Daca semnaturile pescarilor ajuta acest demers eu unul am sa umblu pe malul apei sa string semnaturi.Si pt ca e o actiune conceputa de avocati ar fi bun un cap de tabel in care sa fie trecute citeva doleante si sa incepem sa stringem semnaturile.Acum am terminat discutiile cu un grup de avocati, care sunt dispusi sa ne ajute "pro bono publico" sa atacam la CC legea si sa construiasca toata argumentatia necesara.
permise de pescuit pentru 2007
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
@ florentiniuga
Personal mi se pare OK amendamentul. Ramane de vazut daca asociatiile vor fi interesate sa se ocupe de ape doar in schimbul dreptului de a pescui gratuit pe acele ape. Ideea finala e ca acele ape administrate de asociatii sa arate mai bine decat celelalte, pentru ca altfel nu are rost toata povestea cu asociatiile. Pentru aceste ape "mai bune" e corect sa platesti mai mult. Taxa suplimentara ajuta asociatia sa-si recupereze investitia initiala si sa administreze in continuare acea apa.florentiniuga scrie: Propunerea lui Tavi e corecta dar am un amendament. Asociatiilor (formate pe baza de interese comune) sa li se poata atribui ape in administrare, numai in baza unor proiecte de investitie bine documentate si argumentate dar fara a se atribui vreo exclusivitate in ceea ce priveste accesul la resursele piscicole. Cu alte cuvinte, ma asociez cu n,m,...x,y,z pentru a decolmata sectorul de rau de la iesirea din localitatea mea (de exemplu). Pentru asta, ca ONG ce sunt, accesez niscaiva fonduri, de oriunde ar fi ele (cum ne-a tot explicat si guru, ca asociatiile nu ar trebui sa traiasca din cotizatii), execut treaba, asigur si paza, particip si la populari sau alte actiuni pe care mi le stabilesc periodic iar membrii asociatiei mele (cotizanti sau nu, asociati doar benevol pentru realizarea unei idei comune) pot pescui in zona respectiva gratuit. Bineinteles, va trebui sa dau sama anual, la reinnoirea autorizatiei, despre indeplinirea proiectelor si desfasurarea activitatilor pentru care am primit concesionarea. Cu toate astea, oricine sa poata pescui acolo, cu respectarea legislatiei in vigoare (permis, vinieta... ce-o mai fi), fara nicio taxa suplimentara. Altfel, care ar mai fi diferenta intre domeniul public si cel privat?
Din ce am auzit, prin alte parti (n-am acum exemple concrete), se practica mai degraba taxarea suplimentara a ne-membrilor asociatiilor decat acordarea unor gratuitati membrilor.
Dar daca credeti ca se poate si altfel, repet, nu ma deranjeaza.
Cat despre modalitatea de de atribuire a apelor catre asociatii, aici evident mai e de discutat.
@ apsalba
Eu nu ma simt in stare sa redactez un proiect de lege, nici macar pe varianta adaptata a unei legi din alta tara. As prefera sa se ocupe un jurist de treaba asta.
Sa nu uitam:
- interzicerea expresa a pescuitului comercial pe apele interioare, cu exceptia amenajarilor piscicole infiintate cu aceasta destinatie cum ar fi iazurile fostelor ferme piscicole comuniste.
- pe de alta parte, nu cred ca pescarii sportivi ar fi deranjati de chestiile alea plutitoare (viviere flotabile

ehhh,uite un punct de vedere de bun simt si cu care sunt total de acord.florentiniuga scrie:................................... am un amendament. Asociatiilor (formate pe baza de interese comune) sa li se poata atribui ape in administrare, numai in baza unor proiecte de investitie bine documentate si argumentate dar fara a se atribui vreo exclusivitate in ceea ce priveste accesul la resursele piscicole. Cu alte cuvinte, ma asociez cu n,m,...x,y,z pentru a decolmata sectorul de rau de la iesirea din localitatea mea (de exemplu). Pentru asta, ca ONG ce sunt, accesez niscaiva fonduri, de oriunde ar fi ele (cum ne-a tot explicat si guru, ca asociatiile nu ar trebui sa traiasca din cotizatii), execut treaba, asigur si paza, particip si la populari sau alte actiuni pe care mi le stabilesc periodic iar membrii asociatiei mele (cotizanti sau nu, asociati doar benevol pentru realizarea unei idei comune) pot pescui in zona respectiva gratuit. Bineinteles, va trebui sa dau sama anual, la reinnoirea autorizatiei, despre indeplinirea proiectelor si desfasurarea activitatilor pentru care am primit concesionarea. Cu toate astea, oricine sa poata pescui acolo, cu respectarea legislatiei in vigoare (permis, vinieta... ce-o mai fi), fara nicio taxa suplimentara. Altfel, care ar mai fi diferenta intre domeniul public si cel privat?
