HELP, invazie de parasute

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescuitorul
veteran
veteran

HELP, invazie de parasute

Mesaj de pescuitorul » 01 Mar 2010, 22:55

a aparut in sibiu o noua metoda de pescuit cu plasa monofilament legata de firul de nylon de pe bat. asa zisele parasute care fac prapad si care au o viteza de propagare ,intre pescarii de un anumit caracter ,fantastic.
ati auzit la voi in zona de asa ceva??

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 01 Mar 2010, 23:01

ha ha...sa fii tu sanatos. pe linga capitala au inceput de primavara trecuta. acum doua saptamine era taluzar argesu' cu parasute. nu se mai poate da, aproape deloc, cu jigu'. cred ca raul cel mai mare nu e faptul ca braconeaza cu ele, ci faptul ca alea ramase in apa pe linga poluare in timp mai agata si pesti care acolo crapa.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Mar 2010, 23:05

Si pe Ialomita in zona Targoviste se foloseste des metoda asta, de deparfte braconierii par simpli pescari la lanseta dar cand te apropii vezi ca au plasele agatate la cap de fir. Cred ca prind mult puiet si aici e buba. Dar cine sa ii prinda?

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 01 Mar 2010, 23:12

http://www.antena1sibiu.ro/stiri/paradi ... 26693.html

la noi se incearca ceva dar......

da intr-adevar problema e si la acelea care raman in apa si se agata pestii in ele.
am inteles ca se prind si cate 5 buc odata si 20-30 kg pe zii

mino
senior
senior

Mesaj de mino » 01 Mar 2010, 23:29

oare se va face ceva anu asta ? sper sa inceapa cineva cu controalele ca nu se mai poate ..............am auzit si de cantitati mai mari pe zi la scula asta noua :evil:
fir intins !

shirkan
veteran
veteran

Mesaj de shirkan » 02 Mar 2010, 00:04

forma asta de pescuit ia amploare la sibiu se vand la mag de pescuit pe sub mana cat si la targ ,toti asa zisii pescari le cunosc si nu cer altceva decat parasute ..'tui in gat de beshinoshi
unii se imbogatesc pe seama braconierilor,pe cand acestia distrug fauna acvatica fara sa-si dea seama de adevaratul genocid pe care-l provoaca,si uite asa - treaba mere ca pe roate.de ce? pt ca nimeni nu ia masuri. un reportaj la tv e fix pix,razie nene,amenzi,dosare penale pe la magazine cat si pe balta

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 02 Mar 2010, 00:18

bai fratilor...eu nu mai inteleg nimik :? :( se zicea ca sibiul este cel mai "bazat" in paza pe lacurile din judet :cry:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Mar 2010, 00:42

interviul asta a avut un mic efect sa speram ca si tine .
spun asta pentru ca duminica am iesit cu inca doi prieteni sa ne probam noile barci la baraj la Avrig-porumbacu. cand am ajuns (inca nici nu pregatiseram barcile pentu lasat la apa ) si apare un logan de politie in spate. din pacate insa dupa ce s-a apropiat la vreo 10 metri s-au uitat la noi cum umflam la barci vreo 2minute (fara sa coboare din masina)au intors si au plecat. am ramas uimiti ca nici macar n-au coborat sa vada ce face ,sa dea bunaziua sau sa intrebe de sanatate ci pur si simplu au plecat . in mod normal ar fi trebuit sa le parem suspecti dat fiind faptul ca nu aveam nici un fel de bete de pescuit la noi. chiar discutam cu baietii dupa aceea ca daca ar fi fost in locul nostru braconierii sa bage plase o puteau face linistiti chiar sub nasul politiei.
in fine intram la apa, facem cateva ture cu barcile(cand la vasla cand cu motorul) si aproape de cabana de pe malul celalalt (mai sus de plopi) dam de o plasa monofilament plina de caras (cred ca am eliberat cel putin vreo 60 de kg de caras di 50de metrii de plasa). :evil: :!:
in timul asta ipotezele au inceput sa se nasca: oare politistii vroiau de fapt sa intre sa-si culeaga recoltam (plasa fiind a lor) si noi i-am incurcat :?: sau au vazut ca intram cu barcile si au vrut sa ne organizeze un flagrant :?: mai picam si de tapi ispasitori.
intrebarea era ce facem cu plasa :?: daca o lasam in apa ar fi insemnat sa fi lucrat degeaba la eliberarea pestelui, daca o luam pe mal sa-i dam foc si astia ne fileaza de pe undeva am pus-o de-un dosar penal de caciula pentru detinere de unelte de pescuit ilegale.
pana la urma am facut plasa ghem am pus-o in barca si i-am dat foc pe mal cand am iesit la o pauza.
buun. dupa inca o sesiune de teste la barci iesim la masini sa venim acasa. in timp ce adunam jucariile vedem pe partea cealalta loganul de politie venind catre pod (chiar pe langa locul de unde am scos noui plasa).
terminam de adunat mai aprindem o tigara contempland apa si discutand concluziile testelor timp in care loganul ajunge si se opreste la pod chiar in locul prin care trebuia sa iesim.
ne urcam in masina sa plecam (unul din prieteni plecase cu vreo juma de ceas mai repede ) si incepem pariurile: ne opresc sau nu ne opresc . cei doi politisti erau deja iesiti din logan. stabilim sa nu oprim daca nu ne fac ei semn . astfel am trecut linistiti pe langa ei (intrucat nu au facut semn sa oprim si ne-am vazut de drum.)singurul lucru pe care cei doi politisti l-au facut a fost sa lungeasca gatul sa se uite in portbagaj la masina sa vada ce avem .
dupa vreo 200m am vrut sa ne intoarcem inapoi sa-i intrebam de ce nu ne-au oprit insa am renuntat la idee din cauza gropilor.

deci, ca o concluzie relativ on topic , cred ca inerviul de pe antena 1 a avut ca efect un ordin de patrulare a barajului de la avrig de catre politia locala. modul de punere in practica insa lasa de dorit din motive necunoscute mie. speram sa ne intrebe de sanatate daca tot se invart pe acolo si sa fie putin mai curiosi.
dar poate ca si simpla lor prezenta o fi destul daca se vor plmba destul de des.
:roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Mar 2010, 00:55

apropo de parasute, ca sa scriu si on topic, am fost martor la vreo trei intrebari de genul "aveti parasute?" in magazie care comercializeaza articole de pescuit(numai saptamana trecuta), semn ca metoda e din ce in ce mai populara. de vreo 3 ori i-am si vazut actionand cu unul chiar am povestit crezand ca da la pluta, si cand sa plec de langa el cu masina vad ca scoate minunatia din apa. cea mai eche intalnire personala cu asemenea "pescari" dateaza de prin octombrie si cele mai vechi zvonuri cu privire la aceste unelte in zona noastra de prin iunie (dar nu sunt chiar foarte bine informat in sensul asta.)

ps. scuzati greselile de dactilografiere dar sunt prea obosit sa mai fac corectiile necesare.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 02 Mar 2010, 09:02

pe arges au venit jandarmii in control si ce sa vezi...oamenii dadeau linistiti cu parasute (cite 4-5 lansete cu parasuta de fiecare). scot oamenii parasutele, iar jandarmii: sa nu cumva sa dati cu ancore sau sa bagati plase, ati inteles? deci...se pare ca aici e chiar legal sa pescuiesti cu parasute.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Scrie răspuns