Sadism la mal de....Dunare!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 15 Aug 2006, 21:07

azi pe argesh...cascadorii risului!
pe la prinz a venit politzia in cautare de greblashi. plini de zel au cautat ancore pina shi in mashina unora care nu dadeau la peshte, ci venisera cu copilu' de 5 ani la iarba verde. rezultate=0 greblashi prinshi. la 10 min dupa ce au plecat militzienii s-a umplut de baietzii care greblau( nu am vazut asha multzi de cind dau pe argesh).
nu shtiu ce sa mai cred.

niklai
junior
junior

Mesaj de niklai » 16 Aug 2006, 13:48

Intotdeauna braconierii sunt mai destepti decit 100 de politai.De aceea e si greu sai prinzi in fapt stiu sa se coteasca la timp.Au ochi si urechi peste tot si sunt mina in mina citeodata cu cei de la politie.In primavara cind era prohibitia la scumbie pe dunare de nu gaseai o coada de scrumbie la Politia de frontiera gaseai scrumbie frumoasa pe ales la 80.000 kg.si multa cita vreai la comanda.Ei aveau propria lor retea de pescari la plase monofilament.Deci lupul paznic la stina.MOARTE ACESTOR LUPI flaminzi de bani fara miros de sudoare.Niklai.

pityu
veteran
veteran

Sadism la mal de ... Dunare

Mesaj de pityu » 16 Aug 2006, 22:54

Am inteles Niklai si s-ar putea sa ai dreptate in ceea ce priveste mafia locala. Intr-adevar e riscant sa te pui cu ei, dar ceva -ceva tot ar trebui inventat. Poate am fost prea dur cu tine, dar te asigur ca sunt manat numai de intentii bune. Lupta impotriva astora trebuie sa fie una comuna ca vorba aia... "cu o singura privighetoare nu se face primavara". Eu as vrea sa va ajut si daca s-ar straduii mai multi, tot ar veni si rezolvarea pana la urma. Important e sa nu cedam !

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 16 Aug 2006, 22:59

ca militzia e mina-n mina cu braconierii shtiam. nu am intzeles de ce au trebuit sa faca circ shi sa caute ancore in mashinile unora care chiar nu aveau nici o treaba cu pescuitul de orice fel.

niklai
junior
junior

Re: Sadism la mal de ... Dunare

Mesaj de niklai » 17 Aug 2006, 08:47

Mersi pt.intelegere se vede ca cunosti situatia mai bine ca mine din teren sa vedem ce putem face sa numai fim sfidati de toti nenorociti de braconieri.Vom tine legatura aici pe forum.Cu stima Niklai.

pityu
veteran
veteran

Sadism la mal de ... Dunare

Mesaj de pityu » 19 Aug 2006, 00:10

Niklai ! Eu mi-aduc aminte ca am vazut la Tv la un Jurnal (nu mai retin exact pe care post) cum o patrula de politie mai mult decat "hotarata" le-a venit de hac comerciantilor de ocazie, care vand peste la margine de drum in zona Giurgeni-Vadu Oii, trecatorilor cu masini. Iata ca se poate !
Nu stiu cine a initiat actiunea, dar in mod sigur ea a avut loc in urma unei (sau chiar mai multor) sesizari din partea celor care s-au saturat de "spectacolul macabru" de la marginea soselei cu pesti de diferite soiuri atarnand de degetele infipte-n branhii, ale puradeilor si chiar a unor oameni maturi, care te indemnau sa le cumperi.
Daca esti din zona cred ca-ti aduci aminte ca era zarva mare atunci, de s-a ajuns cu stirea si la televiziune ?
Ce-ar fi sa-i mai bombardam putin cu cate-o sesizare de acest gen ?

Raoul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Raoul » 19 Aug 2006, 15:39

Totusi, din pacate, metoda catch/release nu se poate implementa la nivelul pescarului amator, mai ales ca unii "obletari" sunt in extaz cand prind un clenisor sau orice altceva de 15-20 cm...
Cum sa-i convingi pe oamenii aia sa elibereze pestele pe care deja il vad in tigaie langa plevusca prinsa??
Si in balti infloresc nuferii, insa mereu ei se tin deasupra !

niklai
junior
junior

Re: Sadism la mal de ... Dunare

Mesaj de niklai » 20 Aug 2006, 15:29

Da imi aduc aminte de razia facuta la Giurgeni de politie dar asta in urma sesizarilor facute de Antena 1 de reporterii lor au filmat cu camera din masina pe cind se intorceau de la mare si au dat pe post si asa sa NASCUT RAZIA aia mult laudata.Dar problema se pune daca face sesizare un om de rind si trimite si o mica filmare are acelasi efect?sa traim si o sa vedem ce o sa se intimple.Cu stima Niklai.(Mentionez ca eu nu sunt din zona am socri care locuiesc acolo)...

niklai
junior
junior

Mesaj de niklai » 20 Aug 2006, 15:38

Da ai mare dreptate acum am ajuns de la mal de dunare am stat citeva zile acolo si a fost mare agitatie la pescuit la Giurgeni pe malul dunarii in w/e asta foarte multi pescari din diferite colturi de tara erau veniti la peste si tot asa am vazut la uni cite 10-12 kg.de cioplic si fff multe kg.de ciortanica sub 200 grame tronau in juvelnicele lor si o mare parte din peste sa imputit pt.ca la tinut mult timp in apa si apa era foarte calda.Inteleg sa opresti peste de o ciorba sau de o saramura dar sa prinzi atit puiet si pe urma sa-l arunci mort in dunare asta e bataie de joc.Deci si uni pescari aproape majoritatea nu au acest bun simt.Fara cuvinte.Niklai.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 20 Aug 2006, 16:01

Sa ma bag si io'n seama...Este stiut din toate timpurile, ca zona Giurgeni Vadu Oii, este raiul braconierilor, multi comenteaza pe tema asta, insa putini sunt cei care au Tupeu sa faca ceva, ca si Niklai spun ca este periculos si asta pt ca pui mina sa suni la politie sau garda de mediu, mai au putin sa te'ntrebe si ce nr poarta nevasta la pantof si binenteles ca te temi pt tine si ceilelti ai tai...ca si mafia alcoolului, mafia pestelui, are radacini adinci, tare infipte...nu se va face nimic in urmatorii 30 de ani, asta tine de educatie, sa avem grija cum ne educam copiii si apoi sa speram ca vor aplica in viata, cele invatate acasa...
Zicea Niklai ca iau pescarii, cei veniti din Bucuresti(asa zice el), ciortanu' de 200gr...poi sa mergeti sas vedeti canalu' Dorobantzu'...acolo se PLASUIESTE OFICIAL, este controlat de politia de frontiera, fiecare tura de plasuiala...capturile "pescarilor industriali", constau in ciortan de la 100-300gr, caras palmash, mirlite care arar depasesc 400gr, somotei...
Hai sa pariem ca politia, adica cei care controleaza la propriu pescarii, NU ZICE NICIUODATA NIMIC...eu am fost acolo si stiu din ce'am vazut...
Ca sa vorbim discutii, o putem face la nesfirsit, poate sa facem o filiala Green Peace si sa ne legam cu lanturi de poduri sau de vreo geamandura, ca sa fim luati in seama...
Apropos, este in Romania filiala Green Peace???... io m'as cam inscrie in aceasta organizatie...
ÃŽmi plac peştele...

Scrie răspuns