domnule iuga,subscriu celor afirmate de dumneavoastra mai sus si daca este nevoie de strans semnaturi,contati si pe mine.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
- florentiniuga
- junior
@Tavi
Beneficiile unei asociatii sunt colaterale. Ape mai bine administrate si curatate, inseamna de fapt ape aduse in stare de normalitate. De aici incolo apare plus-valoarea, care consta in amenajari speciale de agrement, facilitati oferite pescarilor (campinguri, micro magazine, concursuri, activitati de tip "ghid de pescuit", dezvoltarea turismului de pescuit in zona si implicit a agroturismului), tot ceea ce poate aduce venituri suplimentare. Asta ar trebui sa fie motivatia asocierii, nu obtinerea unui permis. Orice autoritate locala ar trebui sa sprijine moral si financiar aparitia si activitatea unor asemenea asociatii si ar fi ilogic sa nu o faca.
@ PODOSU DOREL
Capul de tabel e simplu de conceput : nume, prenume, C.I. seria, nr., CNP si semnatura. Mai intai insa trebuie sa facem publice intentia si modificarile sustinute. Oamenii trebuie sa stie pentru ce semneaza si asta trebuie prevazut in mod expres pe capul fiecarui tabel. Hai sa incercam cateva variante, daca aveti vreo propunere de text, pana ma intalnesc maine seara cu avocatii din nou, apoi o sa postez un tabel standard pe care sa il folosim cu totii. Daca gasesc o sustinere mai larga, sambata la emisiune, pot sa fac primul anunt in acest sens.
Beneficiile unei asociatii sunt colaterale. Ape mai bine administrate si curatate, inseamna de fapt ape aduse in stare de normalitate. De aici incolo apare plus-valoarea, care consta in amenajari speciale de agrement, facilitati oferite pescarilor (campinguri, micro magazine, concursuri, activitati de tip "ghid de pescuit", dezvoltarea turismului de pescuit in zona si implicit a agroturismului), tot ceea ce poate aduce venituri suplimentare. Asta ar trebui sa fie motivatia asocierii, nu obtinerea unui permis. Orice autoritate locala ar trebui sa sprijine moral si financiar aparitia si activitatea unor asemenea asociatii si ar fi ilogic sa nu o faca.
@ PODOSU DOREL
Capul de tabel e simplu de conceput : nume, prenume, C.I. seria, nr., CNP si semnatura. Mai intai insa trebuie sa facem publice intentia si modificarile sustinute. Oamenii trebuie sa stie pentru ce semneaza si asta trebuie prevazut in mod expres pe capul fiecarui tabel. Hai sa incercam cateva variante, daca aveti vreo propunere de text, pana ma intalnesc maine seara cu avocatii din nou, apoi o sa postez un tabel standard pe care sa il folosim cu totii. Daca gasesc o sustinere mai larga, sambata la emisiune, pot sa fac primul anunt in acest sens.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
@florentiniuga
Nu ma refeream la acel simplu capat de tabel ci la specificarea acelor doleante ce trebuie explicate pescarilor pt a semna in cunostinta de cauza.Trebuie sa fie scurte si la obiect pt a putea fi scrise pe fiecare pagina altfel o sa fim acuzati ca am mintit oamenii si acestia nu au stiut ce semneaza.
Amendamentul pe care l-ai propus e bun si desi unora nu le va fi pe plac eu sint de acord cu el .Ar mai fi problema lacurilor de acumulare caci acolo se vor da lupte pt a putea fi preluate de x sau y pt ca ofera potential turistic iar pescarilor li se va interzice pescuitul in acele zone.
Sper sa nu fie aceasta initiativa un simplu foc de paie care sa se stinga la primii stropi de ploaie
Nu ma refeream la acel simplu capat de tabel ci la specificarea acelor doleante ce trebuie explicate pescarilor pt a semna in cunostinta de cauza.Trebuie sa fie scurte si la obiect pt a putea fi scrise pe fiecare pagina altfel o sa fim acuzati ca am mintit oamenii si acestia nu au stiut ce semneaza.
