Romanian BASS

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Apr 2011, 12:41

...sa vezi ce-o sa mai "traga" romanu' la bassss...
deschiderea ii cu lautari, mici si bere? :lol: :lol: :lol:

rusonex
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rusonex » 19 Apr 2011, 11:17

in tara asta nu sa mai prins un rapitor decent de multa vreme din cauza asa zisilor pescari sportivi:x , nu putem proteja ce avem , iar voi vreti introducerea une specii straine , care poate creea dezastre in randul faunei autohtone :x nu vad rostul

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 19 Apr 2011, 11:20

Gyorg scrie:
kzoli scrie: Din cate am inteles o sa fie cateva lacuri populate in zona Bucurestiului...

ai auzit bine :wink:
As jura ca una din balti ar fi Magic Lake ...nu stiu de ce am impresia asta, dar simt eu asa.... de nemernic ce sunt :twisted:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Apr 2011, 11:41

rusonex scrie: ... poate creea dezastre in randul faunei autohtone :x nu vad rostul
Pana in momentul de fata nu a creat astfel de probleme in nici o apa unde a fost populata si in unele zone a fost populat intens inca din anii '60-70.
Daca nu ma crezi cauta pe google (pe siteuri unguresti feketesügér, pisztrángsügér, in rest Bass ) Cu toate ca a fost aclimatizat nu prospera in apele noastre convietuieste cu celelalte specii de rapitori si atat. Este singurul inamic natural al somnului pitic care a ajuns si la noi, iar in unele lacuri deja este "imposibil de pescuit la alte specii " din cauza lor...

tralalela 45
junior
junior

bassul nu este biban

Mesaj de tralalela 45 » 04 Mai 2011, 20:49

Bassul nu este si nici nu arata ca bibanul. De pescuit este foarte fain mai ales daca este de ala cu gura mare. Mai este o varietate cu gura mica care seamana mai mult cu bibanul si unul argintiu care seamana cu carasul.

Cel mai fain este la ala cu gura mare. unul de 1 pound trage ca o stiuca de 3. Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat.

Nu ar fi probleme la introdus in Romania. In schimb este un peste agresiv si ca orice rapitor va concura pt hrana. posti sa ai si bass si stiuca in acelasi lac. dar decat caras mai degraba bass.

anem
veteran
veteran

Re: bassul nu este biban

Mesaj de anem » 05 Mai 2011, 09:32

tralalela 45 scrie: ... Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat. ....
astia suntem ... :oops:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ionutz13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionutz13 » 05 Mai 2011, 10:18

Nu putem face o petitie sau ceva de genul acesta pt popularea baltilor cu bass?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Mai 2011, 10:45

de unde pot cumpara cativa? imi trebuie numa vreo 4-5 :) am un bazin de vreo 27mc cu niste biboci (vreo 5), 2 crapi si caresl mic pe post de 'hrana' pentru biboci :D

tralalela 45
junior
junior

Mesaj de tralalela 45 » 07 Mai 2011, 06:23

d4md3od scrie:
tralalela 45 scrie: ... Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat. ....
astia suntem ... :oops:
Eu sunt in Canada. Si daca mai duc la pescuit, iau peste atat cat imi trebe si cat este legal. Nu stiu cum o fi prin Italia dar aici regulile sunt facute cu cap. Daca ai voie sa iei trei stiuci si 2 pastravi inseamna ca nu o sa distrugi balta daca iei 3 stiuci si 2 pastravi. Pescuitul excesiv a fost intotdeauna cel industrial. Nu ajuti cu nimic daca dai drumul la peste si te duci in magazin si iti cumperi o cutie de sardine.

Aici permisul de plateste. Cu banii de pe permis se finantzeaza repopularea si protectia baltilor printre altele. Daca maine toata lumea face C&R populatia imbatraneste, este mai expusa la boli, si in 20 ani nu mai ai la ce sa faci C&R.

A fost o moda si aici sa pastrezi padurea sa nu o tai, sa o pazesti de foc etc. A imbatranit si a fost atacata de o insecta. Acum 'ecologistii' ard padurea ca alta solutzie sa limiteze infestarea nu mai au.

In Romanika nu mai ai ce sa pastrezi din pacate.

Dar tre sa itzi dau dreptate. Aici astia suntem. Mai putzine cucuri si mult mai putzin bulshit.

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 12 Mai 2011, 00:13

eu sunt impotriva introducerii black bassului la noi.cred ca ar avea un impact foarte devastator asupra speciilor autohtone

Scrie răspuns