Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fanelul
veteran
veteran

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de fanelul » 08 Mar 2012, 22:58

Daca tot s-a "descoperit" ca anpa nu poate prelucra date cu caracter personal, invit aici asociatiile de pescari sa ne prezinte numarul de inregistrare al operatorului de date cu caracter personal. Asta se poate verifica on-line la dataprotection.ro. Asta permite organizatiilor/pfa-urilor sa prelucreze datele din cartile de identitate.
RX6 & Daiwa SS owner!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mar 2012, 22:59

SVF scrie:
miky scrie: Daca insa ma intrebi de ce nu procedam asa, iti voi raspunde pentru ca nu consideram ca ar fi corect si moral fata de membrii nostri,... singurii in fata carora avem ceva de justificat si de dovedit !
Pai cred ca si fata de nemembri,daca astia aleg sa plateasca pentru tot anul.Asa mi-i se pare corect.Daca am platit cat ai cerut,tie ca si asociatie o anumita taxa,cred ca am dreptul sa stiu ce ai facut pentru mine ca simplu pescar cu acesti bani
Deci Ilie, daca vrei un altfel de raspuns decat ti-a dat Tavi, fara sa vreau s-o lungesc, trebuie sa te intreb inainte, daca in opinia ta exista vreo diferenta intre un membru al unei asociatii, sa zicem chiar Apssibiu, ce plateste 70 de lei cotizatie si un nemembru in respectiva asociatie, care plateste 90 lei doar pentru a pescui pe zona administrata de apssibiu, linistit si legal asa cum iti doresti tu ! Nu ma refer la diferenta aia de 20 de lei, am luat cazul concret, pt. ca asta te intereseaza ! Deci: exista vreo diferenta intre un membru si un nemembru, in opinia ta, si daca da, care e aia ???!
Sper ca nici tu nu o sa vii cu raspunsuri ca nemembru este ala care nu s-a lasat prostit , sau ceva de genul, ca atunci discutam degeaba !
Intreb pentru ca vreau sa-ti raspund, insa vreau in acelasi timp sa ma sigur ca are rost conversatia asta !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Mar 2012, 23:18

Miky,cred ca indiferent cine face o anumita plata,membru sau nu catre asociatia X, are dreptul sa primeasca in schimb niste servicii.Daca acest lucru nu se intampla.mi-i s-ar parea normal ca acele persoane sa intrebe ce s-a facut cu banii lor si pentru ce li-i s-a perceput acea taxa la urma urmei.Sa nu-mi zici te rog, ca e un fel de bilet de intrare pe zona de pescuit :) Mersi.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mar 2012, 23:31

jhonny scrie:Acum imi dau seama, cotiyatia trebuie sa fie 200 lei cel putin, ca sa poti lua si slanina....!!!!! :lol: :lol: :respekt:
intre timp, pina imi raspunde Ilie ca sa continuam dialogul, nu ma pot abtine dle johnny,... trebuie sa va dau dreptate !
Intradevar, sunt locuri unde trebe sa dai 200 lei cel putin ca sa capeti pe langa paine si slanina ! Dar acolo o si capeti cu adevarat, la pretul ala !
E adevarat pe la "noi" nu sunt astfel de "magazine", pe aici gasiti doar "d-alea" cu paine, si aia prin multe locuri veche de ani de zile ! :lol:
Se pare insa ca pe dvs., nu va deranjeaza ca pe aici intradevar "nu e slanina", si va ajunge daca dati 20 lei oricui numai sa va promita ca va da si paine si slanina in banii astia, chiar daca la sfarsit va alegeti doar cu o lingura de pesmet uscat ! :lol:
Si asta zi de zi, an de an ! Va place oare atat de mult pesmetul uscat ? :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Mar 2012, 00:03

hai ca in loc de pescuit ati ajuns la paine si slanina! Macar de-ati face ceva pt cei 70 ron! Eu unul tot nu reusesc sa inteleg: membrii 77 si nemembrii 92,5 ron?? Asta dupa ce ati afisat panourile cu regulamentul de pescuit local pe malul apei si ati igienizat locurile amenajate pentru pescuit?? Haida de!
RX6 & Daiwa SS owner!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mar 2012, 01:12

