barci pneumatice

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ceroata
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ceroata » 22 Mai 2007, 22:10

Chestia cu furtunul am facut-o si eu , am uitat sa spun. Cred ca e cea mai simpla solutie: taiat si lipit, in ce priveste numarul partilor podinei, eu o am din doua practic fiecare are un metru si zece centimetri (incape perfectin porbagaj la Logan) iar placa care le uneste e mica cred ca are 50 pe 50 ssi uneste placile cu 12 suruburi cu cap ingropat. Cred ca e simplu si fara complicatii, dar daca va iese ceva cu aluminiul merita incercat.

dorupau
junior
junior

Mesaj de dorupau » 09 Ian 2008, 23:18

Ce parere aveti despre astea domnilor: http://www.hibiscussport.ro/barca-sportyac.html#, se poate pescui din ele sau sunt niste jucarii.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 10 Ian 2008, 08:58

Se poate pescui dar cred ca sunt putin incomode.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 11 Ian 2008, 12:11

Si neaparat cu vesta de salvare !

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 11 Ian 2008, 23:36

valistrati scrie:Se poate pescui dar cred ca sunt putin incomode.
de pescuit pescuiesti lejer 1pers si chiar e mai stabila decat pare, daca te uiti atent la model are un profil catamaran pe burta deci stabilitate are +ca nu se scufunda...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 12 Ian 2008, 10:40

edi,eu ma refeream ca e putin incomoda deoarece daca te uiti bine vezi ca bancheta pe care sezi e destul de aproape de fundul barcii si esti obligat sa stai destul de jos si nu e o pozitie destul de comoda pt. o zi de pescuit.
Barcile a carei bancheta e la nivelul flotoarelor sau chiar deasupra lor sunt mult mai comode iti spun asta din proprie experienta ,am avut cel putin 5 barci pina acum.

ceroata
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ceroata » 13 Ian 2008, 13:34

Stie cineva daca se gaseste pe undeva un sistem de prindere a vaslelor din acesta nou cum au barcile Energo cu un ax ce traverseaza perpendicular vasla si apoi se blocheaza cu o piulita? Si se poate monta la o ruseasca?

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 13 Ian 2008, 13:39

valistrati scrie:edi,eu ma refeream ca e putin incomoda deoarece daca te uiti bine vezi ca bancheta pe care sezi e destul de aproape de fundul barcii si esti obligat sa stai destul de jos si nu e o pozitie destul de comoda pt. o zi de pescuit.
Barcile a carei bancheta e la nivelul flotoarelor sau chiar deasupra lor sunt mult mai comode iti spun asta din proprie experienta ,am avut cel putin 5 barci pina acum.
...ai si tu dreptate, dar cine te opreste sa faci o scandurica transversala?
la pretul ala nu cred ca merita sa mai faci "mofturi", o barca gonflabila la pretul ala nu mai are nici o bancutza dat tot itzi faci o scandurica... sa nu mai vb ca iti incape pe capota lejer... :mrgreen:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 13 Ian 2008, 13:44

Nu te opreste nimeni ,doar sa nu devina instabila daca pui scindura pe marginile barcii.
In rest sigur ca te poti folosi de ea la pescuit .

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 16 Ian 2008, 22:27

dorupau scrie:Ce parere aveti despre astea domnilor: http://www.hibiscussport.ro/barca-sportyac.html#, se poate pescui din ele sau sunt niste jucarii.
Barca e decenta, insa are avantaje si dezavantaje:

Avantaje:

1 - pare o barca stabila, ai loc sa te misti in ea, pe bancheta poti sa iti instalezi un scaun si sti super comod
2 viteza de asamblare: ai luat-0 de pe masina, ai pus-o in apa shi esti gata de pescuit.
3- viteza de dezasamblare - ai luat-o din apa, ai pus-o uda pe masina shi gata, ai plecat.
4- nu se inteapa: poti sa o tarasti pe mal fara frica
5- nu se scufunda!!!

Dezavantaje
1- GREA - daca nu esti in doi, o sa iti rupi spatele
2- depozitatea: sper ca nu stai la bloc :-))
4- e o barca pentru lacuri, cred ca e sensibila la vant si la curenti de apa puternici.
3- propulsia - daca vrei sa te deplasezi pe o distanta mai mare ar fi bine sa te gandesti serios la un motor gen Minn Kota si o baterie Deep Cycle, sau in fine un motor cat de mic pe benzina.

Pe acelasi site unde ai vazut barca, sunt si caiace Bicc Scapa sau Yacca. Daca mergi singur la peste, asta ar fi o varianta exceptionala, in plus Yacca pare a fi foarte portabil, se pliaza in doua si pare ideal pentru viata in apartament.

Scrie răspuns