deschiderea ii cu lautari, mici si bere?
Romanian BASS
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
As jura ca una din balti ar fi Magic Lake ...nu stiu de ce am impresia asta, dar simt eu asa.... de nemernic ce suntGyorg scrie:kzoli scrie: Din cate am inteles o sa fie cateva lacuri populate in zona Bucurestiului...
ai auzit bine
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Pana in momentul de fata nu a creat astfel de probleme in nici o apa unde a fost populata si in unele zone a fost populat intens inca din anii '60-70.rusonex scrie: ... poate creea dezastre in randul faunei autohtonenu vad rostul
Daca nu ma crezi cauta pe google (pe siteuri unguresti feketesügér, pisztrángsügér, in rest Bass ) Cu toate ca a fost aclimatizat nu prospera in apele noastre convietuieste cu celelalte specii de rapitori si atat. Este singurul inamic natural al somnului pitic care a ajuns si la noi, iar in unele lacuri deja este "imposibil de pescuit la alte specii " din cauza lor...
-
tralalela 45
- junior

bassul nu este biban
Bassul nu este si nici nu arata ca bibanul. De pescuit este foarte fain mai ales daca este de ala cu gura mare. Mai este o varietate cu gura mica care seamana mai mult cu bibanul si unul argintiu care seamana cu carasul.
Cel mai fain este la ala cu gura mare. unul de 1 pound trage ca o stiuca de 3. Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat.
Nu ar fi probleme la introdus in Romania. In schimb este un peste agresiv si ca orice rapitor va concura pt hrana. posti sa ai si bass si stiuca in acelasi lac. dar decat caras mai degraba bass.
Cel mai fain este la ala cu gura mare. unul de 1 pound trage ca o stiuca de 3. Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat.
Nu ar fi probleme la introdus in Romania. In schimb este un peste agresiv si ca orice rapitor va concura pt hrana. posti sa ai si bass si stiuca in acelasi lac. dar decat caras mai degraba bass.
Re: bassul nu este biban
astia suntem ...tralalela 45 scrie: ... Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat. ....
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
Ionut the carp
- veteran

-
tralalela 45
- junior

Eu sunt in Canada. Si daca mai duc la pescuit, iau peste atat cat imi trebe si cat este legal. Nu stiu cum o fi prin Italia dar aici regulile sunt facute cu cap. Daca ai voie sa iei trei stiuci si 2 pastravi inseamna ca nu o sa distrugi balta daca iei 3 stiuci si 2 pastravi. Pescuitul excesiv a fost intotdeauna cel industrial. Nu ajuti cu nimic daca dai drumul la peste si te duci in magazin si iti cumperi o cutie de sardine.d4md3od scrie:astia suntem ...tralalela 45 scrie: ... Fileurile sunt mai bune decat alea de stiuca. Nu are oase deloc dupa ce l-ai filetat. ....
Aici permisul de plateste. Cu banii de pe permis se finantzeaza repopularea si protectia baltilor printre altele. Daca maine toata lumea face C&R populatia imbatraneste, este mai expusa la boli, si in 20 ani nu mai ai la ce sa faci C&R.
A fost o moda si aici sa pastrezi padurea sa nu o tai, sa o pazesti de foc etc. A imbatranit si a fost atacata de o insecta. Acum 'ecologistii' ard padurea ca alta solutzie sa limiteze infestarea nu mai au.
In Romanika nu mai ai ce sa pastrezi din pacate.
Dar tre sa itzi dau dreptate. Aici astia suntem. Mai putzine cucuri si mult mai putzin bulshit.
-
naka66
- junior

eu sunt impotriva introducerii black bassului la noi.cred ca ar avea un impact foarte devastator asupra speciilor autohtone