Romanian BASS
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
sincer nu cred ca ar avea un impact devastator pentru ca pe oriunde a fost bagat ori a crapat, ori nu s-a reprodus natural ori a ramas acolo dar fara sa prospere ...
ceva ma face sa cred ca daca s-ar popula pe la noi ar fi stol de braconieri in zona respectiva, s-ar prinde rapid tot si cu asta s-ar incheia orice poveste ...
decat sa se investeasca bani intr-o populare cu bass mai bine s-ar face o populare cu alte specii autohtone care duc viata grea si inainte de a face orice fel de populare ar mai OK daca ar si avea cineva grija de ape care sunt in paragina ...
deci sunt clar contra unei populari de acest gen dar sunt convins ca pentru a mai scoate un leu in plus vor fi populate in viitorul foarte apropiat ceva balti private ...
numai bine ...
ps : poate prin ceva baltute ar avea ceva sanse dar daca ajunge pe rauri mari acolo va fi facut praf instant atat de pestii nostri rapitori cat si de oamenii nostri "rapitori" ...
ceva ma face sa cred ca daca s-ar popula pe la noi ar fi stol de braconieri in zona respectiva, s-ar prinde rapid tot si cu asta s-ar incheia orice poveste ...
decat sa se investeasca bani intr-o populare cu bass mai bine s-ar face o populare cu alte specii autohtone care duc viata grea si inainte de a face orice fel de populare ar mai OK daca ar si avea cineva grija de ape care sunt in paragina ...
deci sunt clar contra unei populari de acest gen dar sunt convins ca pentru a mai scoate un leu in plus vor fi populate in viitorul foarte apropiat ceva balti private ...
numai bine ...
ps : poate prin ceva baltute ar avea ceva sanse dar daca ajunge pe rauri mari acolo va fi facut praf instant atat de pestii nostri rapitori cat si de oamenii nostri "rapitori" ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- junior
d4md3od scrie:sincer nu cred ca ar avea un impact devastator pentru ca pe oriunde a fost bagat ori a crapat, ori nu s-a reprodus natural ori a ramas acolo dar fara sa prospere ...
numai bine ...
unde anume s au bagat si nu au avut un impact asupra populatiei autotone?mai ales daca ar ajunge in delta impactul ar fi major.eu pescuiesc bass il vad si simt aproape zilnic.nu ataca chiar orice cum credeti.are zile cand ataca intradevar dar si zile cand este foarte capricios.cum la noi ar avea ce sa manance la greu cred ca ar fi si mai capricios.de exemplu in spania au fost introdusi pt ca inafara de pastrav alte specii pt pescuitul sprotiv nu erau.asa ca s au introdus black bass stiuca crap mreana etc dar la noi care ar fi rostul?avem ce pescui rapitorii nostrii ar trebui sa invatam sa fim cu adevarat pescari sportivi si sa eliberam fiecare peste cu totii iar mari braconieri prinsi(cei cu curent plase etc)cred ca doar in romania din tot UE mai se pescuieste la plasa pe dunare pt consum.si asta ar trebui interezi si tot ceea ce polueaza si tot.nu adus black bassul care ar face si mai rau dupa ce ca specii ca,caracuda etc numai sunt.atacul black bassului intradevar este mai atractiv ceva loveste ca avatul si se bate ca o stiuca dar doar pt asta?un NU mare din partea mea.credeti ma nu se merita avem specii de epsti destul de frumoase.odata scapat in ecosistem aceasta raie de black bass dupa mine f daunator va ajunge cu siguranta chiar si in delta.mai bine nu.va multumesc
-
- junior
si inca ceva bibanul nostru autohton si salul ar avea cel mai mult de suferit acestia avnd cam aceleasi habitat .stiuca somnul crapul etc nu ar avea probleme dar sigur bibanul si salaul vor avea black bassul hraninduse cu orice misca inclusib alti black bassi.in lacuri particulare ar fi super sa fie populat mai ales daca lacul are si structuri in apa pomi structuri de beton etc:)dar fara sa fie scapat in dunare ceea ce e cam greu.
sunt o gramda de balti de prin zona mea unde s-a populat cu bass si de unde ori a disparut ori nu prospera catusi de putin ... si motivele principale sunt stiuca si somnul ...naka66 scrie: ... unde anume s au bagat si nu au avut un impact asupra populatiei autotone? ...
cat de spre Dunare ... hai sa fim seriosi, daca ar scapa bassi in dunare ar disparea la modul cel mai urgent ... s-a incercat de cateva ori din cate stiu eu popularea Po-ului dar acolo legea o face somnul si avatul si putini bassi care au mai ramas s-au retras pe canale sau balti ramase dupa ce a scazut apa ... deci pe dunare pe langa somn si avat ar avea ca inamic salaul si evident stiuca ... in fata carora nu ar avea nici o sansa ...
