Capturi "haioase"

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Iul 2004, 12:52

daca abia acum realizezi ca au trecut 20 de ani, inseamna ca te-ai distrat bine intre timp. asa ca n-are de ce sa-ti para rau :)

respect!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Iul 2004, 12:57

Multumesc pentru oferta, dar cind ma apuca "dorul" de lufari, ma cara fica-mea la acvariu si mii arata. Au vreo 4 intr-un bazin acolo. pacat ca nu ma lasa aia sa bag si o lingura! Cit despre "distractia" din ultimii 20 de ani, a cam fost si d-asta. Am descoperit pescuitul in apa dulce! :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Iul 2004, 13:10

:)

nu stiu daca as prefera pescuitul de apa dulce celui in mare. pentru mine marea are ceva special (poate si unde nu o vad eu prea des). prin zonele unde merg eu la "apa dulce", daca prinzi un peste de 2 kg pe an te simti realizat. si mai e si urat, balastiere si din astea.

de 1 mai la mare scoteau unii cu barcile niste pesti de marimi respectabile, nu stiu ce erau ca nu vedeam prea multe detalii de la distanta aia, dar erau mari, argintii si - mai ales - multi.

intre eforie si costinesti se intampla, sunt niste pescarii pe acolo. cred ca erau chefali luati la taparine.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Iul 2004, 13:15

Chefalul nu musca la taparina, numai la "rima de mare" (de fapt un miriapod acvatic din familia Nereis). Ce ai vazut tu erau bacaliari. Ajung si la 4-5 kilograme. Dar numai la mare distanta de tarm. Primavara (si 1 mai e o data buna) vin aproape de mal pentru reproductie.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Iul 2004, 13:20

da, cred ca ai dreptate. ii prindeau din barca la vreun km de tarm, eu i-am vazut cand ii descarcau pe tarm. ramane sa-mi povestesti candva cum se pot prinde aia cu echipament de spinning, ca nu mi-ar strica asa o experienta. :)

weekend placut si fir intins! acum plec acasa, imi pun barca in masina si o tai la fishing. sper sa-ti trimit luni poza cu avatul fara ficati. he he..

numai bine!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 09 Iul 2004, 13:25

Sanatate si FIR INTINS!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 28 Iul 2004, 02:55

Wavedancer scrie:Chefalul nu musca la taparina, numai la "rima de mare" (de fapt un miriapod acvatic din familia Nereis). Ce ai vazut tu erau bacaliari. Ajung si la 4-5 kilograme. Dar numai la mare distanta de tarm. Primavara (si 1 mai e o data buna) vin aproape de mal pentru reproductie.
Wavedancer,

Sper sa nu te mire dar prin 1976 prindeam chefal( nu laban )de cca 50-100g de pe terasa restaurantului Delta la pluta alba ce atragea curiozitatea pestelui,cu carlig de 14-16 folosind ca momeala ligamentul ce tinea uniti cei doi pereti exteriori ai scoicilor.Eu nu aveam rama de mare,cei care aveau prindeau labani(daca retin bine asa li spunea chefalilor mai mari) eu prinzand pe cei de la gradinita,spre bucuria gazdei mele din Tomis(platicile prinse la Tabacarie nu o bucurau la fel de mult )..

Fir intins!!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 28 Iul 2004, 09:26

Nu ma mira Jeane! Ilaria (chefalul mic) musca bine si la cocolos de piine sau chiar la scoica (de preferat fisii din "muschiul" de scoica alba care "sta" mai bine pe cirlig). Intrebarea lui Costica se referea la exemplarele mari pe care le-a vazut intrind in Razelm. Alea nu se apropie de nimic altceva decit de "rima de mare". Aici trebuie sa fac o corectura, nu e miriapod, e un vierme inelat. Mea culpa!
Cit despre platicile din Tabacarie, si ele au devenit "istorie". Alta treaba tipic romaneasca: Tabacarie e un lac extraordinar de usor de curatat si populat, usor de controlat, o pista excelenta pentru concursuri de pescuit. Nu numai ca nimeni nu face nimic, dar se resping si initiativele.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

palade_dimitris
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de palade_dimitris » 13 Sep 2004, 18:16

tatal meu a prins la twister alb de 6 cm acum 5 ani un crap de 21.3kg :shock: :shock: :shock: pur si simplu timp de 15 minute nu stia ce avea in crlig partea ce mai frumoasa a fost cand la scos din apa!!!captura a fost scoasa de un preot (bolnav dupa pescuit) care pur si simplu a intrat in apa si a luat crapul in brate :lol: :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Sep 2004, 18:45

Wave, nu cumva, cu ceva timp in urma, pe un alt forum de pescuit, cineva se plangea ca plimbandu-se cu fiica pe malul ghiolului Mamaia, in perioda de prohibitie a asistat la capturarea cu plase a carasului ce venea sa depuna in trestii (operatiune efectuata chiar de catre "concesionar"), manevra la care fiica si-a exprimat dezacordul?

Does it ring a bell to you?

Scrie răspuns