Romanian BASS

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 04 Mar 2011, 19:52

razvan m. scrie:Mi s-a intamplat in doua randuri sa prind aceeasi marlita la cateva minute de la eliberare, pe vremea cand pescuiam la montura cu peste mort. Din aceaste intamplari totusi nu pot trage concluzia ca stiuca este cel mai prost peste. :roll:

De asemenea, recent am prins la interval de o zi, pescuind in acelasi loc cu acelasi plastic, un salau de vreo 2 kg. Si nu in perioada in care salaul isi pazeste cuibul. L-am recunoscut deoarece avea o mica rana pe flancul drept, probabil de la intalnirea cu un cormoran.
N-a invatat nimic din prima experienta, dar nu pot spune ca salaul ar fi cel mai prost peste.

La fel nu pot fi de acord cu aberatia ca romanul, prin calitatile sale native si din cauza mediului aspru in care vietuieste si pescuieste, ar fi al mai grozav pescar de pe planeta. :lol:

Concluziile tale mi se par cam aiuristice. Un fel de hai sa mai vorbim ceva. :lol:
Prin urmare, tu cu cine te "certzi"? Asta era si punctul meu de vedere, exprimat ironic.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Mar 2011, 19:55

Comentariul meu privea spusele lui leowb. Cred ca se intelege, nu era nevoie sa il mai citez si eu o data. Ti s-a parut ca ma cert cu tine ?!
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Mar 2011, 20:09

Rares.S scrie:Sunt de acord cu tine,dar pur si simplu mi se pare amuzant comentul respectiv.

Referitor la topic, nu cred ca ar fi posibila aclimatizarea bass-ului, din cauza diferentelor de mediu intre ecosistemul lui natural si condiitile din Ro.

Ba se poate aclimatiza si daca rezista iernilor din Austria, Ungaria, atunci de ce nu ar rezista si in Romania ? Nu ma refer la lacuri de acumulare de pe varful muntiilor.
...in Bh sunt cateva balti care au bibani "americani" de ani de zile, initial au adus pentru a "stopa" somnul pitic ... dupa care ... , in curand o sa fie cateva lacuri populate legal cu bass si in Romania din cate stiu chiar in zona Capitalei... in momentul respectiv Bassul e prezent in mult mai multe locuri, decat credeti :wink: .
Pana acum in lacurile unde a fost populat, nu a reusit sa preia"conducerea" in fata salailor, stiucii si a altori pradatoare... convietuieste cu ei si atat si asta de zeci de ani ...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 04 Mar 2011, 21:23

kzoli scrie:
Rares.S scrie:Sunt de acord cu tine,dar pur si simplu mi se pare amuzant comentul respectiv.

Referitor la topic, nu cred ca ar fi posibila aclimatizarea bass-ului, din cauza diferentelor de mediu intre ecosistemul lui natural si condiitile din Ro.

Ba se poate aclimatiza si daca rezista iernilor din Austria, Ungaria, atunci de ce nu ar rezista si in Romania ? Nu ma refer la lacuri de acumulare de pe varful muntiilor.
...in Bh sunt cateva balti care au bibani "americani" de ani de zile, initial au adus pentru a "stopa" somnul pitic ... dupa care ... , in curand o sa fie cateva lacuri populate legal cu bass si in Romania din cate stiu chiar in zona Capitalei... in momentul respectiv Bassul e prezent in mult mai multe locuri, decat credeti :wink: .
Pana acum in lacurile unde a fost populat, nu a reusit sa preia"conducerea" in fata salailor, stiucii si a altori pradatoare... convietuieste cu ei si atat si asta de zeci de ani ...
Toti cei din galeria mea sunt prinsi in Madison, Wisconsin. Apele incep sa inghete din noiembrie, in jurul Craciunulul te poti plimba cu camioneta pe gheata lor. Se dezgheata pe la sfarsitul lui martie, inceput de aprilie. In dec., ian. si feb. temperatura scade la vreo -20 cam in fiecare dimineata.
Credeti-ma, iernile romanesti sunt gluma.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 04 Mar 2011, 21:23

Noi nu suntem in stare sa mentinem la un nivel de normalitate legislatia necesara pescuitului sportiv\recreativ si braconajul....si visam la bass american :lol: :lol:
La urmatoarea iesire cand va duceti in locul secret, aveti grija sa nu lansati peste ciumpalacul ala care sta cu enspe' bete in apa si nu prinde decat obleti la o gioarsa aruncata la mal, asa cat sa se distreze si el daca tot nu prinde peste.
Sau cand mai scoateti cate un papuc sau pampers in carligul jigului sa va intrebati ce creaturi sunt in stare de asa ceva :lol: :lol: :lol:

Hai noapte buna...vise placute cu bass :lol: :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 04 Mar 2011, 21:45

cat timp speciile endemice de peste nu sunt bine reprezentate in apele din ro, nu pot sa fiu de acord cu introducerea bass-ului in tara noastra. Din pacate nu pot sa decid eu...
Avem un peste care se comporta asemanator cu varu' lui american, vorbesc despre bibanul autohton.
Pe cand un campionat de biban?
ps nu inteleg un lucru: de ce doar ce vine din afara si in special din state e bun???

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 04 Mar 2011, 21:46

da` bass-ul asta e bun de mincat? :roll:
in rest ... we are the best!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 04 Mar 2011, 21:49

pasek scrie:da` bass-ul asta e bun de mincat? :roll:
nu prea mananc peste, dar am pacatuit si am gustat carnea de bass. E buna dar nu se poate compara cu bibanu nostru :wink:
PS Probabil gustul carnii e influentat si de mediul in care creste :roll:

leowb
veteran
veteran

bass

Mesaj de leowb » 04 Mar 2011, 22:10

E u cred ca s ar acomoda si la inceput s ar pescui de curiozitate dar cu timpul si ar pierde farmecul,ca de romanii sunt pescari foarte buni credeti ma.Am fost plekt in multe tari si de fiecare data sa dovedit ca asa este.Si in legatura cu ce am spus mai devreme ca Bassul ataca si dupa ce iai dat drumul poate sa va spuna cineva care a pescuit Bass mai mult timp.Si daca esti pescar de salau Bassul e o nimica toata si daca le ai si cu cleanul deja nu mai este interesant ca ai scoala voblerului.Dar Bassul se repede si la un creion asa ca ramane sa trageti voi cloncluzii.O seara buna

aditud
senior
senior

Re: bass

Mesaj de aditud » 05 Mar 2011, 02:54

leowb scrie:E u cred ca s ar acomoda si la inceput s ar pescui de curiozitate dar cu timpul si ar pierde farmecul,ca de romanii sunt pescari foarte buni credeti ma.Am fost plekt in multe tari si de fiecare data sa dovedit ca asa este.Si in legatura cu ce am spus mai devreme ca Bassul ataca si dupa ce iai dat drumul poate sa va spuna cineva care a pescuit Bass mai mult timp.Si daca esti pescar de salau Bassul e o nimica toata si daca le ai si cu cleanul deja nu mai este interesant ca ai scoala voblerului.Dar Bassul se repede si la un creion asa ca ramane sa trageti voi cloncluzii.O seara buna
OK, data viitoare incerc la creion. Ascutit sau nu? Cu rama trasa pe el ca soseta pe picior, sau fara?

Eu o las moarta. Pana la urma, fiecare crede ce vrea. As vrea numai sa am si eu acces la bass care se repede pe orice, la orice ora. Experienta mea este destul de diferita.

Scrie răspuns