Ilie,
ai fost prompt, dar nu mi-ai raspuns la intrebare ! Sau as putea sa trag concluzia ca ai incercat voalat sa-mi spui ca in opinia ta, daca un membru si un nemembru platesc aceiasi bani, pentru aceleasi servicii, nu e nici o difernta intre cei doi !
Daca asa ai gandit, atunci te voi dezamagi:
Eu, si din pozitia in care ma aflu cred ca pot sa spun ca e si punctul de vedere al Aps Sibiu, consider ca este o mare diferenta intre membrii asociatiei si nemembri acesteia, mai cu seama in privinta responsabilitatii asociatiei fata de unii si fata de altii !
Vorbesc de cazu Apssibiu, pentru ca asta te intereseaza, ca sa nu ne ascundem dupa degete:
Ca sa nu ma lungesc prea tare intr-un singur post, o sa-l impart in doua:
I - MEMBRU
1- ca si membru, prin plata cotizatiei, dobandesti niste drepturi, dar si niste obligatii, recunoscute legal prin statutul asociatiei !
Vorbind de drepturi, ca alea ne intereseaza, printre altele care le-a enumerat Tavi, am sa le punctez pe cele al caror aspect te intereseaza:
- ai dreptul sa-ti exprimi parerea si pozitia fata de activitatea si actiunile asociatiei, in cadru organizat, si eventual dezacordul tau cu acestea sa-l sanctionezi prin dreptul tau de vot !
- ai dreptul sa ceri oficial si sa ti se prezinte in cadru organizat (AGA), rapoarte si situatii privind activitatea, cheltuielilor si veniturilor asociatiei, iar conducerea asociatiei are obligatia sa puna la dispozitie tot in cadru organizat, cele solicitate de tine !
- ai dreptul sa-ti exprimi dezacordul fata de activitatea si rezultatele asociatiei si sa propui masuri de corectie a acestora !
- ai dreptul, in cazul constatarii vinovatiei celor raspunzatori pentru neindeplinirea obiectivelor asociqatiei, sa propui si sa soliciti in cadru organizat sanctionarea abaterilor respective, tragerea la raspundere a celor raspunzatori, inclusiv pana la masura inlocuirii vinovatilor din functie !
- ai dreptul sa sanctionezi prin vot conducerea care te-a dezamagit, votand pentru o conducere noua !
- ai dreptul sa beneficiezi de toate facilitatile pe care asociatia le pune la dispozitia membrilor sai, de pilda in cazul de fata, ai dreptul sa beneficiezi de reducerea de 100% la plata tarifului de acces la pescuit pe zona pe care asociatia o administreaza si sa beneficiezi de conditiile de pescuit pe care asociatia ti le poate oferi ! Evident Asociatia are datoria sa se straduie sa-ti imbunatateasca cat mai mult aceste conditii, ar trebui sa fie unul din obiectivele sale !
Pe langa astea mai sunt si alte drepturi prin statut, dar in mare, in directia care te intereseaza, cred ca le-am cam acoperit !
Evident odata cu aceste drepturi, ca membru dobandesti si o serie de obligatii tot prin statut !
Tot evident, aceste drepturi ale unui membru le putem considera "obligatii ale asociatiei fata de membrul respectiv" !
.................................................................................................................................................................................