Amendamentul pe care l-ai propus e bun si desi unora nu le va fi pe plac eu sint de acord cu el .Ar mai fi problema lacurilor de acumulare caci acolo se vor da lupte pt a putea fi preluate de x sau y pt ca ofera potential turistic iar pescarilor li se va interzice pescuitul in acele zone.
Sper sa nu fie aceasta initiativa un simplu foc de paie care sa se stinga la primii stropi de ploaie

Permise de pescuit pentru 2007
APS Salmo-Carpatica Lupeni este o asociatie mica, dar asiguram minim 100 de semnaturi daca ne trimiteti acele memorii cu capul de tabel aferent.
Adresa de e-mail: salmocarpatica@yahoo.com
Asteptam !
Adresa de e-mail: salmocarpatica@yahoo.com
Asteptam !
- florentiniuga
- junior
@ PODOSU DOREL
La acel text introductiv, in favoarea caruia se strang semnaturi, faceam referire. Cred insa ca nu putem propune o alternativa legislativa in faza asta, ci doar sa atacam neconstitutionalitatea obligativitatii asocierii ca premisa a accesului la RAV a pescarului sportiv precum si (nu stiu inca in ce masura) concesionarea apelor domeniului public in detrimentul aceluiasi acces la RAV a p.s.
Pentru ca s-ar putea ca unii sa jubileze, trebuie vazut daca atacarea legii ca neconstitutionala e varianta optima sau presiunea asupra MAPDR/ANPA/comisia parlamentara, pentru modificarea legii. Am spus ca unii s-ar putea sa jubileze, deoarece, presupunand ca CC declara articolul din lege privind asocierea ilegal, ANPA poate emite permise/viniete individuale dar totodata poate limita accesul la resurse prin concesionari masive in favoarea asociatiilor (desi nu vad cum) sau poate veni cu prostii de genul : "pe perioada 2007-2009 se restrictioneaza pescuitul pe sectoarele de rau de la km... la km... pentru refacerea populatiei piscicole. Asociatiile care gestioneaza sectoarele respective vor acorda drept de pescuit pe baza de bonuri cu numar limitat la numarul de membrii ai asociatiei. Restul pescarilor vor plati o taxa suplimentara ce va fi varsata intr-un fond special constituit de MAPDR pentru repopulare.
Ce parere aveti? Scenarii de cosmar.
Sau mergem pe doua tabele. Unul pentru CC vizand strict asocierea si al doi-lea cu propuneri de modificari legislative pentru cele trei institutii mentionate.
@pityu
Contam foarte mult in demersul nostru pe suportul asociatiilor in ansamblul lor. Felicitari pentru respectul pe care il acordati membrilor dumneavoastra si sustinerii acordate tuturor pescarilor
La acel text introductiv, in favoarea caruia se strang semnaturi, faceam referire. Cred insa ca nu putem propune o alternativa legislativa in faza asta, ci doar sa atacam neconstitutionalitatea obligativitatii asocierii ca premisa a accesului la RAV a pescarului sportiv precum si (nu stiu inca in ce masura) concesionarea apelor domeniului public in detrimentul aceluiasi acces la RAV a p.s.
Pentru ca s-ar putea ca unii sa jubileze, trebuie vazut daca atacarea legii ca neconstitutionala e varianta optima sau presiunea asupra MAPDR/ANPA/comisia parlamentara, pentru modificarea legii. Am spus ca unii s-ar putea sa jubileze, deoarece, presupunand ca CC declara articolul din lege privind asocierea ilegal, ANPA poate emite permise/viniete individuale dar totodata poate limita accesul la resurse prin concesionari masive in favoarea asociatiilor (desi nu vad cum) sau poate veni cu prostii de genul : "pe perioada 2007-2009 se restrictioneaza pescuitul pe sectoarele de rau de la km... la km... pentru refacerea populatiei piscicole. Asociatiile care gestioneaza sectoarele respective vor acorda drept de pescuit pe baza de bonuri cu numar limitat la numarul de membrii ai asociatiei. Restul pescarilor vor plati o taxa suplimentara ce va fi varsata intr-un fond special constituit de MAPDR pentru repopulare.
Ce parere aveti? Scenarii de cosmar.
Sau mergem pe doua tabele. Unul pentru CC vizand strict asocierea si al doi-lea cu propuneri de modificari legislative pentru cele trei institutii mentionate.
