pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Gyorg
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:.........Acuma o sa sara imediat aia cu "placa' cu protejarea speciilor autohtone si bla,bla,bla,Dupa ce ne-am pricopsit cu fitofagii,ce mai conteaza amaritul de baas..??Macar asta raspunde bine la naluci.
In Ungaria totul este altfel...Mult mai avem pina sa ajungem la nivelul lor..
si daca ar fi doar fitofagii ar fi chiar bine, dar hai sa vorbim de somnul pitic
cert este un singur lucru, mai devreme sau mai tarziu vom avea bass in Romania direct de pe Dunare, si daca vrem si daca nu vrem !
fara suparare dar si acest topic se incadreaza la : unul arunca o piatra si 10 nebuni se chinuiesc sa o scoata !
-
semlecangheorghe
- veteran

...........Da somnu pitic ,alta pacoste ,dar pentru crapari...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
pikeman
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:
Intr-un ecosistem nr de rapitori este in dependenta de cantitatea de pesti prada,Daca acestia sint putini si rapitor va fi putin,Sint niste mecanisme care functioneaza de cind exista speciile.Bass-ul nu cred ca este ca si balaurul cu 7 capete care rade tot si dupa aia se maninca pe el de foame..Natura are niste mecanisme ,bine puse la punct....
Gresit, natura are mecanismele ei cand nu intervine omul... teoria ta e usor de combatut. Sa luam ca exemplu un lac de munte cu specie nativa pastrav, in care se introduce clean...adio pastrav, adaugam peste clean, biban... adio clean. Si ce se intampla la final? Te alegi cu bancuri de bibani subnutriti....si vezi biban cat palma inecat cu altul putin mai mic...da, exista astfel de lacuri in Ro

-
luci_t
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:...........Da somnu pitic ,alta pacoste ,dar pentru crapari...
incearca pe baltile teuzului, cu jiguri mici, la biban... io am agatat de doua ori somn pitic, regulamentar

-
rine
- veteran

[quote="shimano"]Cum am mai spus, ungurii deja au megabasi, La noi inca nu.
si nici nu ne trebuie. cred ca asta-i (vorba unui user ,ca rotativa ,naluca "prostului") rapitorul prostului.
-
D_ali
- veteran

...sunt tare curios ce-o sa mai "importam" dupa ce-o sa navaleasca hoardele de bibani yankei care tocmai ce-au fost adusi sa elimine piticul somn african...probabil bibanu' da Nil sa-nchidem circuitul.
...se-ntrevede o oaresce jena: numa' place marlitza si strapu', mai "e" cool sa zic ashe.
Rine sa zici si de naluca aia "desteapta", caci pe-aia "a prosutului" sunt sigur c-o stiu cu totii...
-
Maver
- utilizator nou

S-au incercat populari cu Bass pe Arges, din pacate nici macar ala nu a rezistat lacomiei "pescarilor" si a schimbarilor dracstice ale cursului apei... zeci de modificari ale raului care evident pt. toate astea trebuiau secate barajele... pesti deveneau accesibili braconierilor care ii eliminau cu tot ce aveau la indemana (astea's povestile basului auzite printre pescari cu vechime) la fel sa intamplat cu numeroasele incercari de populare cu salau pe arges... se tot populeaza cu salau pe Arges, in mod special in zona Budeasa... eu pescuiesc zona de foarte multi ani si nu am reusit sa vad macar unul... sa prin nici nu mai intra in discutie!
-
semlecangheorghe
- veteran

rine scrie:shimano scrie:Cum am mai spus, ungurii deja au megabasi, La noi inca nu.
si nici nu ne trebuie. cred ca asta-i (vorba unui user ,ca rotativa ,naluca "prostului") rapitorul prostului.
Prost ,neprost,iti ofera un drill de infarct ,cum pestii de pe la noi nu iti ofera.Uitati-va ce rezerva de putere au lansetele pt bass.Are o forta fantastica.Intrebati-l pe Eugenio,sa va povesteasca cum lupta un bass la kil.Asa ca nu cred ca este un trend in ascensiune...Pur si simplu cine a incercat a ramas nitel dependent..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
luci_t
- veteran

-
gigi, nu zic ca nu se zbate, dar... nu merita Dar na daca e de la america e binevenit

Asa ne-am pricopsit si cu somnu pitic si cu reginutele...
Cat despre dril, nu se compara cu stiuca sau cleanul. Dar este mult mai usor de pacalit. E ceva gen biban... In loc de bibaniada sa avem bass-aniada?
Aproppo vi s-a intamplat sa eliberati un clean, stiuca, biban, salau si partenerul de pescuit sa-l prinda imediat? La bass se intampla destul de des...