nu spun asta ca as fi de acord cu popularea cu bass ... si eu consider ca ar fi o greseala imensa ... mai bine s-ar popula cu alti pesti decat sa se cheltuiasca bani aiurea ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
In Ungaria s-a populat intens inca din anii '60 si inca nici o specie nu e pe cale de disparitie din cauza lor. Fara o populare intensa si continuua si paza adecvata dispare una doua, in putinele lacuri unde a ramas convietuieste cu alte rapitori, dar nici vorba sa preia dominantia... inca nu sa dovedit "nicaieri" ca ar aduce efecte negative populatiei piscicole... sunt doar zvonuri, presupuneri si carcoteli nimic dovedit. Am cunostinte care au crescatorii si e o treaba destul de migaloasa cresterea lor... Majoritatea proprietariilor de lacuri achizitioneaza pentru combaterea invaziei a somnului pitic, in unele lacuri este imposibil de pescuit din cauza lor iar bassul este unicul inamic natural....naka66 scrie: ... unde anume s au bagat si nu au avut un impact asupra populatiei autotone? ...
A fost populat si in lacuri de munte si de ses si acelasi rezultate, nicaieri nu a avut un impact asupra populatiei autohtone ... aparitia lor in apele noastre este doar o chestiune de timp mai ales ca in tarile vecine sunt in multe locatii si chiar si la noi in Ro se gasesc in cel putin 3-4judete cel putin in tot atatea lacuri ... si cum romanu' e inventiv iar cererea exista, azi maine inevitabil vor aparea multe balti populate cu Bass ...
- semlecangheorghe
- veteran
-
- junior
nu stiu poate sunt eu mai carcotas:Dcar sunt impotriva lui pt ca avem deja destule specii autohtone de rapitor si nu as vrea sa merg la peste hotarat sa prind stiuca ,salau sau biban si sa dau numai de black bass excesiv cum e aici.poate am nimerit eu prost cu black bassul.in lacurile unde da eu la black bass sunt lacuri formate prin bararea unui rau iar alaturi de el in aceste lacuri mai traiesc crap mreana stiuca regina si poate alte specii dar daca incerci sa pescuiesti la rapitor vara nu vei da de stiuca nicicum cu toate ca are exemplare f mari pana nu se ascunde bibanul cand vine timpul rece nu apare lacul fiind predominat de acestia.cei mici sunt f sacaitori iar cei mari f greu ataca.am avut si zile cu atacuri unul dupa altul si capturi extreme dar din ce vad aici daca l as vedea la noi ar fi ceva distrugator in cantitatea asta.mai ales ca baltile noastre ar fi proprice pt el avand maruntis la greu din speciile autohtone unde vad bibanul nostru ca principala sursa de hrana a acestuia deoarece o sa imparta acelas habitat iar cum bibanul nostru este mai mic ca black bassul si black bassul mananca orice biban mai mic ca el...
Bassul fiind un peste agresiv care se repede cam la orice si buna de mancat la noi nu are "nici o sansa" in fata braconieriilor, poate doar in zone cu paza inarmata...
... din pacate "pescarii romani" sunt vestiti peste tot, chiar ieri a fost "expulzat" un grup de crapari de pe un lac renumit din Italia, ascundeau pestii in husele de lansete si in foaia de cort, unele chiar feliate si facute fileuri ... cam atat despre sportivitate si fair play...
... din pacate "pescarii romani" sunt vestiti peste tot, chiar ieri a fost "expulzat" un grup de crapari de pe un lac renumit din Italia, ascundeau pestii in husele de lansete si in foaia de cort, unele chiar feliate si facute fileuri ... cam atat despre sportivitate si fair play...

-
- junior
de gustat nu l am gustat inca imi este mila de el:D dar cred ca o sa o fac.cateva poze de azi de la testarea apei cu barca:)
http://imageshack.us/photo/my-images/827/sdc12284e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/846/sdc12285e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/852/sdc12289.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/849/sdc12290y.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/577/sdc12294q.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/827/sdc12284e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/846/sdc12285e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/852/sdc12289.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/849/sdc12290y.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/577/sdc12294q.jpg/
-
- junior
Salutare.dupa ce am postat in numeroase randuri impotriva introducerii bassului in tara noastra sub orice forma reformulez totul si DA sunt de acord .de ce spun asta.una e sa o spui ca pescar de bass fara sa il prinzi pescar de bass de o zi doua sau pescar de bass de cateva sezoane.pot spune ca este un peste foarte luptator.foarte destept si foarte schimbator si nu cum se zice ca ataca orice si oricand.pescuitul bassului necesita multa cunoastere a locului unde acestia traiesc a obiceiurilor de hrana,unde stau cand se hranesc mai bine etc.pescuiesc rapitor de mai bine de 15 ani si nici un alt peste nu mi a adus atata satisfactie cu toate ca sunt specii din care am prins mult mai mari si mai multi.dar adevarata "vanatoare" total diferita cu orice peste de la noi este la bass.deci un mare da pt bibanul american