@pityu
Contam foarte mult in demersul nostru pe suportul asociatiilor in ansamblul lor. Felicitari pentru respectul pe care il acordati membrilor dumneavoastra si sustinerii acordate tuturor pescarilor

subscriu si eu si in baza urmatoarei afirmatii:florentiniuga scrie:................................... am un amendament. Asociatiilor (formate pe baza de interese comune) sa li se poata atribui ape in administrare, numai in baza unor proiecte de investitie bine documentate si argumentate dar fara a se atribui vreo exclusivitate in ceea ce priveste accesul la resursele piscicole. Cu alte cuvinte, ma asociez cu n,m,...x,y,z pentru a decolmata sectorul de rau de la iesirea din localitatea mea (de exemplu). Pentru asta, ca ONG ce sunt, accesez niscaiva fonduri, de oriunde ar fi ele (cum ne-a tot explicat si guru, ca asociatiile nu ar trebui sa traiasca din cotizatii), execut treaba, asigur si paza, particip si la populari sau alte actiuni pe care mi le stabilesc periodic iar membrii asociatiei mele (cotizanti sau nu, asociati doar benevol pentru realizarea unei idei comune) pot pescui in zona respectiva gratuit. Bineinteles, va trebui sa dau sama anual, la reinnoirea autorizatiei, despre indeplinirea proiectelor si desfasurarea activitatilor pentru care am primit concesionarea. Cu toate astea, oricine sa poata pescui acolo, cu respectarea legislatiei in vigoare (permis, vinieta... ce-o mai fi), fara nicio taxa suplimentara. Altfel, care ar mai fi diferenta intre domeniul public si cel privat?
consider ca cel mai normal ar fi ca gestionarul apelor sa fie autoritatile publice locale...ele exista deja , sunt ale statului si au acoperire nationala... ba au si posibilitatea sa isi infiinteze birouri, departamente sau cum vor muschii lor sa le spuna care sa preia problema,...si s-o organizeze pe plan local...ele pot incheia parteneriate cu asociatiile de pescari, in sensul celor mentionate de dl. Iuga, dar si cu alte institutii, jandarmerie, politie, garda de mediu, etc...in fond asa cum bine e mentionat, ape mai curate , cu maluri mai curate (malurile de obicei is ale primariilor, nu?) si mai ingrijite , contribuie la dezvoltarea turistica si zonala in sensul celor precizate mai sus...florentiniuga scrie:Beneficiile unei asociatii sunt colaterale. Ape mai bine administrate si curatate, inseamna de fapt ape aduse in stare de normalitate. De aici incolo apare plus-valoarea, care consta in amenajari speciale de agrement, facilitati oferite pescarilor (campinguri, micro magazine, concursuri, activitati de tip "ghid de pescuit", dezvoltarea turismului de pescuit in zona si implicit a agroturismului), tot ceea ce poate aduce venituri suplimentare. Asta ar trebui sa fie motivatia asocierii, nu obtinerea unui permis. Orice autoritate locala ar trebui sa sprijine moral si financiar aparitia si activitatea unor asemenea asociatii si ar fi ilogic sa nu o faca
de ce trebuie sa se mentina conducerea de la centru, prin te miri ce minister, sau organism fantoma stapan pe toata tara?
o astfel de abordare permite accesarea fondurilor UE atat de autoritatile locale (care sunt eligibile) cat si de asociatii (ONG) care de asemenea sunt eligibile daca participa la programe de interes public zonal...
in acest fel si permisele ar putea fi obtinute de la diverse puncte de distribuire (chiosc, benzinarie, posta, etc..), iar ... membrii asociatiilor respective din zona vor beneficia de facilitatile stabilite prin parteneriatul cu autoritatea locala...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
- florentiniuga
- junior
@fani
Sa nu spuneti ca sunt carcotas dar trebuie sa stiti cu cine ne confruntam :
Sa nu spuneti ca sunt carcotas dar trebuie sa stiti cu cine ne confruntam :
- Dan Stefan Motreanu
MINISTRUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
Date biografice:
...Domiciliul: Alba Iulia, jud. Alba. ...
Studii si specializari:
...1998-1999 - Cursuri de pregatire privind derularea fondurilor europene organizate de Comisia Europeana ...
Activitate profesionala;
...2000-2004 - Consilier judetean, Consiliul Judetean Alba.
2004-prezent - Deputat PNL...
2005 - Presedinte al Comisiei de Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Protectia Mediului din Camera Deputatilor
2006 - Chestor al Camerei Deputatilor
Functii, activitati într-un partid politic:
....1997 - Vicepresedinte PNL Alba Iulia;
1998-2002 - Vicepresedinte PNL Alba....
2005-prezent - Secretar General PNL.