Am folosit-o cu un Johnson 8CP timp de 7 ani! Superba barca.

Cu 8 cai ar trebui sa intre in planaj (lisare) usor cu 2 persoane shi s-ar putea sa salte in planaj chiar cu 3 ....
Umfl-o bine, nu o lasa moale! Daca fundul e bine intins, o sa mergi cam la 30 km/h, super stabil shi in deplina siguranta. Ca sa echilibrezi barca, pune-o pe prietena pe banca din fata shi tu stai in spate, la motor.

Ceea ce povesteam eu apropos de monstrul ala de barca, e mai mult o chestie anecdotica. E nevoie de o crestere exponentiala a puterii motorului ca sa obtii un plus de viteza semnificativ, shi platesti un pret.

Ca idee, daca ai pune 15 cai, barca ta va putea salta in planaj lejer cu 3 sau chiar 4 oameni (good holeshot), dar nu va merge cu mult mai repede decat cu 8 (4-5 km in plus shi tot sigur).

Nu te speria daca te zguduie pe valuri, toate barcile cu chila gonflabila merg nasol pe valuri. Ia-le shi tu diagonal...

calcaneu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de calcaneu » 19 Feb 2008, 12:57

Multumesc f mult de sfaturi !

Din pacate, pe considerente financiare, o sa iau cel mai probabil un motor de 4 CP, asta si ca sa nu fie nevoie de permis de conducator. La faza cu inscrierea pentru impozite (cei aprox 12 ron pe an) nu prea sunt lamurit. De fapt la ce anume imi este necesara ? Ma indoiesc ca o sa imi ceara chitanta cei de la Paza de coasta iar de inmatriculare la mine nu e nevoie.

Partea financiara se complica rau dupa ce iti iei barca ... iti trebuie motor, care costa cat ea aproape (ME – F 4 M 3 150 Ron ), cutie portbagaj pentru transportul ei - minim 700 Ron (mie la break imi ia jumate din platforma), un compresor de masina , eventual cu acumulator (200 Ron) samd.

Totusi, pentru unul care a visat ani buni la o barca, sper sa merite toate eforturile astea :)

Mersi inca o data mihai !!

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 28 Feb 2008, 15:34

Am dibuit si eu o vechitura trainica japoneza, "okamoto" 380 cu podina din tego si chila gonflabila...4 persoane, 550 kg incarcatura maxima .

Acuma intrebarea pentru cei cu state mai vechi in gonflabile :

Japonezul spune 0,2 bari flotoarele si 0,4 bari chila... eu cum masor ca valvele au supapa de sens ? Voi masurati cat bagati in barca sau la ochi/la mana? Vreau sa-mi gasesc o pompa de debit mare pe 12 v si una manuala pt presiunea finala si intarit probabil din cand in cand ...aveti ceva recomandari ?

Multumesc!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 19 Noi 2011, 09:07

adiwolf scrie: in ceea ce priveste barcile de la uzemik mie mi s-au parut foarte ok. mai ales ca sunt din cauciuc panzat nu din pvc(gen colac) cum am vazut multe.
daca gasiti pe cineva care stie sa aduca asa ceva,eu unul sunt interesat de modelul Aigul 21 cu suport motor.
ai gasit pina la urma Aigul sau altceva de la Uzemik? ca de PVC m-am cam saturat si eu (mai ales cind vine vorba de impachetat la zero grade celsius sau sub)?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Noi 2011, 09:59

nu.
intre timp s-au schimbat optiunile, am decis sa renunt la barcile cauciucate si cu balon mic cum sunt cele de care discutam la vremea respectiva.
am optat pana la urma pentru barcile BARACUDA de care sunt extrem de multumit

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 21 Noi 2011, 12:39

Cum? Unde? Si cu ce cost? se poate face o podina de aluminiu la o pneumatica?
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Noi 2011, 20:10

T.Adrian scrie:Cum? Unde? Si cu ce cost? se poate face o podina de aluminiu la o pneumatica?
cu aluminiu e mai greu. cu tego te mai poti descurca iar manopera o poti face singur.

Scrie răspuns