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Mar 2012, 01:14

Tot pentru Ilie:
2 - NEMEMBRU !
Cand ai ales sa nu devii membru al Apssibiu, te-ai prevalat de toate drepturile si obligatiile pe care ti le-ar fi oferit calitatea de membru ! Ca atare, nu ai nici o responsabilitate fata de asociatie, asociatia nu are nici o responsabilitate fata de tine pentru a-ti da socoteala in privinta oricarui aspect din activitatea ei, inclusiv cum isi cheltuiesete veniturile !
In privinta "serviciilor" cum zici tu , in conditiile in care beneficiezi de un permis ANPA de pescuit, conform legii asociatia trebuie sa-ti ofere accesul la apa, avand dreptul sa-ti pretinda respectarea regulamentului propriu care include plata tarifului de... 90 lei /an ! Asociatia e obligata sa-ti ofere accesul, tu esti obligat sa-i respecti regulamentul deci si sa platesti acel tarif, de 90 de lei, pe langa alte prevederi ! EVIDENT ESTI OBLIGAT, DACA VREI SA PESCUIESTI PE APA ADMINISTRATA DE APSSIBIU ! DACA NU,... NU !
In privinta calitatii acestui seviciu ,...tu stii daca vrei sa pescuiesti acolo !
In conditiile in care nu esti multumit de calitatea acestor servicii, singurul mod de a sanctiona asociatia pe care il ai la dispozitie legal, este sa renunti sa mai platesti acel tarif si sa mai frecventezi acea apa, orientandu-te catre apa altei asociatii care iti confera conditii mai bune ! Nu ai cadrul legal sa intrebi asociatia ce o facut cu banii, pentru ca ai renuntat la el cand ai ales sa nu fii membru ! pe de alta parte nu poti sa o sanctionezi pescuind incontinuare fara sa platesti pentru ca te pui intr-o situatie penibila de doua ori:
1- pe de-o parte daca continui sa pescuiesti acolo inseamna ca-ti place sa pescuiesti pe acea zona, deci n-aveai cum sa fii nemultumit, inseamna ca ai mintit !
2 - Pe de alta parte, te asezi in afara cadrului legal, pozitie din care nu numai ca nu poti sanctiona asociatia respectiva dar te expui inutil in afara legii, de unde nu poti sa rezolvi nimic in ce priveste nemultumirile tale de moment !
Deci concret, APS SIBIU NU ARE NICI O OBLIGATIE LEGALA DE A-TI DA SOCOTEALA CE O FACUT CU BANII TAI, PENTRU CA TU NU AI CADRUL LEGAL IN CARE SA CERI ACEST LUCRU !
Forumurile nu sunt un cadru legal, cel mai adesea sunt un loc de refulare, nimic mai mult, pentru ca experienta ne-a aratat ca prea putine idei si subiecte pe teme d-astea s-au transpus pana la urma in fapte !
pe de alta parte:
DE CE TOTUSI APS SIBIU, TE IA IN CONSIDERARE SI S-AR PUTEA SA-TI RASPUNDA TRANSPARENT, INTR-UN CADRU CIVILIZAT, SOLICITARILOR TALE, SI SA TINA CONT SI DE PAREREA TA
Pentru ca:
1. In mod evident asociatia se straduieste (ar trebui sa faca asta ! ) sa ofere conditii de pescuit cat mai bune pentru membrii sai. Atat cat poate ea...
2. In acelasi timp, tie ca nemembru, contra tarifului platit, nu-ti poate oferi alte conditii decat egale cu cele ale membrilor sai, pentru ca apa tot aia e la momentul respectiv !
Asociatia, are datoria prin statut sa faca efortul sa-si tina membrii multumiti, altfel ii poate pierde !
Asociatia, are interesul moral si chiar si material, sa fie si nemembrii multumiti, pentru a continua sa pescuiasca si la anul sau in anii urmatori pe respectiva apa, si cine stie poate prin activitatea si transparenta sa, in viitor sa dobandeasca noi membri din randul nemembrilor ! :mrgreen:
Deci sunt destule motive pentru care Apssibiu, iti va raspunde transparent solicitarilor tale pe viitor, dar acest lucru ma repet, tine de un interes moral si material, nu de vreo obligatie legala a apssibiu fata de tine ca nemembru !

La cat de mult am scris, sper ca am fost clar !

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 09 Mar 2012, 08:13

Pentru linistea tuturor va reamintesc ca ordinul 15, deocamdata este suspendat, asa ca, mai usor cu tarifele si cu asocierile.
Nici chioscurile nu prea "merg" ca sunt INCA valabile permisele de anul trecut. :roll: :respekt:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Mar 2012, 08:21

miky scrie: Nu ai cadrul legal sa intrebi asociatia ce o facut cu banii, ...
Cam ai dreptate in general, dar aici eu zic ca gresesti. Constitutia ne asigura dreptul de a intreba si de a ne spune parerea. Asta nu inseamna ca ii obliga pe cei pe care ii intrebam sa ne si raspunda. Dar, de intrebat putem intreba ca nu incalcam legea.
Acum depinde de fiecare asociatie cum isi propune sa se comporte in "relatiile cu publicul". Unii poate vor transparenta si raspund, altii poate-s mai inchistati din fire sau au ceva de ascuns si tac chitic sau iti raspund ca legea nu-i obliga sa iti dea detalii despre ce ai vrea tu sa afli.
Evident cred eu ca efectele se vad pe termen lung. Azi poate e monopol pe zona, dar peste cativa ani poate sa fie concurenta. Atunci e posibil ca unii sa aleaga ghiseul unde au vazut transparenta in detrimentul celui care era blindat sa nu se auda nici musca (nu 13) din spatele lui.
Evident, intre transparent si opac exista o multime de grade de transparenta. Am impresia ca Ilie inca incearca sa isi dea seama pe ce grad de transparenta ati decis sa va situati.

Pe de alta parte:
Cei care viseaza la un tarif unic pe tara cu care sa pescuiasca oriunde, ar face bine sa uite sau sa se mai mediteze la acest subiect. Doar cateva motive:
- n-am vazut sa existe un astfel de sistem in nici o tara europeana; (oare de ce?)
- daca toate asociatiile ar lua aceeasi bani, fie ca au grija de apa, fie ca nu, atunci evident ca majoritatea ar opta sa nu aiba grija de apa. Asta va doriti?

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 09 Mar 2012, 08:26

@fanelul
Art.1, pct. g) din documentul de mai jos:
http://www.dataprotection.ro/servlet/Vi ... ent?id=482
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Scrie răspuns