zavera scrie:boistean scrie:zavera scrie:
La "oile noastre": timbrul fiscal de doi lei reprezinta, conform ANPA, c/valoarea cardului de plastic.

serios? cum ai dedus?
N-am dedus, am citit pe undeva ca odata cu transferul contractului de confectionare carduri de la MADR la MMSC a insemnat si plata unui debit catre furnizorul de carduri. MMSC nu avea buget pentru asa ceva...dar nu imi mai aduc aminte chiar tot ce scria pe alt forum, la rubrica despre permise 2013.
Chiar scria cineva ca la posta nu prea se gasesc timbre de 2 lei, iar cei de la sucursala ANPA unde fusese el cumparasera o cantitate de timbre si percepeau ei cei 2 lei + "ceva" (o ciocolata, o tigare

).
pai nu e asa, de asta am si intrebat. iata dovada, de pe site-ul ANPA:
"DOCUMENTE NECESARE PENTRU
VIZARE
Pentru permisele cu valoare integrală - 30 lei:
- permisul de pescuit recreativ/sportiv 2012;
- dovada plăţii taxei de eliberare a permisului conform, HG nr. 1016/2009 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură având codul de cont nr. 20160103, original şi copie;
-
timbru fiscal sau chitanţă reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 2 lei."
deci taxa de timbru este platita si de cei care au permisul de plastic deja, nu numai de cei carora li se elibereaza permis nou.
eu banuiesc de ce au fost introduse, mai ales ca trebuie sa te duci cu ele in manuta la cea mai apropiata filiala ANPA (cateva sute de km in cazul foarte multor pescari), sa ti le lipeasca ei. doar e mai usor sa se duca reprezentantul unei asociatii cu cateva sute de permise la "lipit", decat fiecare individual. se poate sa ma insel, dar eu o vad ca pe inca un mod de constrangere de a adera la o asociatie.
p.s. cu ANPA am tinut si eu legatura, dar am primit si gogosi, nu numai informatii reale.