Romanian BASS

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 15 Iun 2011, 20:53

d4md3od scrie:
semlecangheorghe scrie:.............Unii prefera cleanul...... :lol:
... iar pentru unii iarba vecinului ii intotdeauna mai verde ... :lol:
Vecinu are IARBA? :D

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 15 Iun 2011, 21:36

d4md3od scrie:
naka66 scrie:chestie de gust e dupa ce pescuiesti de cateva ori macar la bass zic.posibil pt cei ce iubesc pescuitul la clean care e cu totul deosebit da, dar fata de avat......e ceva diferenta zic asta deoarece si eu pescuiesc f mult la avat.:)
nu stiu exact ce ai vrut sa zici mai sus ... :lol:

chiar am incercat sa pescuiesc de cateva ori la bass si in continuare o mai fac atunci cand apele Po-ului sunt prea mari si tulburi pentru a fi pescuibile si imi sustin in continuare inclinatia spre pescuitul avatului in detrimentul bass-ului (si nu numai ) ...

la mine una dintre probleme este ca nu imi prea plac baltile ... si bass-ul cam pe acolo il gasesti ...
dap fiecare cu placerile lui:)nu stiu cat bass ai prins si cat de specializat esti in asa ceva dar cand o sa prinzi si bass la dimeniunile care prinzi avatul si tot asa de des o sa iti skimbi parerea.nu stiu ce fel de balti sunt in zona ta.eu pescuiesc in lacuri de acumulare foarte adanci si cu apa f cristalina.pana acum eram singur impotriva bassului acum sunt singur pt el:))))deci pt un bazin piscicol amenajat pt pescarii sportivi da ar fi super insa in libertate in dunare alaturi de celelalte specii nup.oricum cam greu si nu stiu daca are de gand cineva sa bage bass in crescatoria lui:)datorita ritmului mai mic de crestere de la noi probabil.asa ca ramanem in continuare la speciile noastre dragi avat,stiuca salau etc.totusi pt cei care vor da cu adevarat la black bass vor vedea ca nu degeaba se invart atatia bani in jurul acestui :sport: pescuitul la bass.e o mica magie:)

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 15 Iun 2011, 22:26

@ naka
fiecare cu parerile/gusturile lui. Pt mine pescuitul la bass seamana cu o bibaneala de pe la noi :wink: Pescuitul bass-ului poate salva o zi de pescuit... sa nu se mai numeasca gherla :wink: Nu stiu cat de mare creste bass-ul in spania, dar in zona in care pescuiesc nu am vazut bass mai mare de 30-35cm

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 16 Iun 2011, 02:21

luci_t scrie:@ naka
fiecare cu parerile/gusturile lui. Pt mine pescuitul la bass seamana cu o bibaneala de pe la noi :wink: Pescuitul bass-ului poate salva o zi de pescuit... sa nu se mai numeasca gherla :wink: Nu stiu cat de mare creste bass-ul in spania, dar in zona in care pescuiesc nu am vazut bass mai mare de 30-35cm
:)asa am crezut si eu la inceput pana au inceput sa apara si cei mai mari.:)nu sunt asa usor de prins cum se crede si unde are bibani mici posibil sa fie si mari.unde dau eu sunt frecvente exemplarele la 1kg si cel putin odata la 3 iesiri prind unul doi intre 2-3kg.cel mai mare l am scapat din mana la mal datorita lipsei juvelnicului.:)apreciez ca ar fi avut undeva la 5kg.cu toate ca cineva zicea ca bassul cam sta numai in balti lupta destul de tare si un exemplar de peste 2kg iti ofera un drill foarte frumos cu multe sarituri stil lumanare etc.nu il intalmnim doar in balti sau doar pe fund.e un peste f polivalent atat ca si hranire cat ca si raspnadire de la rauri si lacuri de munte la mlastini balti etc.pentru pescuitul sportiv de recreere este unul din cele mai frumoase dupa parerea mea.si nu nu seamana deloc cu o bibaneala de la noi.la inceput da dar dupa ce incepi sa il cunosti mai bine e destul de complex si zile si zile.de exemplu azi am dat in 2 locuri total diferite.primavara fiind dupa iarna a preferat pana acum o luna mai mult voberele avand nevoie de un aport mai mare de proteine.vara [refera plasticele moi.intr unul din locuri a mers foarte bine la niste racusori(bayou bug cajun gold vj&m de la
bayoutdoors si in alt loc nu a vrut neam la nimic.am skimbat pe loc ce aveam la mine si rezultate la soparla de la zoom unde era apa adanca.la apa mica unde urmareste pestisori a preferat rapala countdown.am f multe momeli la mine si de fiecare data am skimbat pe loc pana am vazut ce vrea.se tine cont neaparat de speciile prada din zona in care traieste.acum cam stiu ce vrea cum si cand dar doar in mare e f capricios si skimbator .am vazxut grupuri de 3-4 bibani peste 2-3kg care au ignorat total orice momeala etc .te face sa exersezi sa perseverezi pana cand il cunosti cu adevarat.ocazional poate parea la fel ca oricare alt pescuit dar pt mine nu este:D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Iun 2011, 21:04

Bassul de o vara in crescatorie are intre 15 si 25 cm .... unii cresc mai repede altii mai incet.... insa pe acolo se invarte la recolta din toamna...

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 16 Iun 2011, 22:29

kzoli scrie:Bassul de o vara in crescatorie are intre 15 si 25 cm .... unii cresc mai repede altii mai incet.... insa pe acolo se invarte la recolta din toamna...
de o vara dar in lacul unde pescuiesc eu sunt bassi din anul 1955:)

ionutz13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionutz13 » 24 Iun 2011, 09:10

Voi pleca saptamana viitoare in Bulgaria si am auzit ca sunt unele balti care sunt populate cu bass.Momentan nu stiu zona pe care o voi vizita.Recomandati-mi niste lansete pt bass.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 07 Iul 2011, 12:21

ionutz13 scrie:Voi pleca saptamana viitoare in Bulgaria si am auzit ca sunt unele balti care sunt populate cu bass.Momentan nu stiu zona pe care o voi vizita.Recomandati-mi niste lansete pt bass.
ai fost in Bulgaria? ai prins bass? s-a ridicat la nivelul asteptarilor sau a fost doar un alt biban? :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

ionutz13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionutz13 » 07 Iul 2011, 13:20

Am fost si am prins.Cred ca drilul se poate compara cu drilul unei stiuci.Este un peste ,,prostanac''.Nu se compara cu bibanul nostru.Merita incercat.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Iul 2011, 14:03

cat de mari ai prins ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns