PERMISE PESCUIT 2014

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zavera
veteran
veteran

Re: PERMISE PESCUIT 2014

Mesaj de zavera » 09 Ian 2014, 22:18

old_radu scrie:@ zavera
...imi pare rau , sincer , pentru "secunda de neatentie" si sper intr-o insanatosire 100%
...eu zic ca vei mai "viza" cativa ani permisul pana sa ajungi la competitie , cu toate ca poti participa , ai doar de invatat.
Sper ca nu atatia ani cate operatii am facut in ultimele 11 luni :lol: Si mai am nitel de tras...
Oricum, M. Schumacher a patit-o mai rau :( ! Sper sa-l repare si pe el doctorii cat mai repede, ca a fost idolul meu cand eram adolescent.

legionarul
junior
junior

Mesaj de legionarul » 09 Ian 2014, 22:54

insanatosire grabnica zavera..
"daca te doare-n cot de tot...vezi ca le-ai devenit complice.."

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 09 Ian 2014, 22:59

legionarul scrie:insanatosire grabnica zavera..
Multumesc mult!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Ian 2014, 23:37

merci de info, n-am apucat sa mai sun la anpa azi.

deci deocamdata se plateste 30 ron la trezorerie + 2lei timbru fiscal (probabil de la posta) pt cei care vor o sinteza a ceea ce s-a scris in subiectul asta.

pt alte probleme ce nu au legatura cu subiectul va rog folositi Arena sau mp.

merci

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 10 Ian 2014, 09:45

zavera scrie:
boistean scrie:
zavera scrie:
La "oile noastre": timbrul fiscal de doi lei reprezinta, conform ANPA, c/valoarea cardului de plastic. :lol:
serios? cum ai dedus?
N-am dedus, am citit pe undeva ca odata cu transferul contractului de confectionare carduri de la MADR la MMSC a insemnat si plata unui debit catre furnizorul de carduri. MMSC nu avea buget pentru asa ceva...dar nu imi mai aduc aminte chiar tot ce scria pe alt forum, la rubrica despre permise 2013.
Chiar scria cineva ca la posta nu prea se gasesc timbre de 2 lei, iar cei de la sucursala ANPA unde fusese el cumparasera o cantitate de timbre si percepeau ei cei 2 lei + "ceva" (o ciocolata, o tigare :wink: ).
pai nu e asa, de asta am si intrebat. iata dovada, de pe site-ul ANPA:

"DOCUMENTE NECESARE PENTRU VIZARE

Pentru permisele cu valoare integrală - 30 lei:
- permisul de pescuit recreativ/sportiv 2012;
- dovada plăţii taxei de eliberare a permisului conform, HG nr. 1016/2009 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură având codul de cont nr. 20160103, original şi copie;
- timbru fiscal sau chitanţă reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 2 lei."

deci taxa de timbru este platita si de cei care au permisul de plastic deja, nu numai de cei carora li se elibereaza permis nou.
eu banuiesc de ce au fost introduse, mai ales ca trebuie sa te duci cu ele in manuta la cea mai apropiata filiala ANPA (cateva sute de km in cazul foarte multor pescari), sa ti le lipeasca ei. doar e mai usor sa se duca reprezentantul unei asociatii cu cateva sute de permise la "lipit", decat fiecare individual. se poate sa ma insel, dar eu o vad ca pe inca un mod de constrangere de a adera la o asociatie.

p.s. cu ANPA am tinut si eu legatura, dar am primit si gogosi, nu numai informatii reale.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 10 Ian 2014, 10:48

& boistean

pai nu e asa, de asta am si intrebat. iata dovada, de pe site-ul ANPA:

"DOCUMENTE NECESARE PENTRU VIZARE

Pentru permisele cu valoare integrală - 30 lei:
- permisul de pescuit recreativ/sportiv 2012;
- dovada plăţii taxei de eliberare a permisului conform, HG nr. 1016/2009 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură având codul de cont nr. 20160103, original şi copie;
- timbru fiscal sau chitanţă reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 2 lei."

deci taxa de timbru este platita si de cei care au permisul de plastic deja, nu numai de cei carora li se elibereaza permis nou.
eu banuiesc de ce au fost introduse, mai ales ca trebuie sa te duci cu ele in manuta la cea mai apropiata filiala ANPA (cateva sute de km in cazul foarte multor pescari), sa ti le lipeasca ei. doar e mai usor sa se duca reprezentantul unei asociatii cu cateva sute de permise la "lipit", decat fiecare individual. se poate sa ma insel, dar eu o vad ca pe inca un mod de constrangere de a adera la o asociatie
p.s. cu ANPA am tinut si eu legatura, dar am primit si gogosi, nu numai informatii reale

Sunt convins ca sunt şi răspunsuri date aiurea, la modul superficial şi cu multă lehamite.
Este motivul pentru care precizez de unde şi pe ce cale am aflat.
Mai departe, cât de corecte şi la obiect sunt răspunsurile, cine poate pune mâna în foc?

Ab77ppp
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Ab77ppp » 10 Ian 2014, 19:27

Fire intinse!!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Ian 2014, 21:24

old_radu scrie:@ zavera
...imi pare rau , sincer , pentru "secunda de neatentie" si sper intr-o insanatosire 100%
...eu zic ca vei mai "viza" cativa ani permisul pana sa ajungi la competitie , cu toate ca poti participa , ai doar de invatat.

...am cardul de plastic (permisul ANPA) din primul an al aparitiei , doar ca nu intelegeam din postarea lui "rcorbu" ("se plateste taxa de 30 ron la trezorerie, la fel ca anul trecut, si cu un timbru fiscal de 2 ron se merge la reprezentanta ANPA din localitatea respectiva, pentru a se lipii acel timbru de chitanta.")...de ce mai este nevoie sa ma deplasez la ANPA sa lipeasca ei timbrul pe chitanta?
...macar atat sa faca si cei de la ANPA , sa dea o limba timbrului respectiv ? ! :oops:

timbrul se capseaza pe chitantei de la trezorerie, pe verso, si tot acolo va fi scris vizat 2014 si pusa stampila ANPA.
Dar desigur ca pescarul care si-a vizat permisul ANPA anul trecut, ar fi trebuit sa stie acest lucru !!!
Sau poate ca oricum controlul nu vine, asa ca ce rost are sa mai trecem pe la ANPA. :mrgreen: :mrgreen:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 10 Ian 2014, 21:48

@ rcorbu

...am permisul vizat anual , de foarte multi ani , crede-ma
...anul trecut am platit in contul ANPA plus cotizatia la 2 asociatii
...n-a intrebat nimeni de nici un timbru
...capisci ?
...cat despre controale , ce-s alea ? :roll:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 10 Ian 2014, 21:54

In Caras Severin se pescuieste normal, incepand cu ianuarie 2014.
Costul este 120 lei, ce include si pescuitul pe ape de munte si 90 lei fara munte.
Problemele de interes ,ce privesc permisul pe 2014 ,pentru pescarul carasean ,au fost expuse pe intelesul tuturor, in presa locala.
Pescarii au inteles ca pot pescui fara probleme in 2014 si ei au luat cu asalt malurile apelor, in special zona Bazias unde pescuiesc cu succes.
Fir intins in 2014, pescuitul a inceput , restul sunt ,din pacate, doar vorbe.

Scrie răspuns