pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

ATUU scrie:cind?
....cind ce ?
-
modigliani
- veteran

shimano scrie:Un prieten din Ungaria se lauda cu niste balti din jurul lui unde s-a populat Bass,...
Si probabil a scapat cumva de-acolo .
Veti rade probabil , veti ,, da cu pietre " , ma veti lua cu huoooo , ....insa am dat de el in Dunare . Odata ( ca un tampit , nestiind ce este , l-am aruncat in apa . Abia mai tz am ,, percutat " si mi-am confirmat pe net cautand foto-bass ). Si-am mai auzit si de pe la altii .
-
kzoli
- veteran

modigliani scrie:shimano scrie:Un prieten din Ungaria se lauda cu niste balti din jurul lui unde s-a populat Bass,...
Si probabil a scapat cumva de-acolo .
Veti rade probabil , veti ,, da cu pietre " , ma veti lua cu huoooo , ....insa am dat de el in Dunare . Odata ( ca un tampit , nestiind ce este , l-am aruncat in apa . Abia mai tz am ,, percutat " si mi-am confirmat pe net cautand foto-bass ). Si-am mai auzit si de pe la altii .
Dincolo se populeaza, doar ca nu prea "renteaza" popularea cu bass, ... sunt cateva crescatorii care se ocupa cu asa cea si o duc destul de bine ... inevitabil o sa ajunga si pe la Noi ori pe Dunare ori in cisterne dar tot o sa ajunga, e doar o chestiune de timp(a si ajuns in unele locuri) ... in BH acum vre-o 5-6 ani au adus intr-o balta si nu s-a intimplat mai nimic ....
-
leowb
- veteran

Salut am vazut discutia si n am putut sa rezist,am avut ocazia sa pescuiesc Bass pt mine ca pescar e cel mai prost peste se repde la naluca chiar dupa ce i ai dat drumul, pun pariu ca pe asta no stiati.Eu prindeam unul dupa altul si colegul spaniolul nu prindea, ca de romani stiu sa pescuiasca in adevaratul sens al cuvantului.Spaniolul cand prindea ziceai ca are orgasm,deci cred ca pt romania nu prea se potriveste Bassul.O seara placuta
-
ATUU
- utilizator constant

-
mda cred ca ai dreptate aia dau cu gume...astialaltii cu rime...e altceva
-
kzoli
- veteran

Bassul nu are nimic cu natia, poate sa fie si pescar taliban, daca lanseaza unde si cum trebuie,.... sau pur si simplu are noroc !
Cert este ca e un peste foarte agresiv si se repede la tot ce misca... dar sa nu inchipuiti ca oricand la orice ora... au si ei programul lor

.
-
aditud
- senior

leowb scrie:Salut am vazut discutia si n am putut sa rezist,am avut ocazia sa pescuiesc Bass pt mine ca pescar e cel mai prost peste se repde la naluca chiar dupa ce i ai dat drumul, pun pariu ca pe asta no stiati.Eu prindeam unul dupa altul si colegul spaniolul nu prindea, ca de romani stiu sa pescuiasca in adevaratul sens al cuvantului.Spaniolul cand prindea ziceai ca are orgasm,deci cred ca pt romania nu prea se potriveste Bassul.O seara placuta
Pai trebuia sa-i dai doua palme inainte sa-l eliberezi...plus o mustrare: "Bah, da' ce plm esti asa prost?! Cel mai prost peste, vai de mamicutza ta...!"
Acu', pe bune: daca ai vazut tu acelasi peste sarind imediat dupa eliberare pe naluca, inseamna ca ori l-ai intepat in cap, ori era dezastru ecologic in apa aia si era disperat sa pape si el ceva, indiferent de risc.
Sau ai uitat sa-i scoti carligul inainte de a-l elibera. Daca faci greseala asta in mod repetat, poti avea partide memorabile, cu f. multe capturi. E adevarat ca pestii tind sa fie de aceeasi marime...
-
Rares.S
- utilizator constant

-
razvan m.
- veteran

-
Mi s-a intamplat in doua randuri sa prind aceeasi marlita la cateva minute de la eliberare, pe vremea cand pescuiam la montura cu peste mort. Din aceaste intamplari totusi nu pot trage concluzia ca stiuca este cel mai prost peste.
De asemenea, recent am prins la interval de o zi, pescuind in acelasi loc cu acelasi plastic, un salau de vreo 2 kg. Si nu in perioada in care salaul isi pazeste cuibul. L-am recunoscut deoarece avea o mica rana pe flancul drept, probabil de la intalnirea cu un cormoran.
N-a invatat nimic din prima experienta, dar nu pot spune ca salaul ar fi cel mai prost peste.
La fel nu pot fi de acord cu aberatia ca romanul, prin calitatile sale native si din cauza mediului aspru in care vietuieste si pescuieste, ar fi al mai grozav pescar de pe planeta.
Concluziile tale mi se par cam aiuristice. Un fel de hai sa mai vorbim ceva.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
-
Rares.S
- utilizator constant

Sunt de acord cu tine,dar pur si simplu mi se pare amuzant comentul respectiv.
Referitor la topic, nu cred ca ar fi posibila aclimatizarea bass-ului, din cauza diferentelor de mediu intre ecosistemul lui natural si condiitile din Ro.