HELP, invazie de parasute

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 11 Mar 2010, 20:35

Azi m-am intalnit cu Reprezentantul ANPA si cu Alex. Nea Ion, zice ca face multe controale pe Olt, ca are vreo 20 de dosare doar in acest an. In plus, e coplesit de probleme (aici il cred.) si paza apelor reprezinta sub 20 % din activitatea sa. Doi oameni au in supraveghere 3 judete, au treaba cu fermele piscicole, cu procesatorii, cu exportatorii, cu vanzatorii de produse piscicole: magazine, supermarketuri, etc. Nu s-a aratat interesat de vreo colaborare cu pescarii sau cu AJVPS in efectuarea controalelor, nici de un eventual sprijin sau program sustinut de actiune, comun cu politia . Mai zice ca ANPA are un program propriu de control si ca este sprijinit de politiile comunale sau oarsenesti din zona controlata. Nu considera necesar sa faca cunoscute prin massmedia rezultatele controalelor. Din contra, nu vrea sa dea interviuri pentru ca, contravin politicii ANPA.
Deci, consider un esec demersul meu, si nu stiu cine ne mai poate scapa de braconieri. Poate vreo asociatie de pescari impreuna cu politia. Sau Al de Sus. :cry:
Daca am omis sau interprertat gresit ceva, il rog pe Alex sa ma corecteze.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 11 Mar 2010, 21:01

Adrian in mare ai punctat tot.Poate daca ai participat ca pescar asa inteleg unii ca problemele sunt mult mai grave si complicate decat se crede.
Poate asa e mai clar ca prin acel reportaj nu am facut gargara ci am vrut sa trag un semnal de alarma .Asta ptr cei care au spus asta sa stie ca nu am target la memrbii pescari.
in rest poate singura solutie la ora actuala ar fi sa alcatuim un grup de oameni(15-20 sau mai multi) in principal cu barci si care atunci cand se gaseste o plasa mergem 2-3 masini+ barca , scoatem si distrugem pe loc.
Legatura intre noi si politie (ca sa nu fim acuzati de braconaj)incerc sa o fac gasind o solutie.
Nu stiu in rest ce am putea face.Problema vor ramane parasutistii si hatarii.

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 11 Mar 2010, 21:06

poate sa veniti si pe olt dar sa fim mai multi ca sunt si mai multe plase :cry:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Mar 2010, 21:17

fiecare trebuie sa isi faca curat la el in ograda, insa din pacate daca autoritatile nu se implica, slabe sanse de un rezultat bun.
cred ca cea mai buna solutie este un loby si un asalt sustinut de catre toti, individual si colectiv, pe toate planurile si esaloanele, catre institutiile statului pentru a incerca sa le sensibilizam si sa le miscam in directia dorita, altfel nu vad sorti de izbanda curand

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 11 Mar 2010, 21:25

pescuitorul scrie:Adrian in mare ai punctat tot.Poate daca ai participat ca pescar asa inteleg unii ca problemele sunt mult mai grave si complicate decat se crede.
Poate asa e mai clar ca prin acel reportaj nu am facut gargara ci am vrut sa trag un semnal de alarma .Asta ptr cei care au spus asta sa stie ca nu am target la memrbii pescari.
in rest poate singura solutie la ora actuala ar fi sa alcatuim un grup de oameni(15-20 sau mai multi) in principal cu barci si care atunci cand se gaseste o plasa mergem 2-3 masini+ barca , scoatem si distrugem pe loc.
Legatura intre noi si politie (ca sa nu fim acuzati de braconaj)incerc sa o fac gasind o solutie.
Nu stiu in rest ce am putea face.Problema vor ramane parasutistii si hatarii.
chiar nu mai e nici o solutie ?
refuz sa cred acest lucru .Hai ca anu asta trece cum trece da nici pentru viitor nici o idee de "iesire din criza"?Sa stam la mina unui "nul" ?Nu pot sa cred ...........
:evil:
fir intins !

cleanline
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cleanline » 11 Mar 2010, 21:35

Il sutin pe pescuitorul, pescuiesc si eu la Olt si la Dunare si ma lovesc de aceleasi probleme.
As completa ca doar cu sabotajul nu facem mare lucru, poate doar ii intaratam pe localnicii care si asa nu au minte multa-li se cuvine apa fiindca s-au nascut langa ea. Fara sa-i faci sa le fie frica sa braconeze si sa inteleaga ce este braconajul nu facem nimic.
''chacun est responsable de tout devant tous''

Scrie răspuns